• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

02.01.2023

13:28

VUČIĆEVIĆ ZA PINK: Idem 200 dana u zatvor - Ne vidim drugi način da javnosti ukažem na NENORMALNOST POJEDINIH PRESUDA (VIDEO)

printscreen

Politika

VUČIĆEVIĆ ZA PINK: Idem 200 dana u zatvor - Ne vidim drugi način da javnosti ukažem na NENORMALNOST POJEDINIH PRESUDA (VIDEO)

Podeli vest

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, sumirajući proteklu godinu kaže da je on jedna od najvećih žrtava srpskog pravosuđa u novinarskom svetu

 

Vučićević je rekao da je dobro što je izglasana nezavisnost pravosuđa i dodao da će sada ono pokazati zaista kakvo je.

- Moji advokati su u poslednjim danima prošle godine obavestili jedan od beogradskih sudova da neću da platim kaznu po jednoj presudi i da tražim, na šta imam zakonsko pravo, da idem 200 dana u zatvor po krivičnoj presudi koja je doneta po tužbi Jugoslava Ćosića - otkrio je Vučićević za Novo jutro TV Pink.

On kaže da je to pravosnažna presuda i da nema revizije, kao i da ga je Jugoslav Ćosić tužio jer je negde napisao da je on dobio pare od određenih albanskih tajkuna.

- Objavio sam dokaze, objavili smo sve, sud je to protumačio kao uvredu i osudio me na 200.000 dinara da platim državi, ne Ćosiću, ja sam odlučio da to ne platim i da idem u zatvor - istakao je Vučićević.

Foto: printscreen

Kako kaže, ne vidi drugi način da javnosti i ljudima u pravosuđu, koji odlučuju, ukaže na nenormalnost pojedinih presuda.

- To su neverovatne stvari, otvoreno političko pravosuđe u dobrom delu... Postoji jedan broj otvoreno političkih sudija koji vode političke procese i dan danas - ocenio je Vučićević i podelio svoje iskustvo:

- Kada uvaženi, pod znacima navoda, istraživački novinar Vuk Cvijić objavi notornu laž o Informeru i o meni, da smo opljačkali neku osiguravajuću kuću... što je sve izmišljotina, nikada nijedan dinar od te osiguravajuće kuće nije uplaćeno nijednoj firmi koja ima veze sa mnom, a kada se to dokaže ja podnesem krivičnu prijavu protiv gospodina Cvijića, ona bude odbačena jer se protumači da je on to radio u svojstvu novinara... A ja sam o Ćosiću pisao u svojstvu čega? Marsovca?

On smatra da je pravosuđe vrlo značajna grana u društvu i da sam često kaže da su lekari i sudije najvažniji ljudi, jer nam od njih zavise životi.

- Pravosuđe mora da sudi u skladu sa zakonom, sa pravom, a pravdom. Ja znam da je to ideal - naveo je Vučićević.

Vučićević je sumirajući proteklu 2022. godinu rekao da je najznačajniji i najbitniji događaj na globalnom nivou rat u Ukrajini.

- On je odredio živote svih nas, celog sveta, cele Evrope - rekao je Vučićević i dodao da su kod nas to bili izbori.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

I treba da ideš u zatvor. Ovo je anglo-saksonsko pravosuđe. A šta si ti mislio? Da je ovo Srbijansko Pravosuđe? Malo si se za**bao momče iz Ivanjice. Onaj ko je "stvorio" ovo pravosuđe treba da dobije Noblesovu nagradu za veleizdaju.

James Hetfield

pre 1 godinu

Hahahahahaha to si reko i za Žaklinu pa si izgleda platio hahahaha. Ne pravi od usta dupe, plati to i radi ko i do sad, ti lažeš, oni te osude a mi plaćamo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija