• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

11.12.2022

09:51

VUČIĆEVIĆ O TRENUTNOJ SITUACIJI NA KiM: Da bi se Srbi sklonili sa barikada, dovoljno je da Kurtijevi ekstremisti puste Dejana Pantića iz pritovora - ON NIJE UHAPŠEN, ON JE OTET!

printscreen

Politika

VUČIĆEVIĆ O TRENUTNOJ SITUACIJI NA KiM: Da bi se Srbi sklonili sa barikada, dovoljno je da Kurtijevi ekstremisti puste Dejana Pantića iz pritovora - ON NIJE UHAPŠEN, ON JE OTET!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da se povodom dešavanja na KiM, očekuje reakcija Zapada. Kako dodaje, da bi se Srbi povukli sa barikada, dovoljno je da Kurtijevi ekstremisti puste Dejana Pantića iz pritvora u kom ga drže bez ikakvog povoda, to se, kaže Vučićević može nazvati otmicom

 

Govoreći za 'Novo vikend jutro' voditeljke Jovane Jeremić Vučićević kaže da Zapadne službe nemaju nikakav dokaz da je Pantič upleten u bilo šta. Ne bi Vučić, kaže Vučićević pričao onako kako je juče govorio, da sve detaljno nije ispitao.

- Njega su uhapsili u povratku iz Raške. Ako ste imali bilo kakav dokaz, što ste ga oustili da izađe u Centralnu Srbiju... Bio je u nabavci, nosio je namirnice za domaćinstvo. I oni takvog čoveka sada na silu drže tamo. Da li ima na Zapadu nekoga kome je iskreno stalo do mira i stabilnosti? Ako takvog čoveka nema, onda smo u problemu, ne samo mi, nego čitav region. Gledam neke razne vajne stručnjake koji pričaju kako bi sukob na KiM bio mali, a to je nemoguće... To bi se rasplamsalo po celom regionu. Kurti se ne igra sa mirom i stabilnošću samo u Srbiji već u celom regionu. Doteralo je cara do duvara, ne može se više trpeti Kurtijev zulum. On svakoga dana Srbe drži u vanrednoj situaciji... - rekao je Vučićević.

Foto: printscreen

Celo Kosovo, mafijaška je lažna država, porezi ne postoje, albanska mafija vlada, a njima je problem Srbin koji proizvodi vino. problem je ćirilica i "Metihijsko crveno", dodao je on.

- Umesto da se smire, oni nastavljaju da prete. Kao da prizivaju neki rat! Mi imamo pravo da SRbija uvede 1.000 vojnika i policajaca, to piše u rezoluciji 1244. Na osnovu povelje, pravila, rezolucije, imamo pravo na to! Sa druge strane NATO, Kfor nemaju pravo da to odbiju. Oni su dužni da prihvate naš zahtev. Niko nije veverica, niko se ne kopča na leđima... - istakao je Vučićević.

Sutra ekskluzivno u Informeru: Pripadnici tzv. kosovske vojske prerušeni u policajce špijunirali na severu KiM

Foto: printscreen

Dragan J. Vučićević, najavio je, gostujući na TV Pink, da će Informer sutra detaljno pisati o incidentu koji se prošle nedelje dogodio na severu KiM, a koji do sada nije bio poznat javnosti.

- Otkriću vam ekskluzovnu informaciju, o kojoj će Informer sutra detaljnije pisati. Prošle nedelje, tačnije u proteklih nekoliko dana, KFOR, odnosno međunarodne vojne snage na Kosovu i Metohiji su protestovale u Prištini zato što su pripadnici takozvane kosovske vojske, KBS, presvučeni u obične uniforme Kosovske policije išli na sever KiM i izviđali teren - rekao je Vučićević i dodao:

- Tamo su ih otkrili i legitimisali pripadnici Kfora. Nije to Kurti uradio sam. Neko mu je iz nekih zapadnih centara moći rekao da to uradi.

Sutra u toku dana biće zvanično podnet taj zahtev, i svi znamo da će on biti pod nekim obrazloženjem, odbijen, kaže Vučićević.

- Oni sve vreme krve Međunarodno javno pravo, pravila Mešunarodnih odnosa, sve sporazume i briga ih. Ali, znate šta je važno? Da će država Srbija posle 23 godine zatražiti da se naše bezbednosne snage vrate na Kosovo. To nije učinjeno ni 1999. ni ne znam kada, do 2012. Šta će dalje biti na KiM? Ne zavisi od nas, ne zavisi ni od Kurtija, on to ne zna ni da smisli. On je teroristički ološ, sa dna kace, koga koriste da vrši pritisak na Srbiju. Smišljaju njegovi mentori. Ovi koji šalju tzv. kosovskoj vojsci pomoć, opremu, čizme moderne... I neke najnovije puške - dodao je Vučićević.

Foto: printscreen

Kako kaže, izjava Angele Merkel deluje nelogično i neverovatno, jer je ona, kako dodaje, ozbiljna političarka i državnik, a ako je to tačno, to mnogo toga ruši.

- Kako ćemo mi ikome da verujemo? kako će da važe sporazumi, norme? Zar onda neće svi da rade jedni drugima iza leđa? Ono što su radili 1999. na KiM im se sada obija o glavu. Moraju da postoje neki principi - priča Vučićević za Pink.

Mi se jedini držimo zakona kao "Pijan plota".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija