• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

13.12.2022

13:08

"TU SMO, GDE SMO, ODAVDE NI MAKAC!" Neustrašive naše majke i sestre sa severa KiM brane pravo na svoj opstanak (FOTO)

A. G.

Politika

"TU SMO, GDE SMO, ODAVDE NI MAKAC!" Neustrašive naše majke i sestre sa severa KiM brane pravo na svoj opstanak (FOTO)

Podeli vest

Neustrašive su naše majke i sestre sa severa Kosova i Metohije koje su i danas istrajne u nameri da odbrane pravo na svoj opstanak

Od ranog jutra one su na barikadi kod Rudara, zajedno sa svojim očevima, muževima i sa svojom braćom.

-Tu smo, gde smo, odavde ni makac. Ovde sam rođena, brate moj, ovde ću sinove da ženim, ćerke da udajem, ovde će se rađati moji unici, ovde ću umreti... Ovo je borba za goli opstanak, rekla je Informeru jedna žena iz Zvečana koja je od rane zore na magistralnom putu Leposaviće-Mitrovica.

Ona sedi pored metalnog bureta u kojem je naložena vatra. Greje se...

- Grejem se, a srce mi zebe. Ne znam hoće li se Priština urazumiti, hoće li nas ostaviti na miru, kao da naglas razmišlja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vele

pre 1 godinu

One će da izdrže i deset puta gore uslove.Samo se plašim da ih naša država ne izda i naredi uklanjanje barikada.

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija