• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2022

10:05

OČEKUJE NAS TEŠKA ZIMA! Trudićemo se da imamo normalnu grejnu sezonu!

printscreen

Politika

OČEKUJE NAS TEŠKA ZIMA! Trudićemo se da imamo normalnu grejnu sezonu!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić, gostujući u jutarnjem programu, rekla je da će zima biti izuzetno teška za Srbiju

Brnabić je ocenila da će zima biti izuzetno teška, ali da je Srbija najspremnija moguća.

- Grejna sezona počinje za nekoliko dana. O ovoj zimi Vučić priča od prošle zime. Ova će biti užasno teška. Vidite i ozbiljno raslojavanje u EU jer su neke zemlje spremnije od drugih, neke će morati da uvedu restrikcije - navela je mandatarka.

Prema njenim rečima, Srbija će se truditi da nema restrikcije i da ima normalnu grejnu sezonu.

- Opšti utisak je da su u svetu prevladale emocije, a ne razum. Mnogi će reći da je počeo treći svetski rat. Vlada jeste u tehničkom mandatu, ali radi. Morala je da se sprema za zimu, da gasi neke požare i da se bori, rame uz rame sa predsednikom, da očuva staomostalnost u odlučivanju, a da to ne ugrozi investicije i mogućnost podizanja plata i penzija. Mislim da je to važnije od formiranja nove vlade - dodala je Brnabić.

Ona je napomenula da će Srbija dobiti novu vladu u zakonskom roku.

Govoreći o javnom dugu, Brnabić je istakla da je Srbija jedna od najmanje zaduženih zemalja EU.

- Naš javni dug je ispod 60 odsto BDP. To je nešto gde je predsednik Vučić jako striktan. Srbija je stabilna zemlja i svako ko priča drugačije ili je neznalica ili ne govori istinu - istakla je mandatarka.

Kako je dodala, Vučić očekuju izuzetno teški sastanci.

- On će više biti jedan na 27, već jedan protiv njih više od 40. Biće pod "rafalnom paljbom" zašto nismo uveli sankcije Rusiji - kaže Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MiroslavBB

pre 1 godinu

ODLAZI, LEZIBEJKO - O D L A Z I !!! Sve je i POCELO sa tobom kao PREMIJEROM Srbije??? To je BOGOHULJENJE, drzati tebe na poziciji na kojoj se nalazis ...???!!! I sa sobom povedi i 'onoga' ko te je postavio na to mjesto!!!

Marina

pre 1 godinu

Bice tesko u celom svetu,al nasa drzava je stabilna dosta i bravo na iskrenom izlaganju premijerke i predsednika.

Ja

pre 1 godinu

Vec su pocele sankcije prema Srbiji, izuzeti smo od mera EU prema ruskoj nafti. Bravo za vlast.

Biljana

pre 1 godinu

Srpski narod je izdržao i mnogo teže situacije od ove zime koja nas očekuje, tako da sa Aleksandrom Vučićem i njegovim timom koji se maksimalno zalažu za interese Srbije će mo lakše prebroditi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija