• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovoonline

06.01.2023

19:57

Petković: Miloš i Stefan su pukom srećom ostali živi, zatražio sam od Prištine da ih posetim

Kancelarija za KiM

Politika

Petković: Miloš i Stefan su pukom srećom ostali živi, zatražio sam od Prištine da ih posetim

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da se upravo čuo sa porodicama ranjenih Miloša i Stefana Stojanovića, kao i da im je ponudio svu pomoć Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije.

Petković ističe da je zatražio od Prištine da poseti ranjene dečake.

"Možete li da zamiliste tog čoveka, odnosno nečoveka, monstruma, koji puca na Božić na srpsku decu samo zbog toga što nose srpske badnjake. I sada neka oni koji svakoga dana napadaju srpski narod i govore da su Srbi na severu kriminalci, neka kažu ko su zapravo kriminalci i ubice. Oni su na drugoj strani. Samo zbog toga što su nosili badnjake, i što nose srpsko ime i prezime, Miloš i Stefan su upucani", kazao je Petković.

Petković dodaje da su dečaci pukom srećom ostali živi, ali da je neko želeo da nam priredi krvav Božić.

"Ne može da prođe ni jedan veliki verski praznik bez incidenata, napada i zastraživanja srpskog naroda na KiM. Naravno, o svemu ovome saznaće čitav svet. Mi smo već obavestili međunarodnu zajednicu, lično sam obavestio i Lajčaka, Brisel, da ukažemo na ono što se dešava svakog dana na Kosovu", kazao je Petković.

Upitao je zašto Srbi ne mogu da budu mirni ni na najveći hrišćanski praznik Božić.

"Dokle to ide, da neko iz čista mira puca na decu koja se kreću pokraj puta, nose badnjake i idu ka svojoj kući. Hoće li opet da se oglasi međunarodna zajednica i da kaže da su obe strane krive, i da obe strane treba da se suzdrže ne znam čega... Ne ovde je jasno ko je krivac, i ovde je jasno da politika Prištine koja ide u pavcu proterivanja Srba sa KiM. Ona je ta koja stvara ovakvo stanje u društvu gde imamo albanske ektsremiste koji napadaju naš narod i našu decu", dodao je Petković.

Petković ističe da je albanski napadač želeo da porodici dečaka priredi Božić u krvi.

"Mi se borimo za mir, dok Priština gazi mir na najgori mogići način, tako što puca u srpsku decu", poručio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17