• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

05.11.2022

08:37

ODREŠILI KESU! ŠIPTARI NE ŽALE NOVAC ZA ODBRANU TERORISTA OVK! Klark, Voker i Kušner dobili milione da brane Hašima Tačija u Hagu

wikipedia/printscreen/reuters

Politika

ODREŠILI KESU! ŠIPTARI NE ŽALE NOVAC ZA ODBRANU TERORISTA OVK! Klark, Voker i Kušner dobili milione da brane Hašima Tačija u Hagu

Podeli vest

Vesli Klark, Vilijam Voker i Bernar Kušner dobro su naplatili svoje svedočenje u korist bivšeg 'predsednika' lažne države kome se sudi za zločine nad Srbima, tvrde upućeni

Američki general Vesli Klark i nekadašnji šefovi Unmika i OEBS Bernar Kušner i Vilijam Voker uzeli su od Prištine silne milione evra da brane Hašima Tačija u Hagu, tvrde advokati!

Stručnjaci, sagovornici našeg lista, ističu da su Klark, Kušner i Voker dobro naplatili svoje svedočenje u Sudu za OVK u Tačijevu korist, s obzirom na to da Priština ne štedi pare u odbrani svojih zločinaca. U prilog ovim tvrdnjama ide i informacija da je 'vlada' lažne države samo advokate Tačija i njegovih saučesnika do sada platila čak 13.142.224 evra!

Basnoslovna suma

Poznati advokati i stručnjaci sa kojima smo razgovarali kažu da je angažman Klarka, Kušnera i Vokera za Tačijevu odbranu Prištinu već koštao na desetine miliona evra. Advokat Branislav Tapušković, koji je učestvovao u haškom postupku protiv predsednika Slobodana Miloševića, ističe da su Tačijevi svedoci odbrane 'dobili onoliko novca koliko su tražili'.

Foto: AP PHOTO

Sudija: Suđenje do kraja godine

U Sudu za OVK u Hagu juče je održana nova konferencija o napretku u predmetu u kojem su Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi optuženi za ratne zločine nad Srbima i nelojalnim Albancima.

Nikolas Gijo, sudija u prethodnom postupku, potvrdio je da mu je namera da suđenje bivšim šefovima terorističke OVK počne do kraja ove godine.

- Uveren sam da je reč o basnoslovnoj sumi novca. To je novac koji neko običan ne može ni da sanja. Treba napomenuti, međutim, da je ovo što rade Voker, Kušner i Klark klasičan sukob interesa! To je idiotizam! Kako jedan sud može da dopušta ovakvo angažovanje svedoka i 'branilaca'. Osim Veslija Klarka, koji je nekada bio tužilac i ima pravničko obrazovanje, ova druga dvojica su čista sprdačina. Ali sve za pare... Doduše, kako je osnovan taj Sud za OVK, a osnovala ga je Priština, tako može biti i ukinut. Plašim će da će se to na kraju i dogoditi - upozorava Tapušković.

Foto: printscreen youtube

Hašim Tači

Advokat Dragoš Cukavac takođe naglašava da Tačijevi svedoci odbrane nikako ne bi došli u sud ili dali izjavu za sud potpuno besplatno.

Foto: print

Vilijam Voker

- Siguran sam da će Klark, Kušner i Voker dobiti najmanje po nekoliko miliona evra, da ne licitiramo dalje... Sigurno neće svedočiti besplatno. Svoje učešće u procesu su sigurno naplatili, tu nema dileme, a moguće je i da su uzeli pare unapred... - kaže Cukavac.

Koštao ih je i Ramuš

Vojislav Šešelj, lider SRS, jedan od retkih koji je uspeo da pobedi Haški tribunal, naglašava da su Klark, Kušner i Voker dobili ogroman novac, ali i da ovim svedočenjem brane i sebe.

- Nemam tačnu informaciju koliko su novca Albanci dali za odbranu svojih političkih predvodnika pred tim tamo improvizovanim sudom u Hagu. Međutim, sigurno je veliki novac u pitanju, verovatno na desetine miliona evra. To znam zato što su ogromne pare svojevremeno davali i za odbranu Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja u Hagu. Ironija sudbine je da Tačija brane Voker, Klark i Kušner, a trebalo je pre svega njima trojici da se sudi! Oni su najveći zločinci, a Albanci su bili samo ubilački instrumenti u njihovim rukama - zaključuje Šešelj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Džaba im je ISTINA je zastrašujuće jevrei su kao tvorci i komandanti šiptara organizovali bombardovanje Amerike 11og septembra da bi američku silu usmerili na svoje neprijatelje arape muslimane hrišćane...! Kušner jevrein učestvovao je u trgovini organima najvećem zločinu u istoriji sveta prvi put su ljudi držali ljude na farmama-zatvorima da bi ih masakrirali organe odnosili u London I ytel Aviv KOMANDNE CENTRE GLOBALNOG TERORIZMA! Jevrei su tvorci i ISIS preko albanaca komanduju globalnom trgovinom drogom...! Posle ubistva Kenedija Amerika je obična jevrejska kolonija masoni su tajna globalna jevrejska špijunske vojska SVI Američki predsednici su masoni jevrejski batleri ! DVA kandidata za predsednika su masoni tako da građani biraju NIKOGA uvek je pobednik jevrejski batler! Neka svedoče svedočićemo i mi ISTINOM KOJA JE NEPOBEDIVA.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija