• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. C.

09.10.2022

07:00

KAKO JE PRIŠTINA 'PUKLA' U STRAZBURU! Saveznici okrenuli leđa 'Kosovu' u Savetu Evrope

Informer

Politika

KAKO JE PRIŠTINA 'PUKLA' U STRAZBURU! Saveznici okrenuli leđa 'Kosovu' u Savetu Evrope

Podeli vest

Lažna država Kosovo nema podršku zemalja članica Saveta Evrope (SE) za članstvo u toj organizaciji i pored toga što je priznaju 34 od 46 članica te međunarodne organizacije!

Zahtev Prištine za prijem 'Kosova' u Savet Evrope je, prema rečima potpredsednice Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) Elvire Kovač, 'dočekan na nož' čak i od onih zemalja koje su priznale nezavisnost.
- Najviše zamerki, čak i od onih od kojih je Priština očekivala bezrezervnu podršku, bilo je u vezi sa brzinom kojom oni žele da proguraju ceo ovaj proces. Ako jednog momenta dođemo do te procedure, sami poslanici će se prilikom glasanja izjasniti po svom nahođenju i oni uopšte ne moraju da glasaju u skladu sa tim što je njihova zemlja u određenom momentu priznala jednostrano proglašenu nezavisnost KiM - navela je Kovačeva.

Autogol

Mi smo servirali pobedu Srbiji. Ovo je za nas autogol!
Mimoza Ahmetaj


 

Foto: Informer

Mimoza Ahmetaj

Da ne ide sve onako kako je Priština zamislila, potvrđuje i bivši konzul 'Kosova' u Strazburu Mimoza Ahmetaj, koja kaže da je 'Kosovo' doživelo fijasko.
- Mi smo servirali pobedu Srbiji. Ovo je za nas autogol! - rekla je Ahmetaj, dok član Instituta za humanističke nauke 'IWM' Kristof Bender kaže da je odbijanje Saveta Evrope da zahtev Prištine za članstvo stavi na dnevni red - žalostan.
- Tačno je da neke od najvećih država članica oklevaju da brzo krenu ka prihvatanju Kosova u članstvo ove međunarodne organizacije. Ovo je žalosno, jer bi to bio jasan i hitno potreban znak podrške demokratiji i teritorijalnom integritetu u jugoistočnoj Evropi - smatra Bender.
 

Podsećamo, o prijemu lažne države u sve institucije govorio je u svom obraćanju i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a više o tome pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija