• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.10.2022

12:33

KO JE EDIN ĐERLEK, KANDIDAT ZA MINISTRA BEZ PORTFELJA? Rođeni Beograđanin i jedan od najbližih saradnika pokojnog muftije Muamera Zukorlića!

spp.rs

Politika

KO JE EDIN ĐERLEK, KANDIDAT ZA MINISTRA BEZ PORTFELJA? Rođeni Beograđanin i jedan od najbližih saradnika pokojnog muftije Muamera Zukorlića!

Podeli vest

Edin Đerlek, kandidat za jednog od tri ministra bez portfelja u novoj Vladi Srbije, je potpredsednik Stranke pravde i pomirenja, poznat kao jedan od najbližih saradnika osnivača te stranke, pokojnog muftije Muamera Zukorlića

 

Edin Đerlek jrođen 23. 01. 1987. godine u Beogradu, gde završava osnovnu i srednju školu "Osmu beogradsku gimnaziju."

2006.godine upisuje Institut za arapski jezik u trajanju od tri godine na Univerzitetu "Abu Nour" u Damasku (Sirija) koji uspešno završava u rekordnom roku.

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru, odsek Šerijatsko pravo, upisuje 2009. godine i završava sa izvanrednim rezultatima gde je proglašen za studenta generacije 2010-2014. godine.

Završio je i master studije na Fakultetu za islamske studije, a zatim i Pravni fakultet na Internacionalnom univerzitetu.

Pararelno sa osnovnim i postdiplomskim studijama obavlja i nekoliko važnih funkcija: 

- 2014. godine je imenovan za šefa kabineta akademika muftije Muamera Zukorlića i sekretara Muftijstva sandžačkog pri Islamskoj zajednici u Srbiji;

- 2014. godine je izabran za portparola stranke Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS), sadašnji naziv Stranka pravde i pomirenja (SPP);

- 2014. godine je imenovan za asistenta na Fakultetu za islamske studije zahvaljujući izvanrednim rezultatima na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi;

- 2015. godine je imenovan za profesora u Medresi Gazi Isa-beg na predmetu Filozofija;

- 2016. godine je izabran je za direktora Političke akademije;

- 2016 i 2020. godine je bio kandidat za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije;

- 2016 i 2020. godine je izabran za odbornika u Skupštini grada Novog Pazara;

- 2014 i 2018. godine je izabran za većnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV);

- 2018. godine je izabran za generalnog sekretara Stranke pravde i pomirenja;

- 2019.godine je imenovan za asistenta na Internacionalnom univerzitetu i profesora u Ekonomsko-trgovinskoj školi;

- 2021. godine je izabran za člana Odbora za rodnu ravnopravnost pri Skupštini grada Novog Pazara kao i člana mnogih stručnih komisija i tela;.

- 2022.godine je izabran za potpredsednika Stranke pravde i pomirenja.

Tečno govori tri strana jezika: arapski, engleski i ruski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija