• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.01.2023

13:58

VEĆU GNJIDU KURTI NIJE MOGAO DA NAĐE! Rašić se sprda sa pravima Srba: UMESTO ZSO FORMIRATI UDRUŽENJE DŽIVDŽANA! (VIDEO)

printscreen

Politika

VEĆU GNJIDU KURTI NIJE MOGAO DA NAĐE! Rašić se sprda sa pravima Srba: UMESTO ZSO FORMIRATI UDRUŽENJE DŽIVDŽANA! (VIDEO)

Podeli vest

Kurtijev potrčko Nenad Rašić otvoreno se sprda sa pravima Srba na Kosovu i Metohiji i predlaže da se umesto Zajednice srpskih opština koja garantuje veća prava i bezbednost Srbima formira – Udruženje dživdžana!

 

Rašić, koji je na sednicama takozvane Vlade Kosova glasao za izgradnju Kuritjevih baza na severu KiM i za proslavu nezavisnosti tzv Kosova, nedavno je gostujući na jednoj televiziji izneo svoj sramotni plan da se poništi ZSO jer Albancima I Kuritju ne odgovara I formira nekakvo udruženje ptica? Sada je mnogo jansije zbog čega Rašić napada predsendika Aleksandra Vučića, državu Srbiju I Srpsku listu na KiM.

Poslušajte i sami šta je Kurtijev ministar izjavio:

- Eto i to, ajde da izbegnemo one terminologije koje mogu da budu minska polja recimo, zajednica kao terminologija je kod Albanaca toliko iskompromitovana da vi kad pomenete zajednica, udruženja recimo stanara neke zgrade, odmah se pomisli na ZSO. Ja bih nazvao udruženje recimo, evo sad improvizujem, udruženje opština ja bih nazvao Dživdžan. Dživdžan je tipična ona ptica koja je slobodna na našem potručju i mi kosovski Srbi, na primer ja, iz reona gde sam odrastao, mi volimo da sebe nazivamo Dživdžani, jer mi kao navodno pevušimo dok pričamo, to akcentovanje naše na kraju reči, a ne na sredini. Uglavnom, u ovom slučaju bilo bi dobro promeniti taj naziv u suštini, što da ne, jer vi ovde imate faktički otvoreno polje za bilo koje inovacije. Кod nas je problem što prištinska strana ne prihvata inovacije jer povezuje sve automatizmom za reč zajednica, a sa druge strane što mi kosovski Srbi nismo uključeni u to, nema inovativnih ideja koje bi mogle da budu suštinski iste, u smislu šta je temelj tog organizovanja, a u tom imenu drugačije.

Zato i ne čudi da su ga se rođaci iz Dobrotina javno odrekli preko televizije i nazvali ga brukom i sramotom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan lala

pre 1 godinu

Ovom hohstapleru kao i onoj siptarskoj prangiji trajkovic trajno zabraniti ulazak u Srbiju . Pokrenuti krivicni postupak protiv ovo dvoje konvertita - siptara za veleizdaju.

Ljuba

pre 1 godinu

Kreten prodani. Više nikada u Srbiju,a kad odu šiptari onda i on sa njima ili na doživotnu robiju.

BgDex1970

pre 1 godinu

To je naša boljka oduvek bila.Gledano kroz istoriju , kako bližu ,tako i podalje , uvek je bilo tzv.izdajica svojog naroda, nacije.Neki bi se potkupljivali novcem , a neki bi se potkupljivali funkcijama , a neki i jednim i drugim , kao ovaj izrod Rašić.Mene ne bi čudilo mnogo da kroz neki period ih bude i više , jer Albanci imaju tu strategiju da Srbina potkupljuje i to će im doneti rezultate koje priželjkuju."Eto , i Srbi su na našoj strani".

Vele

pre 1 godinu

Priča se i da su ovog izaslanika isto dovezlu Kurtijevi specijalci?U čemu je razlika ko je veća gnjida?

Dragi

pre 1 godinu

U redu, tačno je...veće gnjide od Rašića nema. Ali, zar nismo mi imali i gore gnjide od Rašića, i to u vladi Srbije: Goran Svilanović, Vuk Drašković, Nenad Čanak, Momčilo Perišić, Zdravko Ponoš, Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović... I šta se desilo? Svi su profitirali od izdaje srpskih interesa i svi su postali milioneri. Zato...okanite se ljudi Rašića...imate pametnija posla. Pošto je Briselski sporazum mrtav..."naterajte" Vučića da vrati na Sever KiM stanje iz 2012 godine, ono i onakvo, kakvo je zatekao preuzimajući vlast u Srbiji, zajedno sa Nikolićem i Dačićem. A to znači, da vrati sve institucije države Srbije, koje su dobrovoljno i jednostrano ukinute 2013 godine. To je problem Srba na KiM, a ne Rašić, a ne Rada Trajković.

Vla

pre 1 godinu

Sto se cudite, medju srbima je oduvek bilo i Go Ana, ocigledno je da ovaj Spada U ona koja najvise smrde, ljudska

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija