• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2022

16:44

MORAMO DA SE ZAPITAMO DA LI ŽELIMO DA POSTANEMO DEO EVROPSKE UNIJE! Vulin odbrusio Socijaldemokratama u Evropskom parlamentu!

Tanjug

Politika

MORAMO DA SE ZAPITAMO DA LI ŽELIMO DA POSTANEMO DEO EVROPSKE UNIJE! Vulin odbrusio Socijaldemokratama u Evropskom parlamentu!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na navode Socijaldemokrata u Evropskom parlamentu da EU ne može da nastavi pristupne pregovore sa Srbijom ako se Beograd ne uskladi sa sankcijama protiv Rusije, rekavši da "moramo da se zapitamo da li želimo da postanemo deo saveza koji će nas uvesti u sukob sa čitavim svetom"

- Saopštenje evropskih socijaldemokrata liči na saopštenja evropskih socijaldemokrata pred Prvi svetski rat, kada su podržali Evropu u srljanju u sukob i za rat okrivili Srbiju. Samo su srpski socijaldemokrati bili protiv ratnih kredita ostajući uz svoju ideologiju, ali na svoju štetu i štetu Srbije. Ako nastavi sa politikom pretnji i ucena i posluša socijaldemokrate, Evropska unija će potvrditi da je u svađi i sa sobom i sa svojim okruženjem. Evropska unija je uspela da izgubi Veliku Britaniju, uvela je sankcije Rusiji, Belorusiji, Iranu, pleni imovinu ruskim građanima i zabranjuje medije koji ne ponavljaju stavove Brisela. Evropska unija bi Kini da uređuje državu i sprečava njene investicije, pa zato sa njom ima najlošije odnose od nastanka Evropske unije, Tursku decenijama drži na vratima unije i proglašava je diktaturom, a otvoreno preti Italijanima da će njihov slobodan izbor imati finansijske posledice. Člana Evropske unije, Mađarsku, Brisel je proglasio diktaturom i novčano je kažnjava, Poljsku kritikuje za sve osim za odnos prema Ukrajini, od Bosne i Hercegovine traži da prekrši Dejtonski sporazum i ukine Republiku Srpsku, a Srbiji preti da će prekinuti pregovore o pristupanju - rekao je Vulin.

Ministar se zapitao "da li želimo da postanemo deo saveza koji će nas uvesti u sukob sa čitavim svetom"?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 1 godinu

Iskreno, ja ne zelim u tu i takvu fasisticku EU koja nam je pruzila bezbroj dokaza, a i dalje nam ih pruza, da nas mrzi i tretira kao maloumni narod koji treba da bude sluga Zapadu.Opstaju i druge drzave koje nisu clanice EU, nije Britanija izasla bez jakog razloga a generalno celi Zapad nam je neprijatelj.Moramo ostati cvrsti u odbrani nase zemlje, njenog teritorijalnog integriteta i prava na slobodan zivot bez ucena i pretnji.Medjunarodno pravo mora biti vraceno sbvuda gde je naruseno.Zivela Srbija!

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59