• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.11.2022

18:29

Nebojša Bakarec: Odgovor Violinoj violini!

nebojša bakarec

Politika

Nebojša Bakarec: Odgovor Violinoj violini!

Podeli vest

Na sajtu „N1“ 17.11.2022. objavljena je izjava, deo intervjua iz „NIN“-a, poslanice stranke „Ne davimo Beograd“, funkcionerke te partije, i profesorke prava na fakultetu „Union“, gđe Jelene Jerinić, pod naslovom „Jerinić: SNS kao vojnička organizacija, vređaju nas i njihove poslanice“. Isti tekst je prekopiran i na sajtu „Danas“. U „NIN“-u je gospođa Jerinić na naslovnoj strani, a naziv teksta u tom propalom nedeljniku glasi „Skupština kao Mordor“, piše narodni poslanik i član Predsedništva SNS Nebojša Bakarec

Nećemo zaboraviti da je „NIN“ nedeljnik koji je targetirao predsednika Vučića, objavljujući naslovnicu, na kojoj je „slučajno“ snajper uperen baš u predsednika Vučića. Pamtimo da je ovaj posrnuli nedeljnik objavio sramnu naslovnu stranu na kojoj Srbiju upoređuje sa konclogorom Aušvic, naslovnicu koja u stvari propagira nacizam i nacističku sentencu „Rad oslobađa“ (Arbeit macht frei“) koja je stajala na kapijama logora smrti Aušvic. Ovim skarednostima se pridružuje poslanica Jerinić, koja Narodnu skupštinu Republike Srbije prikazuje kao Mordor (zemlju tame iz Tolkinove knjige „Gospodar prstenova“).

Naravno da najviši dom Srbije, nije Mordor, i naravno da treba osuditi ovakvo besramno vređanje najviše institucije u Srbiji. Ovde se postavlja pitanje, ako je Skupština zaista Mordor, kako tvrdi poslanica Jerinić, nije li ona deo tog Mordora? I koju ulogu poslanica Jerinić ima u tom Mordoru? Pozitivnu, ili negativnu? Poslanica Jerinić sebe vidi kao princezu Aruenu, ili kao Galadrijelu. Svoje kolege, lažne ekologe, sigurno vidi kao Vilenjake. Tu možemo samo grohotom da se nasmejemo. A nas niža bića, krezube sendvičare, naprednjake, ova pripadnica vilenjačke „elite“ sigurno vidi kao Orke. To je svojevrsni rasizam, uperen protiv pripadnika jedne političke grupe (SNS), koju gđa Jerinić sagledava kao nižu vrstu. To je tipično ponašanje ljudi zadojenih mržnjom, predrasudama i stereotipima o drugima. To je tipično ponašanje narcisoidne osobe koja sebe u odrazu pomerenog samopoimanja, sagledava kao nadčoveka, kao više biće. A to nas neminovno dovodi do još jednog važnog junaka Tolkinovog „Gospodara prstenova“ – do Goluma, koji je sebe sagledavao jednako gđi Jeleni Jerinić – kao više biće, kao vlasnika čarobnog prstena, kome je tepao „moj prekrasni“. Gotovo da čujem gđu Jerinić kako u sebi u ogledalu tepa „moja prekrasna“.

Foto: printscreen

Osvrnuću se kratko na bezumnosti koje gđa Jelena Jerinić izgovara u „NIN“-u.

Kaže gđa Jerinić: „Poslanici vladajuće stranke se primarno ponašaju kao članovi stranke, oni nisu ni narodni poslanici, ni predstavnici građana, to nisu ni žene, kada govorimo o poslanicama SNS-a koje targetiraju poslanice opozicije“.

Gotovo da čujem nastavak misli gđe Jerinić, koje nije izgovorila – „To nisu ni ljudi“. Gđa Jerinić najgrublje vređa 103 poslanice i poslanika SNS. Vređa i autora ovog teksta koji je narodni poslanik SNS. Ona negira da smo mi narodni poslanici, ona nam oduzima pravo da budemo narodni poslanici. Još gore, gđa Jerinić kaže da mi iz SNS nismo predstavnici građana, ona nam oduzima pravo da budemo predstavnici građana. To je taj rasizam o kome govorim. Po gđi Jerinić, samo ona i njena „elita“ jesu pravi poslanici i predstavnici građana, dok mi iz SNS to nismo! Ne znam da li je gđa Jerinić svesna da je SNS na poslednjim parlamentarnim izborima 2022. osvojila preko 1,6 miliona glasova tj. 43%? Da li je svesna da je koalicija „Moramo“ kojoj pripada njena stranka, osvojila gotovo deset puta manje – samo 4,7%? Pri tome koaliciju  „Moramo“ čine tri stranke – „Ne davimo Beograd“ (2%), ZZS (1,2%), i „Ekološki pokret“ (1,5%). Danas stranka gđe Jerinić ima rejting oko 2%, dok SNS ima rejting od oko 50%. I onda gđa Jerinić kaže, poslanici za koje je glasalo 1,6 miliona građana, nisu pravi poslanici, a poslanici za koje je glasalo 2% građana su „pravi“ poslanici. A poslanička grupa gđe Jerinić broji samo 5 poslanika, jedva da se skrpi poslanički klub!

Foto: printscreen

Kaže gđa Jerinić o poslanicima SNS: „Identitet je članstvo u političkoj partiji, sve je podređeno tome. I svako od njih ima tačno određenu ulogu – postoje oni koji dovikuju, oni koji mogu da se jave za reč, oni koji su prisutni zbog brojanja“.

Tipično rasistički, gđa Jerinić, profesorka ustavnog prava, poslanicima SNS osporava i identitet. Osporava nam pravo na to da imamo svoje „ja“. Svodi nas na kolektivni identitet. Tako su nacisti i ustaše sagledavali Jevreje, Rome i nas Srbe. Oduzimali su im pravo na identitet, i sveli su ih na brojke u koncentracionim logorima, koje su im tetovirali na podlaktice. I onda su nacisti lako pobili preko 10 miliona žrtava, lišenih identiteta. Nacisti su žrtvama u konclogorima, takođe dodeljivali uloge – jedne ubiti odmah, jednima dati da budu kapo, jedni moraju da rade pre smrti…Tako i gđa Jerinić, dodeljuje uloge, nama poslanicima SNS, kojima oduzima identitet.

Kaže gđa Jerinić, i izgovara lako proverivu neistinu: „Fizički smo odvojeni od poslanika SNS-a, retko kad možemo da ih sretnemo, oni se uvek kreću u grupama“.

Gđa Jerinić, profesorka prava, besramno neistinito, govori o nekakvoj „segregaciji“ u Skupštini Srbije. Ne postoji bilo kakvo odvajanje poslanika, segregacija, fizičke prepreke. To postoji samo u halucinacijama gđe Jerinić. Hodnici su zajednički, restoran je zajednički, toaleti su zajednički, hol je zajednički, biblioteka je zajednička. Kao i uvek – od uvek – stranke imaju svoje kancelarije koje koriste shodno dogovoru svih poslaničkih grupa. Srećemo se stalno i svuda. I niko se ne kreće u grupi. Gđa Jerinić i ovde rasistički insinuira da se „niža bića“ - poslanici SNS, uvek kreću u čoporu. Sram vas bilo gđo Jerinić!

Foto: printscreen

Kaže gđa Jerinić, misleći na SNS: „To je kao neka vojnička organizacija“.

Da, mi iz SNS jesmo dobro organizovani, što je pozitivno, a ne obrnuto. Ako bi i prihvatili tezu da smo kao neka vojnička organizacija, sa ponosom ćemo reći – mi smo SRPSKA politička vojska. A čija vojska je stranka gđe Jerinić – „Ne davimo Beograd“? Oni su vojska Viole fon Kramon. Nemačka vojska. Toga treba da se stide.

Kaže gđa Jerinić: „Što se tiče navoda o atentatu na predsednika Srbije – to se najavi, sam predsednik izađe pa kaže da se zaista priprema atentat, što bi moglo da deluje kao upozorenje atentatorima da pobegnu. Mislim da su pretnje kritičarima vlasti ozbiljnije…“.

Profesorka prava, gđa Jerinić relativizuje i obesmišljava stvarnu opasnost od atentata, svodeći višegodišnje dokaze o atentatima koji su pripremani, protiv predsednika Vučića, na nekakvu igrariju predsednika. Pri tome ona krajnje smešno optužuje predsednika da sam upozorava atentatore na njega samog, tako da oni mogu da pobegnu. I ovu besmislicu izgovara profesorka ustavnog prava! I na kraju gđa Jerinić zamenjuje teze – Stvarnu opasnost od atentata na Vučića, negira, a nepostojeću opasnost po kritičare vlasti, proglašava stvarnom. Da je opasnost po predsednika Vučića i članove njegove porodice ogromna, potvrđuju i dva događaja iz prošlosti. Prvi događaj je ubistvo Predsednika Vlade Srbije, Zorana Đinđića 2003. godine. Drugi događaj je pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, 11.07.2015. O tome da su zaista pripremani atentati na predsednika Vučića govore i nekadašnji ministar odbrane Srbije, i bivši potpredsednik DS, Dragan Šutanovac i bivši predsednički kandidat opozicije i bivši Zaštitnik građana, Saša Janković. Oni sigurno nisu Vučićevi prijatelji, niti ljubitelji SNS.

Foto: printscreen

Podsetiću gđu Jerinić na sledeće činjenice o pripremama atentata na predsednika Vučića:

1. 29.10.2016. Pored puta, u blizini porodične kuće oca premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima, policija je pronašla arsenal oružja u sanducima, pripremljen baš za pokušaj atentata.

2. 19.11.2020. Nadležni organi Republike Mađarske su dostavili informaciju da je uhapšeni plaćeni ubica Čaba Der, posvedočio da su mu dve različite kriminalne organizacije s prostora Srbije i Crne Gore, nudile novac da ubije predsednika Srbije.

3.  04.02.2021. Konačni dokazi o zaveri i pripremi atentata su isplivali posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk. U skrovištima mafijaškog klana Belivuk je pronađena ogromna količina naoružanja i eksploziva, ali i tri vrhunske snajperske puške.

4. 07.02.2021. Načelnik UKP, g. Bogdan Pušić je u kontekstu hapšenja mafijaškog klana Belivuk, izjavio da su obaveštajni podaci ukazivali da će 27.01.2022. biti pokušano izvršenje atentata na predsednika Srbije.

5. 21.01.2022. MUP je saopštio da je 14.01.2022., pod oznakom hitno, posredstvom „Evropola“, od pripadnika policije jedne zemlje članice EU, zvanično obavešten o postojanju operativnih informacija o organizovanoj kriminalnoj grupi Radoja Zvicera, koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije, i koja na raspolaganju ima 100 miliona dolara za ubistvo predsednika Vučića.

Foto: printscreen

Sve ove činjenice, narodna poslanica, profesorka ustavnog prava i funkcionerka stranke „Ne davimo Beograd“ ne zna. Zapanjujuće. Ima amneziju. Kad smo već kod amnezije, narodna poslanica, profesorka ustavnog prava i funkcionerka stranke „Ne davimo Beograd“, gđa Jelena Jerinić se nikada nije oglasila, niti je osudila sledeće „divote“ svojih prijatelja i kolega iz „Ne davimo Beograd“. Te „divote“ njenih prijatelja liče na Mordor.

1. 18.07.2016. godine, stranka „Ne davimo Beograd“ napala je Skupštinu grada Beograda. Napad su predvodili Radomir Lazović, Dobrica Veselinović i Simon Simonović. Demonstranti su naneli teške telesne povrede policajcu Ivanu Džambiću, kome su slomili nos i povredili oko, i pretila je opasnost da čovek izgubi oko. Šta gđa Jerinić kaže o ovome?

2. Dobrica Veselinović, lider „Ne davimo Beograd“ krije da je sarađivao, i podržavao neonacistički bend COKULE. To je konstatovala voditeljka TV „Euronews Srbija“ Minja Miletić, gde je Veselinović gostovao 11.02.2022. Voditeljka Miletić je jasno rekla da pesma „Šljam“, Veselinovićeve grupe „Cokule“, poziva na svaku vrstu nacinalne i verske mržnje. Citiram Minju Miletić i njeno pitanje Veselinoviću: „Znate zašto vas to pitam? Ne znam da li ste imali priliku da vidite, ali to se deli po društvenim mrežama. Ako neko vidi Dobricu Veselinovića koji ima uverenje da je ekolog, urbanista, u spotu benda "Cokule" koji je ekstremno desničarski bend i koji poziva na svaku vrstu nacinalne i verske mržnje... Možete li mi objasniti odakle vi u tom spotu?“. Veselinović je na to odgovorio nevešto vrdajući: „To nije ta pesma. Vi ste krivo informisani. To je nešto što se širi društvenim mrežama, što je očigledno podmetačina. To nije taj spot u kom sam bio“. Minja Miletić: „Ali, videli smo vašu fotografiju?“. Veselinović je na kraju  priznao: „To je spot u kojem sam ja glumio. Ljudi glume u spotovima. Stvarno, ne bih to komentarisao. Ovo je bio početak 2000ih, ja sam tada imao 19 godina“. Šta na ovo kaže gđa Jerinić, profesorka ustavnog prava i borkinja za ljudska prava?

3. U avgustu 2022. obelodanjena je činjenica da se lider „Ne davimo Beograd“, Radomir Lazović, lažno predstavljao na svim izbornim listama koalicije „Moramo“. Lazović se lažno predstavlja kao „dizajner“ i „radnik u kulturi“. „Radnik u kulturi“ nije zanimanje. Lazović je studirao je, ali ne dizajn, već poljoprivredu. Nije završio fakultet. Nikada ništa nije radio osim "aktivizma". Prvi radni staž je upisao u radnu knjižicu, kao narodni poslanik. Zaposlila ga država Srbija koju toliko mrzi. Voli Violu fon Kramon. Šta profesorka prava, gđa Jerinić kaže o ovome?

4. Mediji su 19.9.2022. objavili podatak da je Dobrica Veselinović, lider stranke „Ne davimo Beograd“, bio osnivač i odgovorno lice NVO „Pravo na grad“ koje je bilo registrovano na adresi stana Dobrice Veselinovića. Ovo udruženje je 2022. godine ostvarilo prihode od čak 122.000 evra! U APR-u lepo stoji podatak za 2020. godinu: „DONACIJE 2020. „Pravo na grad“ 14.692.000 dinara“. Ovo udruženje g. Veselinovića je 2017. imalo prihode od 575.000, 2018.- 470.000, 2019. – 9.948.000, a 2020. neverovatnih 14.692.000 dinara! Za 2021. godinu, nije podnet izveštaj. Odakle su došle te pare? Od Viole? Od Rokfelera? Od USAID? Šta profesorka prava, gđa Jerinić kaže o ovome?

5. Profesorka Biljana Đorđević, narodna poslanica stranke „Ne davimo Beograd“ i najbolja prijateljica gđe Jerinić, je liderka NVO „Inicijativa za ekonomska i socijalna pitanja A11“, koja je za 4 godine prihodovala čak 80 miliona din.- 660.000 evra. Odakle su došle te pare? Od Viole? Od Rokfelera? Od USAID? Biljana Đorđević je liderka Upravnog odbora te NVO. Prihodi po godinama te NVO izgledaju ovako: 2017. - 3.3 miliona, 2018. - 18.5 miliona, 2019. - 27 miliona, 2020. - 30 miliona. Za 2021. godinu, nije podnet izveštaj! Sve ove podatke je na sednici Skupštine Srbije izneo narodni poslanik Đorđe Todorović 10.11.2022. Šta profesorka prava, gđa Jerinić kaže o ovome?

Zbog čega profesorka ustavnog prava, i funkcionerka stranke „Ne davimo Beograd“ Jelena Jerinić nije nikada osudila napad na Skupštinu Beograda koji je izvela njena stranka? Zbog čega nije osudila postupke Dobrice Veselinovića? Zbog čega nije osudila lažno predstavljanje Radomira Lazovića? Zbog čega ćuti o mutnim prihodima NVO gđe Đorđević i g. Veselinovića?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mapetovski pacov Gonzo

pre 1 godinu

Evo i najvernijeg obožavaoca lika i dela Aleksandra Veličanstvenog ?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija