• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.01.2023

07:38

PETKOVIĆ OSUDIO IZJAVE PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE: Kurti govori teške neistine, pogotovo kada se obraća zapadnoj javnosti

Kancelarija za KiM

Politika

PETKOVIĆ OSUDIO IZJAVE PREMIJERA LAŽNE DRŽAVE: Kurti govori teške neistine, pogotovo kada se obraća zapadnoj javnosti

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković osudio je izjave Aljbina Kurtija holandskim medijima, navodeći da premijer privremenih prištinskih institucija govori teške neistine, pogotovo kada se obraća zapadnoj javnosti

- Prva laž: Ljudi u ruskim uniformama autobusima dovođeni na barikade iz Srbije Odgovor: Prelazi Jarinje i Brnjak bili su zatvoreni od strane Kosovske policije još prvog dana barikada, a putevi blokirani. Jedini prelaz gde bi autobusi mogli da prođu je Merdare, koje se nalazi južno od Ibra. To znači, ili je te nepostojeće autobuse pustio Kurti, ili Kurti laže kao pas. Biće da je ovo drugo! Dodatno, što Kurti ne pokaže dokaze? Ne može, jer ih NEMA, jer ni ne postoje! - poručio je juče Petković u saopštenju.

Dogovor o sklanjanju barikada i očuvanju mira doneo je, kako je naglasio Petković, predsednik Aleksandar Vučić i srpski narod na severu. 

- Tako da su još jednom pale sve Kurtijeve laži da Beograd poslednjih godinu dana želi da napadne Kosovo. Pa kako bi Beograd napao, kada je Vučić sačuvao mir. Sve vreme ko je napadao je Kurti, slanjem Rosu na severu.

Druga Kurtijeva laž, je kako je naveo Petković, ''da NATO nije na KiM Albanci bi bili masakrirani''.

- Odgovor: Jedini narod koji se napada, progoni i ubija od strane Prištine je srpski narod na KiM. Pritom se to stradanje dešavalo ne samo u vreme rata, nego i posle, i to kad su Kfor i Nato uveliko bili prisutni na KiM. Poslednji pokušaj takvog ubistva desio se na Badnji dan, kada je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u dete Stefana i mladića Miloša dok su nosili badnjak - poručio je Petković.

Treća laž, kako navodi Petković, je da ekonomski Priština proliva krv zbog neplaćanja struje na severu.

- Odgovor: Sporazum o energetici je postignut na insistiranje Beograda. Da bi licenca za Elektrosever postala operativna Priština mora da ispuni svoje obaveze, što podrazumeva i dogovor o distributivnim uslugama. Tog odgovora još uvek nema. A na kraju, da je Kurtiju zaista stalo da se sprovede mapa puta, ne bi stvarao ratno stanje na severu, gradio baze i ugrožavao živote ljudi. Kad neko hoće sprovođenje sporazuma, on stvara uslove za to, a ne šalje ROSU da okupira sever - poručio je direktor Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Ja se sve slažem sa gospodinom Petkovićem! Samo jedno je pogrešno rekao, da kurti laže kao pas! Ja bih ga zamolio da ne vređa pse! Kurti jedino može da se poredi sa, recimo onim lažljivim Vilijamom Vokerom! Do duše, on u prezimenu ima to "ker", ali to ne znači da kerovi toliko lažu kao ova dva "gospodina"!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Problem za Francuze: Lukas Ernandez pod znakom pitanja
Fudbal

Problem za Francuze: Lukas Ernandez pod znakom pitanja

Fudbaler Pariz Sen Žermena i francuski reprezentativac Lukas Ernandez (28), koji je u polufinalnom meču Lige šampiona protiv Dortmuda povredio koleno, mogao bi zbog povrede da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo, objavio je danas "Lekip".

02.05.2024

17:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija