• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.09.2022

14:16

Skandalozni intervju Borisa Tadića ustaškim novinama - ŠTA ĆE VUČIĆ U JASENOVCU, ŠTO NIJE OTIŠAO U DONJU GRADINU?! SAMO JE HTEO DA IZVEDE KVAZIPATRIOTSKU PREDSTAVU!

printscreen

Politika

Skandalozni intervju Borisa Tadića ustaškim novinama - ŠTA ĆE VUČIĆ U JASENOVCU, ŠTO NIJE OTIŠAO U DONJU GRADINU?! SAMO JE HTEO DA IZVEDE KVAZIPATRIOTSKU PREDSTAVU!

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić učinio je sve da opravda sramne odluke hrvatskih vlasti i da unizi svoju državu, na ćijem čelu je, nažalost, nekada bio

Tadić je u intervjuu za ustaški Večernji list bez imalo srama unizio svoju zemlju, pravdao skandaloznu odluku hrvatskih vlasti da zabrane predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac i položi cvet žrtvama. 

Glavna Tadićeva poruka je da Vučić provocira nacionalističke tenzije time što je želeo da ode u Jasenovac da položi cvet nevinim srpskim žrtvama, ali i da srpski predsednik nema šta da traži u Jasenovcu. 

Pročitajte i sami! 

Na pitanje hrvatskog novinara kako komentariše sve ono što se dogodilo oko "pokušaja privatnog posjeta Jasenovcu Aleksandra Vučića, a potom i zabranu dolaska u Hrvatsku" i šta misli šta je bio Vučićev cilj, Tadić je beskrupulozno odgovorio da je srpski predsednik želeo samo da izazove "još jednu kvazipatriotsku predstavu".

- Svakako je želeo da izvede još jednu kvazipatriotsku predstavu, pogotovo u osvit nove krize s Kosovom, koja je usledila nakon toga. Posetu Jasenovcu poslužio je kao svojevrsni propagandni prajmer za još jedan poraz kosovske politike Vučićeve vlasti. Međutim, uspeh te predstave omogućila mu je hrvatska strana. Iz Hrvatske su morali mnogo jasnije biti naznačeni razlozi zbog kojih mu poseta nije dozvoljena, ali iznad svega je moralo biti jasno naglašeno da je predsednik Srbije dobrodošao posetiti mesta stradanja i oda počast žrtvama.

- I to ne samo tada, nego i svaki put pre toga kada je tražio da poseti Jasenovac. Ako je razlog lična politička istorija Aleksandra Vučića, i to je moralo biti precizirano, kako se ovako zamagljenim razlozima ne bi pravile tenzije između Srbije i Hrvatske i njihovih građana. Iako deset godina "lujevski" vlada Srbijom, mora biti jasno da Srbija nije Aleksandar Vučić. Tako mora biti jasno da i u ovom intervjuu, kada govorim o režimu Aleksandra Vučića, ne govorim o svojoj zemlji i svom narodu, već o vlasti koja njom samo trenutno upravljarekao je Tadić, dok na pitanje "može li predsednik otići u privatnu posetu Jasenovcu, a da o tome ne obavesti hrvatsku Vladu" Tadić poručuje: "što nije otišao u Donju Gradinu, šta ima da ide u Jasenovac"... 

- Čak i ako po zakonu može, to je potpuno mimo svake prakse i pisanih i nepisanih pravila. Uostalom, ne razumem ni zašto bi predsednik Srbije želeo otići u privatnu posetu Jasenovcu. Bilo bi logično da želi da iskoristi ulogu koju ima kako bi tu posetu učinio što vidljivijom i poslao snažniju poruku. Ne vidim nijedan razlog, osim propagandnog dramatiziranja, da predsednik Srbije želi smanjiti format takve posete. 

- Za Vučićevu vlast Donja Gradina je "manje Jasenovac" zato što se ne nalazi na teritoriji Hrvatske. Pa kako je to onda pitanje poštovanja žrtava, a ne provociranja nacionalističkih tenzija, koje su i dovele do takvih stradanjaistakao je Tadić u sramnom intervjuu ustaškim novinama. 

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava

pre 1 godinu

Braco i Sestre pa On je njihov bio i ostao,na sve nacine zeli da ponizi Predsednika Srbije i Srpski Narod.

Pera

pre 1 godinu

Predlazem da se Boru Tadicu oduzmu sve privilegije Drzave Srbije!

ratko

pre 1 godinu

a sta bi drugo Francetic ustasa rekao nego opet pljuvao po Srbiji e moj narode eto za koga ste jednom glasali ,ustasa na celu Srbije stidite se dok ste zivi

Mija

pre 1 godinu

SRAM TE BILO TADIĆU !!!! GLASALI SMO ZA TEBE PA SI POSTAO PREDSEDNIK !!! SRAMOTOOO SRPSKA,,,IDI U ZAGREB ŠTO KORISTIŠ SRPSKE BONITETE !!???? poruka ti je iz SLO ,,,nikada nećeš ništa postići u SRBIJI. !!!!!!

Zabrinuti

pre 1 godinu

Jednom izdajnik, uvek izdajnik On, i grupa oko njega bi trebala da odgovara za veleizdaju

Ljuba

pre 1 godinu

Kao bivši clan DS da sam znao da si takva stoka pljuno bi te u lice Tadicu. Ali nikada nije kasno, naletecu na tebe pa ti ni oni majmuni oko tebe nece pomoci.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija