• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.08.2022

12:31

Vesić: Vučić se zalaže za mir, dok se Kurti zalaže za rat

Informer.rs

Politika

Vesić: Vučić se zalaže za mir, dok se Kurti zalaže za rat

Podeli vest

Gostujući jutros na televiziji Hapi, narodni poslanik i član predsedništva SNS, Goran Vesić, rekao je da se stav Srbije po pitanju KIM neće menjati

 

- Naš stav prema Kosovu je određen Ustavom Srbije u kome stoji da su Kosovo i Metohija neotuđivi deo Republike Srbije. Svako ko bi se drugačije ponašao kršio bi Ustav - izjavio je Vesić.

- Kada je u pitanju KIM, najveći pomaci su se dogodili za vreme vladavine Aleksandra Vučića od 2012. godine pa sve do sada. Za ovih deset godina 23 zemlje su povukle priznanje Kosova i Metohije. U trenutku kada je SNS došla na vlast, zatekli smo skoro bezizlaznu situaciju u kojoj je većina zemalja - članica Ujedinjenih nacija priznavala KiM. Zahvaljujući, moram da kažem gluposti, tadašnjeg ministru spoljinh poslova Vuku Jeremiću, međunarodni sud pravde je udario pečat na tu samoproglašenu nezavisnost i niko nije želeo da razgovara sa Srbijom.
Jedino pitanje je bilo kada ćemo da predamo Kosovo - kaže Vesić.

I dodaje da danas 101 zemlja od 197 koliko ih ima u Ujedninjenim Nacijama ne priznaje samoproglašenu nesavisnost KiM.

- Predsednik je uspeo da vrati na sto najvećih svetskih sila pitanje KiM i sada svi govore o tome da je trajno rešenje moguće samo u koliko se poštuje interes Srbije, dakle mi smo našu poziciju učinili boljom - izjavio je Vesić.

I naglasio da su Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni što je najgore što može da se desi našim neprijateljima i prvi put je zaustavljeno iseljavanje Srba sa KiM posle više od 100 godina a Srbi su jedinstveni jer imaju samo jednu listu i govore samo jednim glasom.

- Ne bih bio iskren kada bi rekao da je naša pozicija na KiM lagana, mi iza sebe imamo sto godina kontinuiranog rada albanskih lidera da se KiM etnički očiste kao što imamo i rezoluciju 12/44 ali smo u mnogo boljoj poziciji. Na sve tenzije koje se dešavaju na Balkanu, mi smo odgovorili projektom “Otvoren Balkan”, koji čini Srbija, Albanija i Severna Makedonija. Prvi put su ove tri zemlje nastupile kao jedno pred medjunarodnom zajednicom a Srbija je lider te inicijative. Mesto u toj inicijativi ima i naša teritorija kojom mi prema rezolucijom 12/44 ne upravljamo a to je KiM, kao što je mesto Crnoj Gori i BiH - kaže Vesić.

Vesić je dodao:

- Apsolutno je bilo suludo pre neki dan gledati Kurtija, koji nema šta drugo da ponudi svojim biračima, ni bolji životni standard, ni radna mesta nema ni jedno rešenje za svoje gradjane osim da im ponudi rat kako bi on mogao da ostane na vlasti.

Vesić je istakao i da je za Kurtija “Otvoreni Balkan” strašni sud, jer pokazuje da Srbi i Albanci mogu da saradjuju i da žive zajedno.

- Suština rešavanja problema na Balkanu jeste  “Otvorenen Balkana”, zato što tada narodi počinju da saradjuju, pravi se jedinstveno tržište kapitala, roba i usluga kao i slobodan protok ljudi. To su temelji na kojima je zasniva inicijativa i sva druga politička pitanja možemo da rešavamo lakše kada smo rešili ekonomska pitanja. Tu je razlika izmedju Vučića i Kurtija, naš predsednik se zalaže za saradnju dok se Kurti zalaže za rat - ističe Vesić.

- Inicijativa “Otvoreni Balkan” je pokazala da balkanski narodi, pre svih Srbi u Albanci, mogu da saradjuju, da mogu sa jedni drugima da pruže ruku i da nam nije potreban niko sa strane da nas uči kako da saradjujemo. Rešenje izmedju Srba i Albanaca moramo da rešimo mi sami, jer imamo primer na Bosni i Hercegovini kako izgleda kada su rešenja namernuta - zaključio je Vesić.

Na temu jučerašnjeg formiranja Narodne skupštine  Vesić kaže:

- Sada kada se završilo konstituisanje Narodne skupštine, stekli su se uslovi da predsednik predloži mandatara i to će se desiti u narednom periodu. Mandatar će zatim obaviti konsultacije sa potencionalnim članovima Vlade. Zatim će predsednik i mandatar na Predsedništvu stranke razgovarati o tome  ko bi mogao da predstavlja našu politiku u nivom kabinetu. Na glasanju za predsednika Skupštine pokazalo se da imamo većinu koja može da bude i 160 poslanika, što znači da imamo komotnu većinu da se vlada formira. Kada bude imenovan mandatar, znaće se sa kim će još naša stranka ući u koaliciju. Mi smo pokazali da smo državotvorna stranka i da vodimo računa o državnim interesima kao i da nam je važniji interes države od našeg stranačkog interesa - ističe Vesić.

Vesić je još jednom naglasio da buduću vladu čekaju ozbiljni zadatci, kao što je energetsko obezbedjivanje zemlje, ekonomsko i najvažnije da obezbedi mir.

- Sasvim sigurno smo obezbedjeniji nego druge zemlje u okruženju. Predsednik Vučić je obezbedio nove skladišne kapaciteta gasa u Madjarskoj, rekonstruisano je i skladište gasa u Banatskom Dvoru. Ne znam šta bi bilo sada da na vreme nismo izgradili Balkanski tok za koji su nas mnogi kritokovali.
Mi na žalost ne možemo u potpunosti da se zaštitimo od inflacije i problema koji nam dolaze iz Evrope, ali smo se na vreme pobrinuli da prodjemo sa što manje posledica i da zaštitimo životni standard gradjana i gradjanki - rekao je Vesić.

Komentarišući pritiske sa kojima će se susretati nova vlada, Vesić kaže:

- Pored problema sa Kosovom i Metohijom nova vlada će se suočavati i sa pritiscima oko rata u Ukrajini. Naša zemlja je zauzela principijalni stav u kome osudjujemo agresiju Rusije na Ukrajinu, jer i mi smo zemlja koja je doživela istu sudbinu kada smo bili pod agresijom NATO-a, ali isto tako smo izneli stav gde smatramo da sankcije nisu delotvorno sredstvo medjunarodne politike i da ne mogu da reše problem. Sankcije uvek i samo pogadjaju obične gradjane - zaključio je Vesić.

I dodao da je zaista važno da nova vlada bude spremna da reaguje na dnevne izazove, da je čine ljudi koji su iskusni, koji ne beže od problema već ih rešavaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cveta

pre 1 godinu

Vucic se uvek zalaze za mirno i kompromisno resenje.

Milan Š

pre 1 godinu

Cveta: Pa upravo zbog toga Vučić i dobija ogromnu podršku građana Srbije.

Tanja

pre 1 godinu

Ono oko cega se svi slazu jeste da se zastite gradjani na Kosmetu da se rat ne desi zato se predsednik zalaze na sve moguce nacine da mirnim putem resi napetu situaciju. Ne dozvoliti da se ponovi progon Srba!! Srbija je uz svoj narod na severu Kosovo.Ne dozvoliti vlastima Kosmeta da rade sta hoce jer to nije u domenu zdravog razuma!

Mila

pre 1 godinu

Da su pregovori između Beograda i Prištine tekli kako je i predviđeno Briselskim sporazumom, do sad bismo imali drugačiji ishod, a ovako, dokle god Kurti donosi jednostrane odluke, ostaje da se uzdamo u predsednika Vučića koji i u najtežim trenucima po pitanju KiM uspeva da održi mir.

Biljana

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić vodi miroljubivu politiku trudeći se da po svaku cenu sačuva mir u našoj zemlji i okruženju. Dok Aljbin Kurti jednostranim potezima usmerenim na terorisanje srpskog naroda sve radi kako bi situaciju destabilizovao.

Marko

pre 1 godinu

Kao i uvek Kurti želi eskalaciju nemira u regionu, krši sve dogovore, mislim da je konačno i svima u međunarodnoj zajednici jasno

aca

pre 1 godinu

Svi dobro zanju da se Vučić bori za mir i napredak balkanskg regiona za razliku od Kurtija koji ruši sve te lepe stvari.

RN

pre 1 godinu

Ovu Vesićevu izjavu potkrepljuju i dokazi. Kurti je organizovao specijalce sa dugim cevima (što je nesumljivo poziv na rat), dok je Aleksandar Vučić diplomatskim putem uspeo da reši problem, bez i jedne reči ili gesta u kontekstu rata.

aca

pre 1 godinu

Srbija i naš presednik će svim silama da se bori za mir, ali isto tako ukoliko dođe do narušavanja naših nacionalnih interesa na KiM, nećemo sedeti skrštemih ruku, već ćemo zaštititi svoj narod u našoj južnoj pokrajini.

Lola

pre 1 godinu

Sama činjenica da su neke zemlje povukle priznanje govori o tome koliko se predsednik zalaže za mir i očuvanje Kosova.

Sax

pre 1 godinu

Kutri želi destabilizaciju regiona i eskalaciju sukoba, kako bi povecao rejting pred izbore.

Aleksandra

pre 1 godinu

Vučić je uvek bio taj koji je smirivao tenzije i diplomatskim putem rešavao probleme koje je Kurti namerno izazivao na KiM ne bi li naterao Srbe da napuste svoja ognjišta.

Boki

pre 1 godinu

Vučić je lider u regionu i kao takav ozbiljan državnik želi mir i stabilnost.

Lola

pre 1 godinu

Situacija je daleko od savršene, ima još dosta posla, ali se svakako vidi napredak od kako je predsednik došao na vlast.

Ljubinka

pre 1 godinu

Zapad mora da urazumi pomahnitalog Kurtija kako bi se sacuvao mir i izbegao novi rat.

Lola

pre 1 godinu

Projekat "Otvoreni Balkan" je samo jedna od stvari koja je ogroman uspeh predsednika, a takođe i nešto što bi ne tako davno bilo nezamislivo.

Rade

pre 1 godinu

Srbija se bori za mir za bolji zivot gradjana. Rat nista dobro nece)doneti ni Kurtiju

Lola

pre 1 godinu

Naravno da Srbi i Albanci mogu da sarađuju. Pre svega, to su ljudi. Nužno je imati humanost i razum, a to neki, nažalost, nemaju, pa predlažu rat.

aca

pre 1 godinu

Na novu vladu ce biti nesumnjivo puno pritisaka ali Srbija i Vucic ce iznaci nacina da odgovore na sve izazove

Lola

pre 1 godinu

Neće biti lako nositi se sa predstojećim problemima, ali smo dobro pripremljeni. Sada shvataju postupke predsednika oni koji su ga kritikovali.

bojana

pre 1 godinu

Vucic je glas razuma i ambasador mira. Stini srpske interese ali po ceni mira i stabilnosti citave regije.

bojana

pre 1 godinu

Vucic je politicar koji vodi mirnodopsku politiku i stiti interese citave regije. Nastoji da ocuva mir po svaku cenu ali i da zastiti nacionalne interese naseg naroda.

relja

pre 1 godinu

Izazovi koji se nalaze pred nasu drzavu i drustvo su veliki i bice jos veci. Ali verujem da ce politicka velicina i vizionar poput Vucica uspeti da iznadju resenja za sve pritiske

aca

pre 1 godinu

Vučić je školski rimer borca za mir nasuprot Kutiju i njegovim prisatlicama.

aca

pre 1 godinu

Vučić se lavovski bori za mir i zajednički život zalažući se za otvoreni Balkan i razvoj našeg regiona.

Sofija

pre 1 godinu

Srbija se na čelu sa Vučićem uvek zalagala za mir ali za saradnju i dijalog su potrebne dve strane.

bojana

pre 1 godinu

Vucic je mirtovorac i vizionar kakvog evropa nije imala u skorijoj istoriji. Niti Kurti niti bilo ko drugi ozbiljniji politicar mu ne moze prici niti se porediti.

TataMata

pre 1 godinu

Vučić je svima stavio do znanja da se zalaže za mir, jer svi znamo da rat nikom ništa dobro nije doneo...

aca

pre 1 godinu

Srbija i naš predsednik se nikad neće odreći KiM.

Patriota

pre 1 godinu

Realno je da je Vučić napravio najviše promena na bolje za Srbiju!

Dzoni

pre 1 godinu

Svestan je Kurti da Srbija neće nemo posmatrati iživljavanje šiptarskih terorista nad našim narodom, zato je i ukinuo odluku!

davor

pre 1 godinu

Kurti je navikao da stvari resava ratom, s druge strane, nas predsednik ce pre te opcije iskoristiti sva neophodna moguca diplomatska sredstva. Vucicu je oruzani sukob tek poslednje moguce resenje.

Dacha

pre 1 godinu

U pravu je Vesic, mada Vucic se nece libiti da kao krajnju opciju iskoristi vojsku, kako bi sacuvao nas narod na KiM.

Dragana

pre 1 godinu

Da je Kurti zagovornik ratne politike, videli smo i u nedelju uvece kada je specijalce poslao na neduzan goloruki narod.

Giga

pre 1 godinu

Vesiceva konstatacija je na mestu, doduse, mogli su je primetiti i lideri opozicije, ali njih ne zanima sta se desava sa nasim narodom na KiM.

Stelac

pre 1 godinu

Da Vucic sa punim pravom jeste regionalni pliticki faktor stabilnosti pokazao je i pre neko vece, kada nije doneo ishitrene i nepromisljene odluke.

mile

pre 1 godinu

Vučić se bori za mir, ali to ne znači da će dozvoliti da se ugrožava i proteruje naš narod iz naše južne pokrajine.

Figo

pre 1 godinu

Kurti nema šta drugo osim rata da ponudi Albancima sa KiM. Samo se nadam da tu ponudu neće da prihvate.

mile

pre 1 godinu

U današnjoj haotičnoj situaciji u svetu ni malo se nije lako boriti za mir i saradnju sa svima što mudro radi naš predsednik, čuvajući na taj način svoju državu i narod u njoj.

Larara

pre 1 godinu

Svima je vec poznato se Kurti bori za to da dodje do rata, on ne zna pregovorima da resi situaciju.

Olja

pre 1 godinu

Albanija samo moze da provocira Srbiju, mi se ne pecamo na provokacije.

Rada

pre 1 godinu

Srbija je drzava koja vodi pregovore i koja probleme resava razgovorima, mirnim putem.

Vojkan

pre 1 godinu

Kurti radi samo ono što mu zapad naredi, nema on logistiku da uradi sam bilo šta na KiM.

Relja

pre 1 godinu

Verujemo da ce se pitanje KIM resiti u korist Srba koji tamo zive, kako bi nastavili da zive mirno u svojim domovima.

mile

pre 1 godinu

Vesić je apsolutno u pravu i ja podržavam jedinu ispravnu politiku, a to je politika mira i saradnje koju mudrro vodi naš predsednik.

Ogi

pre 1 godinu

Srbija nece pasti na ucene i nasilnicko ponasanje Albanaca. Vec ce mirnim putem pokusati da resi problem.

mile

pre 1 godinu

Za razliku od Kurtija i mnogih drugih koji buše i napadaju na teško uspostavljeni mir na Balkanu, Vučić jasno i transparentno nastavlja da se bori politikom mira i saradnje koja mnogim liderima u svetu danas smeta.

Deda

pre 1 godinu

Koliko god ljudi kudili Vučića, on je svojim odlukama pokazao da je najsposobniji!

Deda

pre 1 godinu

Srbija mora da čuva svoj narod na Kosmetu, po svaku cenu!

Predrag

pre 1 godinu

Zamisao Kurtija da protera Srbe sa severa KiM neće uspeti.

Jk

pre 1 godinu

Kurti je oduvek bio pobornik neceg loseg, tako da nista ne cudi.

Jk

pre 1 godinu

Vucic se oduvek zalagao za mir, za razliku od Kurtija.

Misko

pre 1 godinu

Kada je Kurti u pitanju nista se dobro ne moze ocekivati.

Misko

pre 1 godinu

Moze Kurti da radi sta hoce, nas predsednik nece odustati od Kosova.

Jk

pre 1 godinu

Samo jako predsednice, ne dajemo im Kosovo nikako.

Ana

pre 1 godinu

Kako bi sprecio haos koji potencijalno moze da nastane, Vucic se bori da ocuva mir!

Sara

pre 1 godinu

Mir se mora sacuvati po svaku cenu, to je sada najbitnije!

Milivoj

pre 1 godinu

Gradjani Srbije ne treba da brinu dok je Aleksandar Vucic na celu drzave

Marko

pre 1 godinu

Na sve načine Kurti i njegova ekipa pokušavaju da izazovu nemire u regionu

Ina

pre 1 godinu

Zaista se Vucic zalaze za mir, dok se Kurti zalaze za rat.

Marijana 89

pre 1 godinu

Vučić će svakako da se bori za mir, ali ne po cenu patnje našeg naroda.

Vera

pre 1 godinu

Nije u redu to što Kurti radi sve na svoju ruku, a navodno želi dijalog.

Misa

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je dokazao da se zalaze za resavanje mirnim putem i vodjenjem dijaloga.

Biljana

pre 1 godinu

Narodni poslanik i član predsedništva SNS-a Goran Vesić rekao je da vizionarska i miroljubiva politika predsednika Vučića koji se svim svojim bićem zalaže i trudi da sačuva mir kako u našoj zemlji tako i u regionu, dok Aljbin Kurti kao premijer prištinskih institucija sve što radi je u interesu izazivanja sukoba i pritiska na srpski živalj na tim prostorima.

Dejan

pre 1 godinu

Vucic vodi odgovornu i ozbiljnu politiku za ocuvanje srpskih interesa na KiM

Dejan

pre 1 godinu

Nasa drzava je pokazala odgovornost i ozbiljnost

Dejan

pre 1 godinu

Albanci su ti koji zele sukobe, ratove, mrznju

Dana

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vucic se zalaze da se na kontruktivan nacin i mirnim putem pronadje resenje, da se postuju sporazumi a ne da se izazivaju sukobi kao sto radi suprotna strana na celu sa Kurtijem.

Goran

pre 1 godinu

Pristinska strana provocira i ne postuje ono sto je dogovoreno.

Andjela

pre 1 godinu

Srbija nastavlja da odrzava mir i stabilnost u regionu dok kosovske vlasti cine sve kako bi to narosile jer im je cilj da oni ispadnu zrtve iako su u stvarnosti zlocinci.

Andjela

pre 1 godinu

Srbija mora da nastavi da vodi odlicnu spoljnu politiku kao i do sada jer ce kosovske vlasti nastaviti sa provokacijama zato sto cekaju pogresan potez Srbije koji se nikada nece desiti.

Andjela

pre 1 godinu

Kurti je svestan da sledece izbore ne moze da dobije na drugaciji nacin vec da svu paznju usmeri na Srbe sa Kosova i svu krivicu prebaci na Srbiju, posto nije mogao da obezbedi bolji standard za svoje gradjane.

stevo

pre 1 godinu

Albanci bi najvise voleli da nema Srba na KiM,samo taj,film nece gledati

Patak

pre 1 godinu

Srbija ce ite kako znati da zastiti interes Srba na KiM

Pavlovic

pre 1 godinu

Nikada Srbija nece ostaviti na cedilu Srbe u pokrajni

Tomislav

pre 1 godinu

Vučić se oduvek brinuo za sav narod, teži miru, prosperitetu, dok sa druge strane imammo Kurtija, koji bi rat po svaku cenu.

Branko N

pre 1 godinu

Biljana: Neće ni Kurti moći još dugo da se tako ponaša. Mora shvatiti da Srbija neće dozvoliti da joj neko progoni građane sa njihovih vekovnih ognjišta.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija