• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2022

20:33

KURTIJEVA LAKRDIJA! Krasnići objasnio zašto je podnošenje zahteva lažne države za članstvo u EU obična predstava!

Fotoilustracija/AP Photo

Politika

KURTIJEVA LAKRDIJA! Krasnići objasnio zašto je podnošenje zahteva lažne države za članstvo u EU obična predstava!

Podeli vest

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići izjavio je da je aplikacija za članstvo Kosova u EU trenutni spektakl i dodao da ta akcija nije sprovedena u koordinaciji sa međunarodnim partnerima.

Kako prenosi Juronjuz Albanija, Krasnići je rekao da jučerašnjoj ceremoniji u Prištini nije prisustvovao ambasador Evropske unije i da to, prema njegovim rečima, pokazuje nedostatak koordinacije između lidera tzv. Kosova i međunarodnih institucija.
- Pre svega, to je građanski konsenzus, ne samo politički, da Kosovo treba da pripada evropskoj porodici, a mi smo kao Demokratska partija Kosova uvek podržavali i podržavamo svaku akciju koja nas približava ostvarenju. Moramo reći, da bi se tako nešto dogodilo moramo imati koordinaciju sa glavnim evropskim partnerima - kazao je on. 


Krasnići je dodao da je samo gledajući jučerašnju ceremoniju malo iznenađen odsustvom ambasadora EU na Kosovu ili bilo kog drugog evropskog zvaničnika. 


On je kazao da ga to navodi na pomisao da je možda i ova akcija na tragu delovanja onih koje su nekoordinisane sa međunarodnim partnerima, kao i da smatra da je čelnicima kosovskih institucija to prešlo u naviku, posebno tokom 2022. godine, preneo je Kosovo onlajn.


Prema rečima Krasnićija, aplikacija će dobiti na vrednosti samo ako se nađe na dnevnom redu Evropskog saveta.
- Aplikacija bi trebalo da bude trenutak nakon kojeg slede drugi konkretni radovi. Vrednost aplikacije će biti konkretizovana tek kada bude uvrštena na dnevni red Evropskog saveta. Bez izvesnosti da će se to desiti bojim se da imamo posla sa akcijom koja, mimo trenutnog spektakla, neće imati vrednost i koja će u budućnosti delovati deprimirajuće na građane Kosova - naglasio je Krasnići.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija