• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.12.2022

21:48

SPECIJALNA EMISIJA PINKA POVODOM SITUACIJE NA KIM! Srbija podigla borbenu gotovost na najviši nivo - pratite najnovije informacije

Printscreen/TV Pink

Politika

SPECIJALNA EMISIJA PINKA POVODOM SITUACIJE NA KIM! Srbija podigla borbenu gotovost na najviši nivo - pratite najnovije informacije

Podeli vest

Na TV Pink u toku je specijalna emisija povodom najnovijih dešavanja na severu Kosova i Metohije

Vlasti u Prištini stavili su tzv. Kosovske bezbednosne snage u punu borbenu gotovost i spremni su da izvrše udar na sever Kosova i Metohije sa 1500 svojih pripadnika, nezvanično se saznaje.

Srbija je tim povodom podigla borbenu gotovost na najviši nivo.

Bivši član KOS-a Ljuban Karan je rekao da je Kurti sve svoje mehanizme upotrebio. Kako kaže, oni žele da ponove isti scenario kao Hrvati.

- Kurti pokušava sada završnu fazu i očito ima podršku država Kvinte. Nema dileme da ga podržavaju i Velika Britanija i Nemačka, čak i SAD. On se ne bi ovako ponašao da nema leđa i da nema podršku iz vana - rekao je Karan.

Foto: Printscreen/TV Pink

Ljuban Karan

Božidar Spasić je rekao da na predsedniku vidi zabrinutost, ali da se nije uplašio.

- Danas je dolazilo dosta obaveštajnih podataka. Imali smo podatak da je danas ceo dan i juče prikupljana teška mehanizacija, čiji je zadatak da skloni barikade. Ovde se radi o tome da okupacione vlasti osećaju da gube tlo pod nogama i mi možemo videti da se Kurtiju položaj nekakvog lidera ljulja, i da mu čak i iz Haga poručuju da ovim potezima gubi teritoriju - rekao je Spasić.

On je rekao da ne treba posmatrati Kurtija kao neki plod planova i projekata. Dodaje da je kod šiptara osnovni problem što postoji neprijateljstvo prema srpskom narodu.

- Sad se vidi koliko je značajno što je predsednik podigao našu armiju, našu vojsku i što smo posvetili veliku pažnju vežbanju i opremanju - rekao je Spasić.

Foto: Printscreen/TV Pink

Kako kaže, u ovom momentu sva moć koju ima Srbija je uperena ka Srbima na KiM, i dodaje da je predsednik rekao da će Srbija naći načina da zaštiti svoj narod.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je rekao da ovo danas nije neko iznenađenje.

- Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je policiji Srbije podignuta borbena gotovost. Sve vreme razgovaramo o tome ko podržava Kurtija i ko mu daje leđa da se ovako ponaša - rekao je Krstić.

Kako kaže, podizanje borbene gotivosti pokazali su neprijateljstvo i svoje namere. Dodaje da je normalno da i Srbija podigne svoju borbenu gotovost, kao odgovor na to.

Vučić: Preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je činjenicu da je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju od strane Prištine

Sve dajemo od sebe da sačuuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu hteli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju. Danas je i patrijarhu srpskog gospodinu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju. Nikada se to u istoriji nije dogodilo. I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno... Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama  koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više. U skladu sa tim, želim da vas obavestim da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije. U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju - rekao je Vučić na Instagramu.

 

 

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je rekao da ovo danas nije neko iznenađenje.

- Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je policiji Srbije podignuta borbena gotovost. Sve vreme razgovaramo o tome ko podržava Kurtija i ko mu daje leđa da se ovako ponaša - rekao je Krstić.

Kako kaže, podizanje borbene gotivosti pokazali su neprijateljstvo i svoje namere. Dodaje da je normalno da i Srbija podigne svoju borbenu gotovost, kao odgovor na to.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mu je apsolutno jasno i svi treba da znaju da je RS uz naš narod na KiM, kao i uz predsednika Vučića.

- Ako neko misli da je završio ovde posao, mora da zna da nije tako. Mi budno pratimo način na koji stranci pokušavaju da motivišu Kurtija i stale za napad na Srbe na Kosovu. RS čeka trenutak da svima bude jasno da se ne može verovati strancima - rekao je Dodik.

Foto: Printscreen/TV Pink

Kako kaže, apsolutno je jasno da Srbija ne može da odustane od KiM.

- Oni ne mogu da razumeju ni stavove predsednika Srbije, Srba, pa ni nas u RS. Vidljivo je da Nemačka pokušava jednom arogantnom politikom da utiče na Kurtija - rekao je Dodik.

Kako kaže, sada nama pokušavaju da održe lekcije, da mi treba samo da njih pratimo a da za to ne dobijemo ništa za uzvrat.

- Mi smo zato zajedno i bićemo i dalje uz rukovodstvo predsednika Vučića i Srbe na Kosovu i učinićemo sve da im olakšamo situaciju - rekao je Dodik.

Dragoslav Bokan je rekao da otpor omogućava prekid sukoba a ne popuštanje.

- Na čelu naše države je čovek koji je spreman da naredi reakciju naše vojske bilo kog dana do otpora koji brani i čast i budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Srbi više neće biti taoci niti žrtve - rekao je Bokan.

Kako kaže, najbitnije je da naši gledaoci shvate da ovoga puta nema igranja.

- Svi naši preci su isto želeli da slave Božić, ko normalan želi rat - rekao je Bokan. Kako kaže, garantujem da će naša vojska reagovati oružano na one koji budu napali naša ljudska prava.

Krstić je rekao da imamo narativ koji dolazi iz Prištine, a koji se poziva na Hrvatsku "Oluju".

- To je država koja nema nikakvu privredu. Oni sebe predstavljaju kao mirne i harmonične, a Srbe kao kriminalce - rekao je Krstić.

Foto: Printscreen/TV Pink

Spasić je rekao da Patrijarh nije nosio kalašnjikove, hteo je da se pomoli sa svojim narodom.

- To je danas bila kap koja je prelila čašu - rekao je Spasić.

Kako kaže obaveštajno se ukazuje jedna činjenica, a to je da su šiptarski teroristi potpuno uplašeni i dezorijentisani.

- Današnja zabrana patrijarhu jeste pokušaj da se Kosovo potpuno odvoji od Srbije. Ponavljam, ukoliko se oni ne uklone odatle gde jesu, Srbija će ih ukloniti - rekao je Spasić.

Foto: Printscreen/TV Pink

Vučićević je rekao da oni sada kalkulišu da li će Srbija smeti da odgovori i u kojoj meri će odgovoriti. Poručio bih im, dodaje, da su svi u Srbiji odlučni da zaštite Srbe kao i da neće časiti časa, i neće dozvoliti nikakav pogrom.

- Dovoljno je samo jedan metak da bude upućen na Srbe, mi ćemo braniti svoj narod. Mi nećemo rat ni sa Albancima ni sa NATO paktom, ali ako oni napadnu naš narod, šta mogu da očekuju, da ćemo mirno da gledamo - rekao je Vučićević.

Foto: Printscreen/TV Pink

Kako kaže, nema igre, nema šale, branićemo Srbiju, ističe Vučićević.

Krstić je rekao da zemlje Kvinte dozvoljavaju da Kurti sprovodi svoju politiku i radi šta hoće.

- Mislim da postoje neki američki predstavnici koji žele da smire Kurtija, međutim, čini mi se da je sada vidljivo da neki centri moći šalju dijanetralno suprotne poruke - rekao je Krstić.

Bokan je rekao da mnoge zemlje ovo smatraju unutrašnjim pitanjem Srbije. Dodaje da je suština o tome da mnoge zemlje ovo tretiraju kao srpsko unutrašnje pitanje.

- Mi smo danas na Gazimestanu, kao i svi koji nas slušaju na Gazimestanu su - rekao je Bokan.

Kako je tokom emisije istakao Vučićević, predsednik Srbije i Porfirije će se sastati u narednih pola sata.

Boža Spasić napominje da su potezi predsednika Vučića dobri, i da je upravo to Albance dovelo u situaciju da ne znaju šta će sa sobom, dok je Evropska Unija zbunjena.

Srbija nijednog sekunda neće da se šali. Ne zanosimo se, da stranci ne znaju šta su provokacije, i da ih neće izvršiti... To više za Srbiju nije bitno, mi se više nikome nećemo pravdati, ne može se sada govoriti o naoružanim razbojnicima... - dodaje Spasić.

Vrlo je dobro znati šta su prave ocene, a odlazak Vučića na borbenu liniju nameće zaključak da Albanci ne treba da se zanose.

Bokan podseća da su zemlje Kvinte naredile da uklonimo ljude sa barikada, a mi njima 23 godine da urade nešto po pitanju KiM, i ništa nisu uradili.

- Ovo je pitanje, postoji li država ili ne! Ko god nije na strani vojske, oružanih snaga, je neprijatej ove države. Dezerter i izdajnik - priča Bokan.

Foto: Printscreen/TV Pink

Karan navodi da drskost Kvinte, kojom traži da naš predsednik ukloni barikade, može da se vrati još većom drskošću, gde ćemo reći da to ne može da se ukloni daljinskim.

- Ko god mislio od gledalaca da bi sada neko popuštanje i prepuštanje nama rešilo miran život, taj se vara, jer iza toga sledi domino efekat - rekao je Karan.

Vučević je dodao da je Srbija sve učinila, i dalje sve čini da se izbegne najbolje moguće rešenje.

Borićemo se. Mi ne pozovamo na rat, mi apelujemo na mir, ali ovi koji nas napadaju hoće rat. Ne možemo mi sada da sedimo mirno i nudimo im ne znam šta. Naravno da to nećemo da im dozvolimo - kaže Vučićević.

Ne nalaze se u ponoć prvi čovek države i prvi čovek crkve, sada se razvio ratni barjak srpske vojske i države, naveo je Bokan.

Krstić je dodao da i dalje nije kasno za diplomatiju, i da se istoj nada u nastavku ovog dešavanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milivoj

pre 1 godinu

Vojska spremna da brani svoju drzavu i svoj narod

Mara

pre 1 godinu

Nema predaje! Srbija je spremna da zaštiti svoj narod na KiM.

Jelena

pre 1 godinu

Наша држава је спремна да одговори на све изазове који су пред њом. Потребно је да заштитимо српски народ на Косову и Метохији јер их Курти криминализује.

Ana

pre 1 godinu

Kurti ne posustaje, ali nasa vojska je spremna i zastitice nas narod na KiM

Ana

pre 1 godinu

Hvala Bogu, te smo mi Srbi, izabrali predsednika Vucica za naseg vodju, koji se maksimalno potrudio da nasu vojsku Srbije opremi po najboljem mogucem standardu. Inace, ljudi moji, da smo sad u ovoj poziciji sa vojskom, u vreme zutih, (PS. Tada nismo ni imali vojsku) u ovom slucaju nasu drzavu bi velike sile unistile za ceo 1 min.

Hrana

pre 1 godinu

Ово није игра, него озбиљна ситуација! Председник је самоуверен, што нам говори да можемо да се ослонимо на њега и да му апсолутно верујемо. Живео Вучић, идемо до победе!

Anja

pre 1 godinu

Svima je jasno zašto se Kurti ovako ponaša ali Srbi su sigurninuz svog predsednika.

Sandra

pre 1 godinu

Kolika god sila da Kurtiju daje podrsku i vetar u ledja,nas ohrabriti neće.KIM je nasa Svetinja,i branicemo je do poslednjeg atom snage.Uzdamo se u Vojsku i Vučića.Podrska??

Koni

pre 1 godinu

Kurti vrši pripreme da ostvari pretnje prema Srbima na KiM, ali i Srbija je spremna da zaštiti Srbe od progona.

Milan

pre 1 godinu

Vučić prepoznaje da je situacija odmakla kontroli i da treba aktivirati našu snažnu vojsku.

Ivan

pre 1 godinu

Ovo je tek početak. Kurti je kao ludak koji nema šta da izgubi i kao takav je tempirana bomba. Mi možemo, mi moramo i jesmo sposobni da odgovorimo na adekvatan način. Kao što smo uvek i radili u prošlosti.

Jovan

pre 1 godinu

To što Kurti ima podršku sa strane, ne znači da smo nemoćni i da ne možemo da odbranimo naš narod od njegovog terora! Vojska je tu.

Milovan

pre 1 godinu

Svima je jasno da Kurti uvlači Srbiju u rat...

Kosta

pre 1 godinu

Sve ovo rade moćne zemlje sa Zapada jer žele da pokažu moć koju polako gube.

Jelena

pre 1 godinu

Niko u Srbiji ne želi sukobe, alo nećemo da dozvolimo ni teror na KiM.

Miki

pre 1 godinu

Rat je veliko zlo, nadam se da će biti izbegnut.

Crna Leptirica

pre 1 godinu

Vojska je spremna i jaka da brani svoj narod.

Tijana

pre 1 godinu

Nasa vojska i odbrana treba da se podigne i da se vidi da i mi imomo ko ce da nas brani, a ne samo Kurti i njegova vojska da masu sa puskama. Nema predaje.

Mirko

pre 1 godinu

Srbija će zaštititi svoj narod na KiM, neće ga ostaviti na cedilu kao što su drugi to radili

Miroslav

pre 1 godinu

Idemo udarnicku odbranu ne damo sto je nase!

MK

pre 1 godinu

Vojska je tu, nadam se da će se šiptari urazumiti

MK

pre 1 godinu

Ako zatreba, vojska je tu, nadamo se smirivanju tenzija

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija