• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.11.2022

16:08

Petković: Srbi pokazali da ne žele Kurtijevu lažnu drzavu

Politika

Petković: Srbi pokazali da ne žele Kurtijevu lažnu drzavu

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da su Srbi na današnjem skupu u severnom delu Kosovske Mitrovice svima jasno stavili do znanja da ne žele Kurtijevu lažnu državu na severu

Petković je na Tviteru, reagujući na tvrdnju Bljerima Velje, šefa kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija, da se lokalni Srbi nisu masovno pridružili protestu u Kosovskoj Mitrovici, istakao da sva propaganda Velje uzalud pokušava da sakrije činjenicu da je današnji skup u Kosovskoj Mitrovici bio veličanstven.

- Sva propaganda Bljerima Velje uzalud pokušava da sakrije činjenicu da je današnji skup u KM bio veličanstven. Srbi su danas svima jasno stavili do znanja da ne žele Kurtijevu lažnu državu na severu - napisao je Petković.
 

 


On je objavio i fotografije sa današnjeg skupa u severnom delu Kosovske Mitrovice, na kojima se vidi veliki broj okupljenih Srba, dodajući da fotografije demantuju sve laži i propagandu Velje.

Bljerim Velja je prethodno na Tviteru napisao da se lokalni kosovski Srbi nisu masovno pridružili protestu koji je, kako on tvrdi, organizovala Srbija.

On takođe tvrdi da se srpski policajci, sudije i tužioci koriste kao politički instrument za "destabilizaciju i suprotstavljanje integraciji na Kosovu".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anja

pre 1 godinu

Srbi su danas po ko zna koji put na bezbroj skupova pokazali da žele Aleksandra Vučića na čelu svoje zemlje.

Lela

pre 1 godinu

Srbi sa Kosova nikada ponosniji. Mirnom putem pokazali da zele mir i stabilnost a sigurni u svoju drzu i podrsku predsednika

Mila

pre 1 godinu

Ovaj skup je zapravo otpor Kurtijevoj mržnji prema Srbima,ovim Srbi su pokazali svoju veličanstvenu hrabrost.

ivona

pre 1 godinu

Srbi na KIM su dokazali, da ne zeli Kurtijeve lazi.

Boki

pre 1 godinu

Mnogo građana i pored propagande Kurtija i ekipe, koja je želela da umanji stvaran broj ljudi koji su prisustvovali skupu, je poslala poruku da neće ni za pedalj odstupiti od svojih stavova ali i da će ostati na svojim vekovnim ognjištima uprkos svemu

dragance

pre 1 godinu

Nikada nece moci da sakriju istinu i to ih boli, predsednik je previse dobar i posten jer trazi mir, ja bi to drugacije al ajde razumem

Komsija

pre 1 godinu

Srbi na KiM su danas pokazali šta misle o Kurtiju i njegovim skandaloznim odlukama, pokazali da su nikad jedinstveniji i sigurno je da se situacija mora promeniti.

Boško

pre 1 godinu

Apsolutno jasno šta Srbi na Kosovu i Metohiji žele i ubeđen sam da će u dogledno vreme sve doći na svoje uprkos svim mogućim ne pravnim igrama kojima se zapad služio protiv Srbije.

Tanja

pre 1 godinu

NE laznoj drzavi! Svoje ne damo tudje ne zelimo! Dosta je bilo! Svi ujedinjeno za odbranu nase brace da ostanu na vekovnim ognjistima!

aki

pre 1 godinu

Srbi sa KiM nemaju cega da se plase, predsednik nikada nece ostaviti svoj narod nezasticen

aki

pre 1 godinu

Uvek cemo biti podrska jedni drugima, nas narod na KiM ne treba da se oseca nezasticeno vev jako, svi smo mi uz njih

Nena

pre 1 godinu

Srbija moze da bude ponosna na jedinstvo naseg naroda

Nena

pre 1 godinu

Današnji protest Srba izaziva jake emocije. Nikada nismo znali za strah kada je u pitanju naša teritorija i Kosovo kao srce Srbije. Niko nam ne može oduzeti ono što je naše.

cowssaym00

pre 1 godinu

Konacno nesto se desava, ovi protesti su trebali odavno da pocnu i da treaju sve dok se ne ispune zahtevi Srba.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija