• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.11.2022

15:27

SRBI SA KiM SU ŽRTVE BAHATE POLITIKE ALJBINA KURTIJA! Vučićević na TV Pink objasnio suštinu najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji

Printscreen TV PInk

Politika

SRBI SA KiM SU ŽRTVE BAHATE POLITIKE ALJBINA KURTIJA! Vučićević na TV Pink objasnio suštinu najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohiji

Podeli vest

Na TV Pink u specijalnoj emisiji o najnovijem teroru nad Srbima na Kosovu i Metohiji i ćutanju Međunarodne zajednice na jednostrane poteze Prištine gosti su se složili da naš narod više nema kuc

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je da je u Berlinu sahranjen Briselski sporazum.

- Srbi sa KiM su žrtve bahate politike Aljbina Kurtija. Nema sumnje da je ovo koordinisana akcija Prištine sa nekim sa zapada. Neću da imenujem da li je to Amerika ili EU. Šta sad, Amerika kao kaže odložite odluku o tablicama 10 meseci, a onda Kurti kao kaže neću, a oni onda nama kažu "Jao, jako nam je žao". Oni hoće da mi poverujemo da smo cipiripi, onda je mrmot zavio čokoladu u foliju. Ovim je poslednji ekser u kovčeg Briselskog sporazuma zakucan. Briselski sporazum u Berlinu je sahranjen. Kurti ima bolesnu ambiciju da bude Zelenski, da gura ceo region u haos. Zbog čega? Po nalogu svojih zapadnih nalogodavaca. Čuo sam Kusturicu da to kaže, za ljubav je potrebno dvoje, a za rat je potreban samo jedan. Znate, mnogo je značajno kad predsednik Vučić kaže da niko nikad neće moći da proteruje Srbe, neće biti nove "Oluje", neće biti progona. Ukoliko bilo kome padne na pamet da proteruju Srbe, oni će se svim sredstvima braniti. Država Srbija moli za mir, ali niko na zapadu ni u Prištini ne sme da pomisli da je Srbija slaba. Prosečna plata na KiM je 320 evra, u Centralnoj Srbiji 650, a u Beogradu je već 800 evra. Pa kako je nama u interesu rat? Biće da je nešto drugo po sredi - rekao je Vučićević.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković istakao je da se Kurtiju daje potpuna dozvola da na terenu vrši pritisak na Srbe, koja je svakodnevna, a sa ciljem da se dođe do popuštanja našeg naroda. Da bi se, kako kaže, u finalu došlo do onoga do čega je Zapadu jedino stalo, a to je sporazum Kosova i Srbije.

- Albanci će da na terenu pritisnu do granice incidenta - rekao je Stanković.

Veljko Nestorović urednik sa portala Kosovo online kaže da ovo nisu samo provokacije, već sve što se dešava pretenduje da bude mnogo ozbiljnije.

- Kurti kao što nije odustao od odluke za tablice, neće odutati ni od smene. zamislite šta će se desiti kada Kurti grune specijalce na mesta institucija, ukoliko Srbi odu. Doći će do incidenta posle 24 sata. Šta će se desiti ako KBS uđe na Sever Kosova? Gde ćemo doći? - dodao je Nestorović.

Foto: Printscreen TV PInk

Specijalna emisija o situaciji na KiM

Kako dodaje, Kurti nikada neće pristati na Zajednicu Srpskih opština.

- Imamo drugačiju situaciju nego pre potpisivanja Briselskog sporazuma. Imamo tri baze policije. Ako neko sumnja da će doći do incidenta, doći će, da bi Kurti poslao KBS, da bi očistio Sever Kosova - priča Nestorović.

Ilija Kajtez Stručnjak za bezbednost kaže da je pitanje sukoba odluka Zapadnih mentora, a to je pre svega Vašington, koji juri karezultatima pre izbora, potom oni koji su najviše prtisutni su London, Berlin i Brisel.

- Ovde mi imamo igrikaz, najverovatnije je Kurtiju rečeno šta da radi, a oni če "kao" da budu zabrinuti, pa će "kao" da ga opominju. Sve što je srpska strana trebala da uradi, mi smo implementirali, a oni su imali jednu obavezu a nju nisu uradili. Bilo je malo relativno povoljnih tačaka na Severu, a ni toga više nema, jer je to bila naša policija. On je dobio saglasnost, ili savet da sve to radi. On kada bi zapad hteo, on za dva sata nije više premijer - priča Kajtez.

Kurtiju ne treba davati značaj, već Zapadnim mentorima, on je samo izvođač radova, dodao je Kajtez.

Foto: Printscreen TV PInk

Vučićević je dodao da misli da će se Srbi povući iz tzv. kosovskih institucija.

- Verujem da će se Srbi povući iz privremenih institucija. Ne mogu da tvrdim, ne znam u kom obliku će to biti, da li će se povući iz policije, da li će se povući Srbi sa, uslovno rečeno, juga Kosova, jer su oni tamo u mnogo težoj situaciji nego na severu gde su homogeniji. Ne znam koju će odluku doneti, ali verujem da će kakva god odluka bila, imati podršku predsednika Vučića i država će stati iza njih. Ja Boga molim da ovi sa zapada mogu da urazume Aljbina Kurtija.

Dejan Vuk Stanković je rekao da će retorika sigurno ići u pravcu izjedanačavanja Srba i Albanaca bez obzira ko je odgovoran a ko ne.

- Ono što je važno jeste tajna diplomatija, neki diplomatski manevar Lajčaka ili nekoga iz Nemačke ili Britanske ambasade u Prištini, koji bi mogao da uputi poruku Kurtiju i da celu stvar smire - rekao je politički analitičar.

Kako kaže, Srbi su odluku doneli i samo čekaju trenutak kada će da je primene.

- Čini mi se da smo blizu jedne prekretnice kada ni Srbia neće sebi moći da objasni kako i zašto učestvuje u Briselskom sporazumu - rekao je Stanković.

Glavni urednik Informera naglasio je da Srbi na KiM trpe zulum.

- Lako je nama ovde u Beogradu. Mi ćemo večeras otići na večeru, u provod, pogledati film, naša deca idu ovde u škole i vrtiće, a zamislite kako je Srbima na Kosovu. Da li ste gledali prilog gde izveštač iz Beograda priča sa Srbinom kojem su upravo izrekli opomenu. Pitao ga je šta će sad, on mirno kaže "Ništa". On je spreman da ostane bez vozila, ali neće da uzme KPS tablice. Odlučnost Srba na KiM je ogromna. Oni trpe teror. Oni više ne mogu da izdrže, pokazali su maksimalnu dozu tolerancije i spremnosti na saradnju. Ovo što radi Kurti na Kosovu je zulum. Najgori teror. Ovo više nije ona jugoslovenska, dosistička, Tadićeva, Koštuničina ili bilo čija od ranije Srbija. Rekli ste da Vučić ne ide u Šarm el Šeik zbog dešavanja na KiM. Neće valjda kao Boris Tadić 2006. godine da ode u Bukurešt i izmisli da je potreban u Rumuniji. Predsedniku je mesto u državi. Nemam nikakvu iluziju da će KFOR ili NATO u slučaju sukoba da stanu na stranu Srba, neće. Kosovo je njihovo čedo. Ako nas neko natera u rat, mi nećemo imati izbora i pobedićemo kao što smo uvek pobeđivali - rekao je Vučićević.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LaznI bot

pre 1 godinu

Kad god se skupe "eksperti" na Pinku nasem narodu dole bude jos gore

zemlja prokletih

pre 1 godinu

Biće i gore, trampili su ih za fotelju i pare...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija