• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.01.2023

20:12

ČEKAJU NAS TEŠKI RAZGOVORI, ALI PROBLEM JE ŠTO NJIH INTERESUJE SAMO JEDNO! Vučić iz Davosa: Nadam se da će biti pomaka, ali to je moje pusto nadanje!

printscreen

Politika

ČEKAJU NAS TEŠKI RAZGOVORI, ALI PROBLEM JE ŠTO NJIH INTERESUJE SAMO JEDNO! Vučić iz Davosa: Nadam se da će biti pomaka, ali to je moje pusto nadanje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje jedan od najtežih razgovora sa specijalnim izaslanicima koji sutra dolaze u Srbiju.

On je za RTS rekao da se nada da će biti pomaka i da će razgovori biti malo manje teški, ali i da je to njegovo pusto nadanje.
- Njih interesuje samo kako Kosovo da bude primljeno u sve međnarodne organizacije i kako Srbija da se odrekne Kosova, ne narod na KiM - rekao je Vučić.


Na pitanje o izjavi nemačkog specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Manuela Zaracina da Srbi treba da se vrate u prištinske institucije, Vučić je kazao da se on zalaže za učešće Srba u kosovskim institucijama.

- Ali problem je što su neki počeli da zloupotrebljavaju i krše Briselski sporazum, hapse Srbe i i optužuju ih za terorizam iako ni čakiju nisu imali kod sebe, brane im pravo da izađu na birališta i glasaju, otkazuju izbore, zabranjuju dovoz lekova, počeli da izmišljaju nove trikove ne bi li izazvali neki incident. Uslov za ulazak u institucije je bilo formiranje ZSO, a 10 godina nije formirana. Zaracin zna šta su uslovi za ulazak Srba u institucije, a to što voli da bude na drugoj strani nije neočekivano - rekao je Vučić.


Govoreći o panelu na kome je jutros učestvovao sa predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana i na kome je bio prisutan premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, Vučić je kazao da zbog pravila čatam haus ne može da govori šta je Kurti govorio na sastanku, ali da se nada da će jednom uspeti da parafrazira o čemu se razgovaralo.
- Namerno sam seo u ćošak i slušao šta govore, pa su onda prvo oni govorili, pa onda ja - objasnio je Vučić.


Na pitanje o razgovoru sa Plenkovićem, Vučić kaže da je bio dobar i da su tokom njega otvorene sve teme i političke i ekonomske.
- Razgovarali smo i o konkretnim stvarima koje bi mogli da radimo u budućnosti - saobraćaj, infrastrukturni projekti. Kada radimo na malim koracima to je dobra vest - rekao je on.
Komentarišući inicijativu Evropskog parlamenta da se pokrene istraga protiv evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija jer navodno "namerno nastoji da zaobiđe i potkopa ulogu demokratskih reformi i reformi vladavine prava u zemljama koje hoće da se pridruže Uniji" i stavu Stranke slobode i pravde o tome, Vučić kaže da mu je žao zbog toga, naročito jer je neko iz Srbije podržao tu inicijativu. 
- O čemu se tu radi. Skupili su se neki koji su ogoljeno antisrpski nastrojeni i našli ste jedinog komesara koji nije, tačnije jednog od retkih koji nije takav. I nađete jednog iz Srbije koji podržava akciju onih antisrpskih opredeljenih poput fon Kramon, protiv nekoga ko je pomagao ne samo Srbiji već Zapadnom Balkanu. I to pokazuje da je nekome jedino bitno da dođe na vlast. Varhelji je jedan od ljudi koji Srbiji ništa nažao nije učinio, ako mu je to greh onda je stvarno zgrešio i ta istraga će dati rezultate - rekao je Vučić.


On je istakao da je Srbija juče usvojila predloge pravosudnih zakona, za koje je dobila pohvale i od EU i od Venecijanske komisije, ali da nažalost, to nigde nije bila vest.
- Možda je Varhelji kriv i za to jer niko ne hvali te uspehe, ali svako hoće svoju zemlju da ocrni, umesto da analizira svoj rad - rekao je Vučić.


Kada se radi o samitu u Davosu, on je kazao da je na forumu nastojao da ima racionalan pristup. 
Prema njegovim rečima, govorili su predstavnici svih zemalja, čak i privremenih institucija i da je primetan pad entuzijazma, pre svega u Severnoj Makedoniji i Srbiji.
- Trudili smo se da govorimo o drugim stvarima, pre svega ekonomiji jer zbog rata u Ukrajini nećemo moći da oćekujemo porast investicija. Govorio sam i o lažnim optužbama protiv mene i Srbije, o tome da govore da smo ruske sluge koje će sve da napadnu u regionu i niko se nikada za to nije izvinio. Trudio sam se da racionalizujem stvari. I po pitanju rusko ukrajinske krize gde nema racionalnog stava, ali i KiM jer niko ne želi da sluša o međunarodnom pravu - rekao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nina

pre 1 godinu

Svo srpstvo je začeto na Kosovu i njega Srbija se nikad neće odreći

Lena

pre 1 godinu

Verujemo da ce sastanak sa izaslanicima dobro proci. Predsednik Vucic ce se potruditi,kao i uvek da dodje do dogovora mirnim putem.

Perica

pre 1 godinu

Srbiju cekaju teski razgovori jer razgovaramo sa ljudima koji zele samo jedno da priznamo Kosovo sto se nece desiti.

lila

pre 1 godinu

Očigledno je da Kurti ima zaledjinu Zapada i otuda njegovo nedopustivo ponašanje

Natasa

pre 1 godinu

Razgovori koji ocekuju predsednika Vucica, vezani za KiM ce biti dugi i teski, ali ne sumnjamo u njegovu borbenost i zelju da sacuva juznu pokrajinu.

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Dana je Bogojavljanje , daće Bog da sve protekne u najboljem redu sa razgovorima.

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Dana je Bogojavljanje , daće Bog da sve protekne u najboljem redu sa razgovorima.

caca

pre 1 godinu

I treba da se nadamo samo dobrom,pa čak i najboljem,jer predsednik Vučić čini sve da bi Srbija išla samo napred!

lila

pre 1 godinu

Teska vremena su pred nama, moramo ostati smireni kao i do sad i uz predsednika na čelu ćemo sve prebroditi

kiki

pre 1 godinu

Nikad se Srbija neće odreći Kosova niti naroda koji tamo živi

Ana

pre 1 godinu

Jedino Srbija na čelu sa predsednikom brine o ljudima koji žive na KiM i njihovim životima u takvim uslovima. Drugi samo hoće rešenje po svaku cenu.

Saladin

pre 1 godinu

Niko od nas ni ne ocekuje da bude pomaka, dobro znamo sta da ocekujemo. Bitno je samo da Vucic pokaze zube i bori se za Srbiju kao i do sada.

kiki

pre 1 godinu

Naš narod na KiM trpi godinama torturu Kurtija i albanaca, to se više tolerisati neće

Stojkovic

pre 1 godinu

Bitno je samo da znamo da necemo nikome da se ulagujemo i da ce se Vucic boriti kao i uvek. Necemo ispasti slabi.

Ana

pre 1 godinu

Srbija je za razgovor i dogovor ,ali sigurno pred nasom delegacijom nisu laki razgovori

Ana

pre 1 godinu

Razgovori su teški, bc adamo se bilo kakvom pomaku, uspeh je uopšte izboriti se da se prihvati naš stav i sasluša naše mišljenje.

hehehe

pre 1 godinu

Mene interesuje, ko če ti skratiti surlu! Dosadan si bre!:)

Danijela82

pre 1 godinu

Nikome se necemo klanjati i necemo zanemariti svoje nacionalne interese.

Sasa

pre 1 godinu

Narod je na prvom mestu, izboriti se za njihova prava, miran život i opstanak na vekovnim ognjištima.

Vesna94

pre 1 godinu

Svi dobro znamo da je Vucic brutalno otvoren i iskren i nece se ustrucavati da mocnima kaze surovu i golu istinu!

Sasa

pre 1 godinu

Medjunarodno pravo je umrlo kada je NATO napao Srbiju i predsednik je svestan toga ali se bori kao lav sam protiv svih licemera u Davosu.

Andjela

pre 1 godinu

U Davosu je ekonomski forum i dobro je što je Vučić razgovarao o mogućnostima da sarađuje sa susedima gradeći zajedničku infrastrukturu. To i jeste zajednička potreba i preduslov za razvoj svih.

Ana

pre 1 godinu

Ako se mogu priznavati prava Kosovu mogu i Srbiji, prosto i jasno. Ništa jednostrano ne prihvatamo. A da razgovaramo možemo koliko god da treba.

Jelena

pre 1 godinu

Разговор са Мирославом Лајчаком и осталим европским изасланицима можда неће бити лак, али председник Вучић ће дати све од себе да Србију прикаже спремну за поштовање сваког споразума како би се Србима на КиМ обезбедио мир и стабилност.

Dusan

pre 1 godinu

Verujemo da ce i iz ove teske situacije predsednik Vucic izaci kao pobednik jer mudro i nepokolebljivo vodi svoju zemlju i svoj narod stiteci nacinalne interese i postujuci tudje.

Ana

pre 1 godinu

Učešće na ekonomskom forumu u Davosu bilo je uspešno kada se uzme u obzir broj razgovora, sastanaka i izlaganja. Dobro utrošeno vreme.

Oliver

pre 1 godinu

Nemacka bi volela opet da izigrava sefa ovde na Balkanu to sto Zaracin zeli to su njegove puste zelje Srbija nece nista uraditi dok se ne formira ZSO.

Mara

pre 1 godinu

Pregovori i razgovori jesu teški, ali ako čvrsto verujemo u to što radimo biće i pozitivnih rezultata.

Nena

pre 1 godinu

Kada verujemo onda se možemo i nadati da će krajnji ishod biti dobar po nas.

Srđan

pre 1 godinu

Zna dobro Vučić kako se bori za Srbiju. Nije njemu prvi put da vodi važne razgovore u Davosu.

Ivan

pre 1 godinu

Pet na jedan, ali navikao je Vučić na takav odnos. Podrška cele Srbije da uspe zaštiti nas od kolonijalista.

Mirko

pre 1 godinu

Znamo mi odavno da oni samo žele to naše parče svete zemlje.

MarijaM

pre 1 godinu

Specijalne izaslanike koji sutra dolaze u posetu Srbiji interesuje kako KiM da bude primljeno u sve međunarodne organizacije, a ne interesuju ih interesi građana koji tamo žive.

Mirko

pre 1 godinu

Bez ZSO nema nikakvih pregovora niti ikakvog vracanja u tzv.institucije KiM.Predsednik Vucic je to svima jasno rekao svidjalo se to nekome ili ne.

Ivana

pre 1 godinu

Vučić je vrlo realan i kad kaže da su neke situacije teške, onda je to zaista tako. Poznajemo mi njegovu narav. On je uporan i tvrdoglav i dok ne ostvari to što je zacrtao, neće odustati nikada.

Sasa

pre 1 godinu

Verujem da ce razgovori biti teski i mucni, ali Vucic nije ni navikao na lake zadatke. Od kada je dosao na vlast bori se sa razno raznim nedacama koje muce nasu Srbiju.

Jelena

pre 1 godinu

Vučić štiti Srbiju kao svetinju, a mislim da u Davosu ima onih koji bi voleli da Srbiju vide kao koloniju.

Borko

pre 1 godinu

Kurti se dzabe uzda u svoje placenike sirom EU da ce uspeti da salome predsednika Vucica ali ne znaju da iza njega stoji sav narod Srbije i tu snagu ne moze da slomi nijedna sila na svetu.

Jeka

pre 1 godinu

Koliko god teme bile teške za razgovor, ili bili teški sagovornici, Vučić ima svoj stav po mnogim pitanjima i nije ničiji sluga. To se ceni!

misterija nemoguca

pre 1 godinu

Razmišljaju o Kosovu a o narodu ne. Pa ako ide zemlja ide i narod. Ali pitanje je šta će biti do kraja. Pritisak je jako veliki samo treba vreme da se izdrži sve dok ne odustano od te pomisli.

Jeja

pre 1 godinu

Imao je predsednik Vučić nebrojeno puta teških razgovora i uvek se odlično snalazio.

misterija nemoguca

pre 1 godinu

Kršenje Briselskog sporazuma, formiranje SZO, zaštita našeg naroda nas to zanima i na tome radimo ostalo je postrani prvo ovo treba regulisati.

Veka

pre 1 godinu

Naravno, niko ne želi da objavljuje lepe stvari, zato ništa i ne znamo. Hvala Bogu pa je predsednik uvek iskren pa govori i lepe i ružne stvari, inače nikad ništa ne bismo znali.

Orhideja

pre 1 godinu

Kosovo će uvek biti deo Srbije, uprkos kršenju sporazuma i podršci koju Zapad pruža Albancima.

ObradMSlovac

pre 1 godinu

Svakako potrudiće se predsednik Vučić da prezentuje Srbiju na najbolji način, verujemo u predsednika i želimo mu puno uspeha u pregovorima.

Slaven

pre 1 godinu

Ne zanima njih narod na KiM, to je više nego očigledno, oni bi najviše voleli kada bismo mi odustali od borbe za KiM.

Dušan

pre 1 godinu

Mislim da u Davosu ima mnogo nadobudnih i mislim da su precenjeni. Ima Vučić znanje iz mnogih oblasti, za razliku od njih.

Jela

pre 1 godinu

Oni koji misle da se igraju sa Kosovom, nemaju pojma kakav je Vučić igrač.

Marina

pre 1 godinu

Dobro je što je predsednik obavio razgovor i sa Plenkovićem, važno je razvijati normalne odnose i ako Bog da dobru buduću saradnju, na obostrano zadovoljstvo.

Olga

pre 1 godinu

Pojedini mediji, najviše tajkunski, naravno objavljuju samo gluposti i izvrću stvari, retko ko objavljuje šta se zaista dešava. Hvala predsediku što nas obaveštava o svemu.

Duća

pre 1 godinu

Razgovori jesu teški sigurno, ali lukav je naš predsednik i mudar. Nije Vučić tip čoveka da se sa njim priča o predaju Kosova. To jednostavno kod njega nije opcija. Stavi on odma tačku na tu temu. Vrlo kulturno.

Sava

pre 1 godinu

Važne razgovore je predsednik obavio u Davosu, ali to retko ko objavljuje, nažalost. U svakom slučaju, siguran sam da je uradio sve, kako bi se izborio za interese svog naroda.

Ja

pre 1 godinu

Covek samo kuka. Danas je namerno seo sam da pokaze da idemo u samoizolaciju od normalnog sveta i priklanjamo se Rusiji. Devedesetih sve upropastili a sada ce opet.

Sava

pre 1 godinu

Borimo se svakim atomom snage da sutrašnji razgovor bude uspešan.

gstrhsrfa

pre 1 godinu

Upravo tako, čekaju nas teški pregovori, ali to ne znači da ćemo pokleknuti, i odustati od svog cilja.

Jeca

pre 1 godinu

Nema lakih razgovora kad su teme Kosovo i ekonomija.

Bojan

pre 1 godinu

Pred Srbijom je zaista tezak period, mora da nadje nacin da se izbori za svoje interese na KiM, da se bori za postovanje medjunarodnog prava i Briselskog sporazuma ali i za strane investucije i ekinomiju u uslovima globalne krize

Dule

pre 1 godinu

Vučić ima mnogo prijatelja, ali ima i onih koji se predstavljaju kao prijatelji. Ume Vučić da razdvoji žito od kukolja. On odlično zna kako i sa kim treba da se razgovara.

Marko

pre 1 godinu

Kao sto bi se reklo "nada poslednja umire" verujemo Vucicu da ce da uradi to sto je i planirao

Aca

pre 1 godinu

Nadamo se svi da ce sve da ss dogovore u korist Srbije

mina

pre 1 godinu

Svi smo svesni da je problem KiM ozbiljan i tesko resiv, ali raduje to sto postujemo sporazume, tezimo mirnim resenjima i pogotovo sto svetske sile sve to prepoznaju. To je pravi put.

Lena

pre 1 godinu

Znamo unapred sta ce i kakve uslove da nam ponudi delegacija"strucnjaka"koja stize sutra na razgovore sa predsednikom Srbije.. To nista nije novo sto vec nismo culi,ali isto tako znamo koje su nase crvene linije koje ne smemo preci i ono na sta ne mozemo pristati.

nina

pre 1 godinu

Srbija se ovakvim susretima svaki dan bori za sto bolju poziciju u svetu.

Sara

pre 1 godinu

Predsednik porucuje da Srbija ne moze i nece doustati od KiM i to naravno mnogima smeta, ali na nasoj strani je pravda i izuzetna strategija koju nasa vlada sprovodi kroz spoljnu politiku, politiku mira, stabilnosti i sporazuma.

vlajko77

pre 1 godinu

Naravno, Srbija ne voli da je neko ucenjuje po pitanju priznanja tzv kosova , Srbija nikada na to nece pristati !

mimi

pre 1 godinu

Pristina konstantno narusava mir, videli smo i jucerasnje razvijanje zastave Velike Albanije u Davosu, ni tamo ne mogu mirni a zapad nas proziva i zahteva normalizaciju odnosa.

loki

pre 1 godinu

Oni i ne kriju sta im je krajnji cilj dok zapad na sve to cuti, zastave su sklonili ali ne slucajno, jos treba mi da ih molimo za dijalog koji ne zele.

sanja

pre 1 godinu

Srbija je uvek za konstruktivni dijalog, ali je potrebno da to bude obostrano. Ne moze nasa strana stalno popustati, a Kurti krsiti sve pravne postulate.

mina

pre 1 godinu

Srbija je pozvana na svaki vazan dogadjaj, od kako je Vucic predsednik nigde nismo izostavljeni

Dušan

pre 1 godinu

Srbiju većinski podržavaju države članice Ujedinjenih nacija.

Zdravko

pre 1 godinu

Zapad mora više pažnje posvetiti Srbiji i podržati njene vitalne interese.

Zoran

pre 1 godinu

Srbija vodi odgovornu politiku i bez jake Srbije nema stabilnosti na Balkanu.

Nikola

pre 1 godinu

Vučićeva politika mira i stabilnosti je ključ opstanka stabilnosti cele Evrope i zapadni predstavnici treba da to imaju na umu prilikom razgovora sa predsednikom Vučićem.

Marko

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je odličan državnik i diplomata i predstaviće Srbiju na najbolji mogući način.

Sneza

pre 1 godinu

Nadam se podrskom, vucic se sigurno izborio za nasa prava na KiM.

Gaga

pre 1 godinu

Teski su to razgovori, svala cast Vucicu. Nadam se da ce da prihvate nase zahteve.

Ana

pre 1 godinu

Razgovor sigurno nece biti lak, ali ocekujemo da ce Vucic kao i svakog puta naci najbolje resenje za Srbiju.

Rada

pre 1 godinu

Naravno da sutrašnju petorku zanima samo kako Kosovo da bude primljeno u međnarodne organizacije i kako Srbija da se odrekne Kosova.

MomcilovicAnja

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da ćemo uspeti da izguramo ovaj jako težak period što se tiče krize, i da će se naša borba za KiM isplatiti i ići u pravom smeru , da će naš narod ostari zaštićen i da neće trpeti teror kao do sada.

Sima

pre 1 godinu

znamo da će Vučić sve uraditi što je u interesu građana, kao i Srbije!

Ema

pre 1 godinu

Razgovor nije lak, ali znamo da ce nam Vucic izneti najbolji moguci zakljucak za nasu zemlju

Roki

pre 1 godinu

Verujemo da će sutrašnji razgovor sa specijalnim izaslanicima biti dobar za našu zemlju!

Jasna

pre 1 godinu

Sutrašnju petorku jedino zanima kako lažna država Kosovo da bude primljena u međnarodne organizacije i kako Srbija da se svoje južne pokrajine.

Davor

pre 1 godinu

Poznajuci karakter naseg predsednika, zbog nezavisnosti KiM ne treba ni da dolaze jer od toga nema nista.

Sanja

pre 1 godinu

Vucic se stavrno trudi treba izdrzati te silne razgovore, boriti se za prava naroda na KiM, nadam se da ce se ispostovati Briselski sporazum.

Boki

pre 1 godinu

Verujemo da će se sve rešiti na dobar način.

Gaga

pre 1 godinu

Petorku koja sutra dolazi da razgovara sa Vučićem jedino zanima kako lažna država Kosovo da bude primljena u međunarodne organizacije i kako naša zemlja da se svoje južne pokrajine.

Dacha

pre 1 godinu

Takvi razgovori se sa punim pravom mogu smatrati ultimatumom, a Vucic na njih ne pristaje.

Čeda

pre 1 godinu

Pred Vucicem su uvek teški izazovi, tako je i sad

Delija

pre 1 godinu

Nova godina je prosla, a Vucic nije Deda Mraz pa da im ispuni zelju o nezavisnom KiM.

Luka

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa Vučićem vodi politiku mira, kompromisa

Rada

pre 1 godinu

Učešće Srba u prištinskim institucijama treba da bude naravno, ali tek kada se formira ZSO.

Dragana

pre 1 godinu

Interesuje ih da se operu za zlocin 1999. godine tako sto bi i Srbija priznala nezavisnost Kosova, ali Vucic nece na to pristati.

Ana

pre 1 godinu

Nije problem Srbi će ući u prištinske institucije ali prvo da se formira ZSO.

Kliodx

pre 1 godinu

Održavanje korektnih odnosa sa velikim silama je od velikog znacaja za napredak i razvoj Srbije.

Giga

pre 1 godinu

Nevezano za politicko opredeljenje, trebamo pruziti iskrenu podrsku predsedniku kada je u pitanju borba za status KiM.

Gordana

pre 1 godinu

Licemeri, zele da priznamo KiM, a istovremeno i da uvedemo Rusiji sankcije, e pa Vucic nece na to pristati.

Strelac

pre 1 godinu

Vucic zeli razgovore i dijalog, ali na pritiske zapada nece pristati.

Sanja

pre 1 godinu

Nadamo se da će specijalni izaslanici uvideti da je bitan i interes srpskog naroda na KiM, a ne samo nezavisnost tzv Kosova

nadanada

pre 1 godinu

Svi se iskreno nadamo da ce biti pomaka u razgovorima a,li to ne zavisi samo od nas,mi zelimo pomak u razgovorima to nikada nije bilo sporno.

biljanabiljana

pre 1 godinu

Svi vrlo dobro znamo sta njih zanima vrlo dobro nam je to jasno samo i mi se tu nesto pitamo.

Lovre

pre 1 godinu

Zapadnim licemerima je samo stalo da ugode Albancima, a za uslove srpskog naroda na KiM ih uopste nije briga.

bojanbojan

pre 1 godinu

Oni navikli odnosno misle da su navikli po principu m vama sve i vi nama sve sto mi zelimo a vi nama nista,tako ne ide i ne moze sigurno.

Goran

pre 1 godinu

Imala je vec Srbija jednog nesretnika za predsednika koji je strancima ispunjavao sve sto su trazili, e pa Vucic nije poput njega, naprotiv...

cacacaca

pre 1 godinu

Svi zeljno iscekujemo taj dan kada ce biti razgovori i treba verovati Vuciu kada nema veliku kolicinu optimizma od tih razgovora ,ali dobro da sacekamo i taj dan.

Andjelija

pre 1 godinu

Zeli Zapad da pristanemo da KiM bude nezavisno, toboze nam nude brzi ulazak u EU, medjutim na takvu igranku Vucic nece pristati.

nadezdanadezda

pre 1 godinu

Srbija je tu uvek bila za razgovor i dogovor ali druga strana nije za to bar tako pokazuju iz njihovih ponasanja i prem aonome sto rade nasim gradjanima na KiM.

vanjavanja

pre 1 godinu

Nikada ne treba gubiti nadu ali ako tako kaze predsednik onda nista drugo ne preostaje nego da mu verujemo kao i uvek,isto tako mu treba verovati da ce se boriti za nasu zemkju na najbolji moguci nacin.

cvetkocvetko

pre 1 godinu

Njih interesuje mnogo toga to nam je svima jasno ali takodje i oni treba da znaju sta nas interesuje pa da se nadje tu zajednicki jezik a ne jedna strana mora sve a druga ne mora nista jer obicno je do sada tako i bilo i otuda nema prevelikog optimizma kod Vucica.

dragandragan

pre 1 godinu

Ti neki su vec odavno poceli da krse dogovor i da krse Briselski sporazum i to se vrlo dobro zna.Prema tome evropskim zvanicnicima koji dolaze na pregovore treba predociti to mada oni to vec znaju ali se ponassaju kao da ne znaju sto nije dobro ni za jednu stranu.

danijeladanijela

pre 1 godinu

Srbija i Hrvatska treba da neguju dobre odnose ipak smo mi komsije ali ponovo po ko zna koji put Srbija ni ovde nije nista sporna vec ta druga strana koja treba da kae sta hoce,da li hoce dobru saradnju ili ne a ne da sabotira Srbiju na svakom koraku u dakjem razvoju tamo gde je to njima moguce.

darkodarko

pre 1 godinu

I na kraju da remiziramo ,Srbija je za saradnju,za razgovro sa svima,za saradnju sa svima ali isto tako Srbija ocekuje i to isto od druge strane.

Goga

pre 1 godinu

Ne treba da se odreknemo Kosova i Metohije pa kud puklo da puklo.

Rada

pre 1 godinu

Odreći se naše južne pokrajine nećemo pa taman ne znam šta da bude.

Vanja

pre 1 godinu

Jedan je Davos koji je okupio vecinu koju interesuje samo Vucic, a on moze samo da ih nervira pametniji je od njih sto puta.

Vejo

pre 1 godinu

Човече,ти унапред скидаш гаће?

Marko

pre 1 godinu

Cekaju nas teski razgovori, ali znamo da ce nas predsednik Vucic naci nacin da resi situaciju.

Toni

pre 1 godinu

Za Srbiju dogovor postojiali ne naredbe i ucene. Samo sto Srbija ne moze sama da razgovara.

Dragan

pre 1 godinu

Interesantno je to koliko namerno zmure na sopstvena pravila stiteci Albanske interese, o tome da zmure na Srpsko pridrzavanje apsolutno svake tacke dogovora ne bih ni da komentarisem

Pera

pre 1 godinu

Nìkad nismo bili moćniji i ISTINU treba obimno koristiti ! Jevrei su tvorci ambanije preko njih komanduju svoim tvorevinama al kaidom isis globalnom trgovinom drogom..da bi američku silu usmerili na svoje neprijatelje arape muslimane hrišćane..Bušovi su nemački klan koi je zajedno sa mosadim bnd mi6 ..organizovali napad 11og septembra da bi Bušovi neutralisali istragu sa pozicije predsednika...!

milan84

pre 1 godinu

Naravno da ih interesuje KIM jer to je blago Srbije, predsedniče nadamo se da ćete izgurati ovo, naš narod je uz vas!

boki

pre 1 godinu

ne sumnjam u Vucica oko zastite srpskih inetersa, za razliku od Solakovih televizija koje nastoje da svaki dan rade protiv interesa sopstvene zemlje.

Stefi

pre 1 godinu

Vučić odoleva strašnim pritiscima oko KiM jer je dosledan i poštuje svoje principe!

Zoran

pre 1 godinu

Teska vremena za Srbiju, nadamo se boljitku u buducnosti

Jovan

pre 1 godinu

Samo da ste vi nama zivi i zdravi, jer bez Vas ova drzava ne bi opstala

Rade

pre 1 godinu

Ovo je tesko vreme ne samo za Srbiju, moramo se truditi da idemo na bolje

Uros

pre 1 godinu

Predaja nije opcija za Srbiju, izdrzacemo mi sve

Petar Todorović

pre 1 godinu

То што њих интересује неће добити . Варају се ако мисле да ће претњама и уценама нешто постићи.

Alhemičar

pre 1 godinu

Разговори неће бити нимало лаки, ми се држимо свог става и своје политике. Нема предаје !!!

Dušan

pre 1 godinu

Албанци крше сваки споразум који су потписали, и не видим више сврху у дијалогу који води Брисел и ЕУ-а. Треба пребацити питање Косова и Метохије назад у седиште УН-а.

vesna

pre 1 godinu

U ovom trenutku moramo biti jako mudri i znati svoj cilj , kao i jako slozni sa ostalim zemljama, jer opsti utisak u Davosu je da sve zemlje pogodjene ratnom krizom pa i Srbija moraju da se drze zajedno i razmisljaju na isti nacin.

Marija

pre 1 godinu

Svi znamo da Srbiju očekuje jedan od najtežih razgovora sa specijalnim izaslanicima koji sutra dolaze u nasu zemlju. Nadamo se najboljem.

Maja P

pre 1 godinu

Jasno je da njih interesuje samo kako Srbija da se odrekne Kosova i kako Kosovo da bude primljeno u sve međnarodne organizacije, njih ne interesuje narod ne narod na KiM. Zbog svega toga mislim da razgovori uopste nece biti laki.

Gaga

pre 1 godinu

Predsednika Vucica ocekuju izuzetno teski razgovori.

Marija

pre 1 godinu

Iako svi znamo da ce razgovori biti jako teski za nasu zemlju, svi se nadamo nekom pomaku. Predsednik ima punu podrsku svog naroda za sve ovo sto radi za nasu zelju i nas narod, za sve nas.

Viki

pre 1 godinu

Svi Vucicevi razgovori su teski ali dobar je, uspeva mu sve sto radi

Viki

pre 1 godinu

Da je bilo ko drugi na Vucicevom mestu odavno bi propao i on i drzava

Tijana

pre 1 godinu

Srbi na KiM ce uvek imati podrsku svoje zemlje.

Marijana

pre 1 godinu

I nas interesuje samo jedno, da sačuvamo ono što smo vekovima stvarali...naše tzv. Kosovo.

kole

pre 1 godinu

Teško je pregovarati onda kada druga strana ne želi da čuje predloge, Vučić je talentovani političar i sigurno će uspeti da iz ove situacije izvuče nešto za Srbiju.

Emanuela

pre 1 godinu

Očekuju se teški razgovori i pritisci, al se ja uzdam u pregovaračke veštine Vučića

Tanja

pre 1 godinu

Svi se nadamo da cemo bar mali pozitivni pomak napraviti tokom ovog teskog razgovora.

Taki

pre 1 godinu

Zapad gleda samo svoj interes sigurno ce pritisci na nas biti sve veci iako mi becemo odustati od svog stava.

milicaa

pre 1 godinu

Vučić se drži zakona i Međunarodnog prava. Štiti svoj narod na najbolji mogući način

Jelena

pre 1 godinu

Jasno je da Zapad ne zanima srpski interes, oni gledaju samo sebe.

Tea

pre 1 godinu

Verujem u politiku Vucica i nadam se najboljem iako su nam izgledi mali.

Milica

pre 1 godinu

Naravno da ce biti teski razgovori, kad Srbiju teraju da zgazi ono na cemu je postala.

Sara

pre 1 godinu

Stavovi Srbije potpuno su jasni, a medjunarodno pravo maksimalno ispostovano.

Ana

pre 1 godinu

Nadajmo se najboljem, sigurna sam da ce Vucic cuvati nas stav i interese.

mile

pre 1 godinu

Zahtevaju od nas priznavanje Kosova,zato i okrecu glavu na mnoge bezobrazluka sa Albanske strane!

dule

pre 1 godinu

Srbija postuje integritet drugih zemalja,ali oni nas bas i ne postuju

jovo

pre 1 godinu

Ne razumeju oni tu jacinu volje da se zadrzi nesto sto je tvoje vekovima jer nisu nikada bili u takvoj situaciji.

Dejana

pre 1 godinu

EU nam samo nameće svoje zahteve. Predsednik donosi vrlo mudre odluke i brine i o Srbiji i o narodu, za razliku od EU njima je važna samo nezavisnost Kosova, nije ih briga za Srbe na Kosovu.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija se nikada neće odreći Kosova, jer je ono deo naše zemlje.

Dejana

pre 1 godinu

Svima smo trn u oku zbog dobrih odnosa sa Rusijom. Žele da nam nametnu svoje stavove. Predsednik Vučić to neće dozvoliti, važan je stav naroda i onoga što je najbolje za naš narod i našu Srbiju.

Sonja

pre 1 godinu

Biće teški razgovori, ali nikada nećemo dati Kosovo.

Dana

pre 1 godinu

Nijedan postupak predsednika Vučića ne treba dovoditi u pitanje. Radi ono što jenu datom trebutku najbolje za Srbiju i za Srbe.

Goran

pre 1 godinu

Kurti mora da se spreči u njegovom terorizmu nad Srbima. Zapad mora da reaguje na to.

Dejan

pre 1 godinu

Čak i u ovim vremenima kada nemamo mnogo izgleda za EU mi napredujemo uz predsednika Vučića, razvijamo se i možemo da stanemo u korak sa nekim mnogo razvijenijim zemljama. To što EU nameće neke svoje uslove za ulazak koji Srbiji ne odgovaraju, to je već druga priča.

Nemanja

pre 1 godinu

Nadamo se da će Zapad reagovati na Kurtijevo bezobrazno ponašanje.

Milica

pre 1 godinu

Jako tesko ce biti Vucicu u to ne sumnjam jer zapad vodi dvostruke arsine i stiti Kurtijev nasilni rezim. Ali sam sasvim sigurna da ce umeti da se izbori sa svim izazovima i da ce zastititi srpske interese na KiM i politici koju ima prema Rusiji.

Kaca

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se zaista hrabro bori sa svim napadima na njega i na Srbiju. Nije pokleknuo nijednog momenta.

Milija

pre 1 godinu

Puno je laznih optuzbi na racun nase drzave od strane zapadne evrope i svakako da vode dvostruke arsine kada se radi o politici koju sprovode za KiM. Ceka nas jako izazovan period i nadam se da ce nas diplomtaski tim imati dovoljno mudrosti da izbalansira na sve izazova ali i da zastiti nas interes.

Dora

pre 1 godinu

Ono što je Kurti uradio srpskom narodu je za svaku osudu. Zato se nadamo da će Zapad strogo reagovati na to.

Mitar

pre 1 godinu

Razgovori ce biti teski,ali verujemo da ce Vučić sa saradnicima naci pravo resenje za svako pitanje.

Tijana

pre 1 godinu

Danas su velike i teske teme,danas ce se razmatrati mnogo bitne teme.Predsednik zna sta radi i najbolje moguce ce izneti celu ovu situaciju.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija ima racionalan pristup i odgovorno se ponasa, nadam se da ce zapadna evropa imati sluha i da ce prestati sa dvostrukim arsinima i konacno nase napore nagradati jednom odgovornom politikom kada se radi o KiM i bez bilo kakve ucene kada se radi o Rusiji.

Nenad

pre 1 godinu

Teski su razgovori pred nama ali je vece htenje i nasa politicka mudrost. Zapad jednostavno mora znati da necemo pristati ni na kakve ucene i da je Srbija faktor mira ali se nece odreci svojih principa i svog naroda na KiM i prijatelja koje vidi u Ruskoj drzavi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15