• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

02.09.2022

11:33

Nebojša Bakarec: Kampanja mržnje protiv Vučića

informer

Politika

Nebojša Bakarec: Kampanja mržnje protiv Vučića

Podeli vest

Nekima ne odgovara to što predsednik Vučić uspešno rešava krizu na KiM. Nekima ne odgovara to što postoji „Otvoreni Balkan“. Nekima ne odgovara mir. Neki bi da teku potoci krvi ulicama Beograda, u sukobima na „Evroprajdu“. Ti isti žele krv u Beogradu, a useru se od straha kada im neko predloži da odu da brane Srbe na KiM

Danima unazad traje podmukla kampanja pojedinih medija, po nalogu Svis golf maltezer tajkuna, domobranskog poglavnika i prištinskog fašiste. To je specijalni rat. Umesto snajpera za Vučića, ovi bezumnici su odlučili da pucaju sačmarom. U kampanju mržnje su umešali sačmu laži - te Vučić je kriv što nema mleka, te Vučić je zločinački zabranio prajd, te dao je Kurtiju sve, a nije dobio ništa, te Vučić je pijan na sajmu vina, te Vučić šikanira Suzanu...

Foto: Printscreen

Tako je tajkunski medij Nova S objavio tekst pod naslovom “Vučiću slede muke, desničari u ekstazi: Hrvatski mediji o Evroprajdu”, u kojem prenose laži i bljuvotine Jutarnjeg lista, kojim diriguje poglavnik. Potom Nova S objavljuje laž:„Stigla je reakcija SAD na Vučićevu poruku da nema Prajda makar ga zvao Bajden“. Tajkunski mediji su objavili stotine tekstova u kojima traže da se održi prajd, sve u želji da teče krv ulicama Beograda.

Foto: Printscreen

List Danas, čiji je vlasnik isti tajkun koji poseduje i N1 i Nova S, širi lažne vesti da su „počele nestašice mleka” i da najčešće fali „Imlek kravica”. Danima objavljuju laži poput: „Zašto jutros nije bilo mleka u nekim prodavnicama u Beogradu: Da li se čekalo poskupljenje ili je zaista nestašica?“, i „U pojedinim gradovima u Srbiji nestašica mleka u tetrapaku“, i „Proizvođači upozoravaju: Mleka neće biti, krava sve manje, stočni fond nestaje“. Demantovao ih je snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji pokazuje prodavnice u okruženju sedišta lista Danas. Na snimku se vide puni rafovi s mlekom, a posebno „Imlek kravicama”. Mleka ima da se gađaš. Tajkunskim medijima to nije važno, već im je važno da stvaraju atmosferu nesigurnosti.

Foto: Printscreen

Tako Nova S, kipteći od mržnje zbog uspeha Sajma vina, i zbog Samita Otvoreni Balkan, objavljuje lažnu vest:„Pijani Vučić šikanirao savetnicu i otimao joj čašu“, da bi onda promenili naslov i objavili drugu laž: „Pripiti Vučić šikanirao savetnicu i otimao joj čašu”. Uz lažnu vest su objavili postove nekih maloumnika sa Tvitera. Objavili su i video snimak, koji potpuno demantuje naslove Nova S. Na snimku se vide predsednik Vučić i njegova savetnica Suzana Vasiljević, kako degustiraju vino. Potom predsednik odlaže čašu i svi odlaze dalje u obilazak Sajma Vina. Na snimku se jasno vidi da niko nije pijan, niti pripit, i da nema nikakvog šikaniranja. Ovo je uobičajeni trik tajkunskih antisrpskih medija – oni objave šokantan i uvredljiv naslov, koji je u suprotnosti sa sadržajem i ili video prilogom. Važno im je da su oni lansirali lažnu vest o pijanom Vučiću koji šikanira saradnicu. Računica je sledeća. Računaju na površnost, da će većina poverovati lažnom naslovu, a ne sadržaju teksta, ili video prilogu, iz kojih se jasno vidi da je naslov čista laž.

Kada objavljuju lažne vesti, tajkunski mediji to čine gromoglasno i bombastično, na naslovnicama. Sa druge strane neki tajkunski mediji su veoma neupadljivo, stidljivo i šturo, objavili istinitu vest o pretnjama smrću predsedniku Vučiću i njegovoj deci, koje je 1.9.2022. putem Instargrama uputio D.R. (47) iz Zrenjanina. Tajkunski mediji nisu ni na koji način osudili ove krvoločne pretnje. Takođe su prikrili da je D.R. simpatizer pojednih opozicionih stranaka, i da je predsedniku Vučiću pretio da će mu zapaliti kancelariju i zaklati sina, uz brojne uvrede i pretnje. Naravno, policija je, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsila D.R. iz Zrenjanina. I sad mi treba da verujemo da je D.R. baš slučajno, svoje pretnje objavo baš usred kampanje mržnje protiv predsednika Vučića, koja dolazi iz Hrvatske, iz lažne države Kosovo, i iz medija tajkuna koji živi u Švajcarskoj i na Malti, a koji u Srbiju ne sme nogom da kroči. A taj tajkun umire od želje, da na dan prajda, iz svoje vile u Švajcarskoj, gleda srpsku krv kako teče ulicama Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija