• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. C. - Z. J.

03.01.2023

07:00

ŠIPTARI NA JARINJU ČEKALI NOVU GODINU S PUŠKAMA! Nova opasna Kurtijeva provokacija, poslao policajce da DEMONSTRIRAJU 'SILU'!

Informer DN

Politika

ŠIPTARI NA JARINJU ČEKALI NOVU GODINU S PUŠKAMA! Nova opasna Kurtijeva provokacija, poslao policajce da DEMONSTRIRAJU 'SILU'!

Podeli vest

Pripadnici 'kosovske policije' Novu godinu slavili su na Jarinju uz duge cevi i albansku zastavu!?! * Jasno je da će Priština nastaviti sa izazivanjem sukoba

Takozvani 'kosovski premijer' Aljbin Kurti ni u novogodišnjoj noći nije mogao da se uzdrži od provokacija i pretnji Srbima, pa su njegovi policajci dolazak 2023. godine 'proslavili' na administrativnom prelazu Jarinje uz duge cevi i zastavu Albanije!?!

Te policajce su posetili 'predsednica' Vjosa Osmani i takozvani ministar policije Dželjaj Svečlja, koji su im uručili medalje za bezbednost.

Žele incidente

Na Fejsbuk stranici informativnog šiptarskog portala iz Južne Mitrovice 'Jepi ze' (Daj mi glas) objavljena je fotografija grupe kosovskih policajaca koji sa dugim cevima i raširenom albanskom zastavom poziraju u noći 31. decembra 2022. godine.

'Kosovska policija na granici u Jarinju sa državnom zastavom (?!?) na dočeku Nove godine', napisano je u propratnom tekstu objave na Fejsbuku, čime su još jednom potvrđene opasne namere Aljbina Kurtija, koji u poslednjoj nedelji 2022. godine zamalo nije izazvao rat na severu Kosova.

Foto: Informer

Komentarišući najnovije provokacije Šiptara, bivši komandant Prištinskog korpusa Vojske Srbije Vladimir Lazarević kaže da je ovaj potez Kurtija i njegove policije znak isfrustriranosti zbog nedavnih događaja i srpskih barikada.

- Izgleda da vlastima u Prištini ponestaje ideja na koji način bi zagorčale život srpskom stanovništvu na KiM i Srbima u celini. Čini mi se da je to znak i da su isfrustrirani razvojem događaja oko srpskih barikada. Oni su tu očekivali da će da postignu nešto krupnije. Oni jednostavno žele oružane incidente. Nisu im se ostvarili ciljevi, koji su bili veoma krupni, a to je izazivanje nestabilnosti, pre svega na severu, i sada prave te bedne smicalice. Sve je to upereno opet protiv Srba, ali i protiv onih koji su garantovali sporazum, a to znači protiv Evropske unije i SAD - kaže Lazarević.

Za stručnjaka za bezbednost Zorana Dragišića, proslava Nove godine na Jarinju, i to sa albanskom zastavom, čisto je provociranje.

- Albanskoj zastavi tu nije mesto, kao ni puškama i dugim cevima, i sve to jeste čisto provociranje, ali dobro je da Srbi na to nisu naseli i to je ono što je najvažnije. Albanci će nastaviti tako da se ponašaju, jer sve što je dosad Priština radila ne daje nam razloga da će u budućnosti biti drugačije. I to će tako biti sve dok se ne postigne nekakav sporazum iza koga će stati SAD i koji će Šiptari morati da poštuju - smatra Dragišić.

Foto: A.Grbović

Prst u oko EU

Prema oceni Zorana Anđelkovića, bivšeg šefa Izvršnog veća KiM, Aljbin Kurti je u provokacijama otišao korak dalje predstavljajući zastavu Albanije kao 'državnu' na Jarinju!?!

- To sa albanskom zastavom je Kurtijeva politika 'velike Albanije', tu nema nikakve dileme. Dok je bio opozicioni lider, on je strane predstavnike primao sa albanskom zastavom i sad poručuje da je sve na KiM 'velika Albanija'. To nije samo provokacija već i direktan prst u oko celoj Evropi, koja već godinama na to ne reaguje. Taj san o 'velikoj Albaniji' se naravno neće ostvariti, ali sve ovo je potpuno nipodaštavanje ne samo sporazuma već i ljudskog dostojanstva i principa i Evropske unije i međunarodnog prava - zaključuje Anđelković.

Aleksandar Gruško, MSP Rusije

Vidimo da kosovske vlasti vode politiku eskalacije. Zapadne zemlje treba da izvrše pritisak na Prištinu i nateraju je da odustane od militantnih planova.

Mitar Kovač, general-major

Osim srpske policije, na severu Kosova ne sme ništa da ostane. Srbi i Srbija moraju istrajati u tome.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 1 godinu

Zoran Dragišić...stručnjak za bezbednost! Hahahaha... Njega bre interesuje samo novac...treba ga uhapsiti pod hitno, jer radi protiv države.

Vele

pre 1 godinu

Sada lako da kenjate kao splačina Dragan J Vučićević.Vučić je dobio garancije.Tek će sad da nas jebu Šiptari.Politika i K i M mu se raspala.

Hmmm

pre 1 godinu

Šta glumite više koji kurac ??? Pa vaš gazda prvi podržava otvoreni balkan ....jebale vas pare ....ako se probudi oca kaljuga ne bih vam bio u koži ni političarima a ni vama.

BOGDAN

pre 1 godinu

SIPCI ZNAJU DA NJIMA VREME ISTICE I DA ONI SLAVE NJIHOVE POSLJEDNE SLAVE.

MLADEN

pre 1 godinu

Bravo Vucicu To sam i ocekivao…. Mic po mic i priznacemo tu laznu Drzavu!!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija