• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ/Z. J.

05.10.2022

07:00

BIVŠI VOĐA TERORISTIČKE OVK RAČUNAO NA 'BABU ZLO'! Podli plan Tačija sa Medlin Olbrajt!

Printscreen/Reuters, Laura Hasani

Politika

BIVŠI VOĐA TERORISTIČKE OVK RAČUNAO NA 'BABU ZLO'! Podli plan Tačija sa Medlin Olbrajt!

Podeli vest

Greg Kiho, branilac Hašima Tačija, otkrio da je glavni svedok odbrane bila Medlin Olbrajt, koja je preminula u martu ove godine. Žao nam je što Olbrajtova nije živa, jer bi svedočila u Tačijevu korist, kaže Kiho

Hašim Tači, bivši predsednik lažne države Kosovo i vođa terorističke OVK, kome se u Hagu sudi zbog zločina nad Srbima i nealbancima na Kosovu i Metohiji i u Albaniji, planirao je da mu glavni svedok odbrane bude bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt!
To je otkrio Tačijev branilac, američki advokat Greg Kiho, koji ističe da mu je "veoma žao" što američki zvaničnici Medlin Olbrajt, Ričard Holbruk i Bob Dol nisu živi, jer bi svedočili u Tačijevu korist. Advokat Kiho, inače, najavio je i da će svog klijenta braniti alibijem jer, kako tvrdi, Tači je tokom 1998. i 1999. godine "putovao širom Evrope i zalagao se za mir i pomirenje", te nije mogao da učestvuje u zločinima koji mu se stavljaju na teret!?!

Mentori

Bili su mu značajni i kao mentori jer su od njega pravili 'ratnika za nezavisno Kosovo'
Snežana Paunović, potpredsednica Skupštine



Paradoksalna situacija
Kiho najavljuje i da će spisak međunarodnih svedoka odbrane dostaviti sudu u Hagu do kraja radne nedelje. 
- Najmanje troje svedoka bi svedočilo veoma pozitivno o mom klijentu. Državni sekretar SAD Olbrajt, ambasador Holbruk i senator Robert Dol. Oni su svi rekli mnogo pozitivnih stvari o mom klijentu i svedočili bi da su imali priliku. Predlažem da pre početka suđenja sud uzme izjave devet međunarodnih svedoka odbrane koji su u poodmakloj životnoj dobi ili su bolesni, a koji su u vreme obuhvaćeno optužnicom, 1998. i 1999. godine, bili na Kosovu ili u Albaniji. Spisak tih svedoka dostavićemo do petka, 7. oktobra - rekao je Kiho.

Foto: AP photo

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt


Komentarišući ove navode, potpredsednica Skupštine Snežana Paunović kaže da je sigurna da bi Olbrajtova i Holbruk bili značajni svedoci Tačiju da su živi.
- Bili su mu značajni i kao mentori jer su od njega pravili "ratnika za nezavisno Kosovo". Paradoks ove situacije jeste da im se prvi put dešava ono što su radili u praksi, a to je da im dragoceni svedoci nedostaju. U svim slučajevima u Hagu bitni svedoci za žrtve ove bulumente kojoj se sudilo preko noći su nestajali ili su bili ubijeni. Bukvalno su se "specijalizovali" za uništavanje dokaza i ubijanje svedoka koji bi mogli da kažu istinu o tome kakav su zulum pravili po Kosovu tokom 1998. i 1999. godine - ističe Paunovićeva, dodajući da Tači jeste putovao, ali da bi lobirao i mobilisao dijasporu da uradi sve kako bi se obezbedio novac za OVK.

Moj ugao

PREDRAG RAJIĆ
CZDS

S obzirom na to da su svi oni bili na istom zadatku, nemam nikakvu sumnju u tačnost ove tvrdnje.

Branili 'čedo'
Danijela Vujičić, poslanica SNS sa Kosova i Metohije, ocenjuje da nema sumnje da bi Olbrajtova bila na Tačijevoj strani. 
- I Olbrajtova i Holbruk bi svedočili u Tačijevu korist da su imali prilike. Time bi branili svoje političko čedo i terorističku tvorevinu u Evropi. Za njih je pravda kada bi svedoci bili slepi za sve žrtve njihovog gnusnog zločina - zaključuje Vujičić.

Foto: printscreen youtube

Hašim Tači

Potvrđena nova optužnica protiv Tačija i saučesnika!

Haško tužilaštvo dostavilo je Sudu za OVK potvrđenu i izmenjenu optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija kojom se terete za ubistva najmanje 102 osobe i nestanak bar još 20 osoba!
Prethodnom optužnicom Tači i saučesnici su se teretili za 98 ubistava. Prema dopunjenoj verziji, oni su zatočenike držali na 17 lokacija na Kosovu i Metohiji i u severnoj Albaniji. U optužnici se navodi da su uhapšeni bili zatvoreni u prostorije bez prozora, gde su prebijani palicama, metalnim šipkama, pesnicama, nogama ili im se pretilo smrću. Nisu imali hranu, vodu, sanitarne i higijenske uslove, niti medicinsku negu.


Advokat Svetozar Vujačić kaže da bi Tačija i saučesnike trebalo ozbiljno kazniti za njihove zločine. 
- O proširenju optužnice mislim sve najbolje. Sve njih bi trebalo oštro kazniti, mada mislim da ni doživotna kazna zatvora nije adekvatna za njihove monstruozne zločine - ističe Vujačić. Optimističan je i Zoran Anđelković, bivši šef Izvršnog veća KiM.
- Veoma je važno da budu osuđeni i da se jasno pokaže njihova zločinačka namera - naglašava Anđelković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pravda

pre 1 godinu

Baba vestica,otisla Djavolu gde joj je mesto.

ŠIPTARI KUKAJU! Srbi neće tablice RKS!
Politika

ŠIPTARI KUKAJU! Srbi neće tablice RKS!

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja obratio se građanima na srpskom jeziku i pozvao ih da do 31. oktobra preregistruju svoja vozila na RKS tablice

01.10.2022

23:16

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija