• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Politika

26.07.2022

19:36

BRITANCI DOBILI DOZVOLU ZA ISKOPAVANJE ZLATA NA KiM! Jeste li nas zato bombardovali? POČINJU U PODUJEVU

Politika

BRITANCI DOBILI DOZVOLU ZA ISKOPAVANJE ZLATA NA KiM! Jeste li nas zato bombardovali? POČINJU U PODUJEVU

Podeli vest

Kompanija „Vestern Tetjan risorsiz” (VTR), koja je 75 odsto u vlasništvu britanske firme „Arijan risorsiz, dobila je još jednu licencu za traženje zlata na Kosovu i Metohiji na području opštine Podujevo, prenose prištinski mediji

VTR ima još tri licence za traženje zlata u pokrajini, za koje čeka konačno odobrenje Nezavisne komisije za rudnike i minerale, navodi portal Proaktiv.

Nova dozvola odnosi se na selo Hrtica, u opštini Podujevo, i pokriva 58 kvadratnih kilometara.

- Dodavanje visoko perspektivnog projekta u Hrtici u portfolio WTR značajan je korak u razvoju našeg istraživanja na Kosovu - rekao je direktor „Arijana risorsiz” Kerim Sener, prenosi Tanjug.

VTR sada ima 297 kvadratnih kilometara zemljišta pod licencom na KiM i dodatni 161 kvadratni kilometar na kojem su počeli radovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 1 godinu

Pljackasi sveta na delu. U ovom slucaju to nije po zakonu jer KIM nema pravo da im izda takvu dozvolu.

Marcco

pre 1 godinu

Predpostavljam da im treba dve do četiri godine da pripreme iskop za eksploataciju... znači negde 2024 do 2026. godine, situacija sa Kosovom treba da se reši.

Dusko

pre 1 godinu

Kerim Sener je potomak otomanaca jer govori samo turskim i engleskim jezikom. Znaci ponovo pljackaju tudju zemlju shiptari, englezi i turci. Slaba je srbija jos uvek jer nemoze da se jos uvek oterasi te bagre ali sa druge strane; nikom nije sveca gorela do zore! doci ce i srpskih pet minuta koji nisu tako daleko.

mors

pre 1 godinu

Nasi pravnici i diplomatija, ponasaju se nezainteresovano. bolji su u tom smislu hrvati i albanci. zar nije trebalo na vreme da zvanicna Srbija preduzme radnje i postupke ,suverene drzave, za sprecavanje raznih samovolja i uzurpacija resursa pokrajine Kosova i Metohije, da ne ispadne u buducnosti, da je precutno dozvolila sve sto bi jednog dana otezalo svodjenje racuna. Stvarno nedostaju sposobni i odgovorni politicari.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija