• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer.rs

30.04.2024

18:00

Nema roštilja bez dobre marinade! Budite umetnik u začinjavanju mesa

Shutterstock

Recepti

Nema roštilja bez dobre marinade! Budite umetnik u začinjavanju mesa

Podeli vest

Kombinacije začina su zaista nebrojne, a mi vam donosimo nekoliko varijanti s kojima nećete pogrešiti.

Dok jedni smatraju da je tajna dobrog roštilja u suvom drvetu bukve i vinove loze, drugi u jačini vatre, a treći se kunu samo i isključivo u kvalitet mesa, svi se slažu u jednom - dobre marinade čine meso ukusnijim i neizostavni su deo prvomajskog uranka. Sledi nekoliko naših predloga...

Marinada od limuna i bibera

SASTOJCI:

kašika rendane kore limuna
tri kašike soka od limuna
tri kašike maslinovog ulja
tri čena belog luka
kašičica bibera 
pola kašičice soli

Foto: Shutterstock

 

PRIPREMA:

Sok i koru limuna pomešati sa izgnječenim čenovima belog luka, dodati ulje, so i biber, pa dobijenom smesom premazati meso i marinirati u frižideru najmanje četiri sata. 

Viski marinada

SASTOJCI:

trećina šolje soja sosa
trećina šolje viskija
četvrt šolje meda
dve kašičice rendanog đumbira
cimet, muskatni orah
so, biber

Foto: Shutterstock

 

PRIPREMA:

Pomešati viski, soja sos, med, rendani đumbir, malo cimeta, muskatnog oraha, soli i bibera, pa marinirati meso (svinjska ili goveđa rebra) u frižideru najmanje četiri sata.

Marinada od nara

SASTOJCI:

šolja soka od nara
kašičica smeđeg šećera
četvrt šolje crnog vina
tri čena belog luka
kašika meda
kašika soja sosa
kašičica rendanog đumbira
so, biber, majčina dušica

Foto: Shutterstock

 

PRIPREMA:

Sok od nara, vino i šećer kuvati na umerenoj temperaturi dok ne ispari polovina tečnosti. Dodati izgnječeni beli luk, med, soja sos, đumbir i začine, te mešati još pet minuta. Prohladiti, preliti meso i marinirati u frižideru preko noći. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set