• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

12.12.2022

21:20

Šta se dešavalo na Savetu šefova diplomatija EU: Nemci i Hrvati zdušno protiv Srbije

Tanjug/AP

Politika

Šta se dešavalo na Savetu šefova diplomatija EU: Nemci i Hrvati zdušno protiv Srbije

Podeli vest

Na Sednici Saveta šefova diplomatija EU koji je održan u Briselu jedna od ključnih tema bila je i bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji i tu su, prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", na videlo izašli izuzetno negativni stavovi prema Srbima u južnoj pokrajini, iako naš narod ničim nije doprineo izbijanju tenzija

Kako prenose izvori Novosti iz diplomatskih krugova, u žestokim kritikama na račun Srba, koji su zbog postavljanja barikada predstavljeni kao remetilački faktor istakli su se predtavnici Nemačke i Hrvatske. 

Među prisutnima bila je ministarka spoljnih poslova Nemačke, Analena Berbok koja je legitiman zahtev Beograda, da se u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN, naše bezbednosne snage vrate na KiM ocenila kao neprihvatljiv.

Uz to predstavnici zvaničnog Zagreba i Berbok napravili su paralelu između "ruskog i srpskog sveta" koji je za njih glavna opasnost po mir u našem regionu.

Nisu izostale ni kritike, a po inerciji pređašnje izjave Žozepa Borelja, u smislu da su srpske barikade na severu KiM - nedopustive. 

Na Savetu šefova diplomatije pored Berbok bili su Žozep Borelj šef evropske diplomatije, španski ministar spoljnih poslova Hose Manuel Albares Bueno, irski Simon Koveni, češki Jan Lipavski, grčki ministar Nikos Dendias, Katrin Kolona šefica francuske diplomatije, ministri spoljnih poslova Litvanije, Slovačke, Finske, Poljske, Austrije Švedske i državni sekretar Hrvatske za evropske poslove Andreja Metelko Zgombic.

Porazno je to što šefovi diplomatija EU uopšte kao krivca za poslednju eskalaciju nisu videli u Aljbinu Kurtiju koji je brutalno pogazio sve dosadašnje sporazume, ne skrivajući nameru da silom interveniše protiv našeg naroda u južnoj pokrajini. Uostalom, kako su "Novosti" juče objavile, premijer takozvanog Kosova je o svojim opasnim namerama obavestio i ambasadore zemalja Kvinte u Prištini. Kao što je poznato, njihova reakcija na ovu otvorenu pretnju je izostala i Srbi na KiM su praktično pretvoreni u "glinene golubove."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mimi

pre 1 godinu

A šta smo mi očekivali?Podršku ovakve Evrope.Ovakvog Zapada.Kada je se to desilo zadnjih 1000 godin?Samo onda kada su to morali.Samo polako bez istrčavanja.Ničija nije gorela do zore.

NS

pre 1 godinu

Ništa iznenađujuće.Hrvati po ko zna koji put pokazuju vodeći antisrpski stav u Evropi. Malo su "Oluje","Bljesci" i čitav vek odnosa u kojima su nedvosmisleno i uvek bili srbomrsci.Možda je vreme da podržimo desničarsku Italiju u pretenzijama prema Istri,takođe Sloveniju.Orban bi takođe, rado raspravljao oko vekovnog prava na Baranju.

ratko

pre 1 godinu

SMRLJIVA USTASO BOLI NAS K ZA NACISTICKU EU ,KAKO TI TO NIJE JASNO I TEBI I NACISTIMA NEMCIMA,VASOJ BRACI PO ORUZIJU NACISTI I USTASE

Komsija

pre 1 godinu

Nemci i Hrvati, nacisti i ustase, braca po oruzju i mrznji prema Srbima.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Nemci zdušno protiv Srbije a Vučić vlasnicima njihovih firmi daje novac srpskih građana da ovde otvore fabrike i srpskim radnicima daju minimalnu platu.

Rade

pre 1 godinu

Ništa ne očekivano, obadve su fašističke države. A Srbima ti fašisti iz obadve fašističke zemlje mogu samo da podudlaju. I to samo ako im Srbi dozvole.

Pera

pre 1 godinu

Šef BND Klus Kinkel organizovao je albansku mafiju iz Evrope obučavaju su ih u Nemačkim kampovima zajedno sa Milosevićem(soros Tito2) avionima JAT prebacio ih na kim gde je Nemačka BND oformili OVK-UČKkoi potom postaju deo al kaide isis a BND je još u sfrj stvorio i Hrvatsku službu koja je i danas njen deo teroristi u napadu na Ameriku poleteli su iz Hamburga a FAMILIJA BUŠ JE NEMAČKA NJIHOV ČLAN ERNST BUŠ BIO JE HITLEROV FELDMARŠAL ! AMERIČKE SLUŽBE U TRAZDNJU IDGOVORNIH ZA BOMBARDOVANJE AMERIKE TREBA DA PREKONTROLIŠU NEMAČKO PLEMSTVO BND JEVREJE ROTŠIKD KOH ZAKENBERG GEJTS ABRAMOVIČ KUŠNER KISINDŽER TITO2 SOROS...! Broz Tito je jevrein iz mađarske dobio je vrhunsko obrazovanju Beču završio austro-ugarsku obaveštenju akademiju u Pečuju specijalizovanih tu organizovanja atentata pa je predvodio atentat na Kenedija kralja Aleksandra...!Lingvisti tvrde da Broz ima Nemački naglasak!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija