• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.01.2023

18:37

Jovanović: Srbija ne sme ponoviti greške iz prošlosti

Tanjug

Politika

Jovanović: Srbija ne sme ponoviti greške iz prošlosti

Podeli vest

Srbija ne sme ponoviti greške iz prošlosti kada je usvajala mirovne sporazume a sama ostajala nepromenjena, kaže lider LDP Čedomir Jovanović i poručuje da će odluka koju Srbija donese povodom francusko-nemačkog predloga sporazuma o pitanju Kosova trasirati putanju i izgled zemlje u narednim decenijama

Uveren je da svako oklevanje o tom predlogu dodatno komplikuje stanje u društvu i osnažuje desničarske i ekstremne snage. 

- Nema većeg čina patriotizma nego svojoj zemlji govoriti istinu, suočavati se sa greškama koje su pravljene u prethodnom periodu i hrabro istupati u ime njene budućnosti i budućnosti naše dece - ocenio je Jovanović i pozvao na okupljanje svih iskrenih i doslednih proevropskih liberalnih snaga u društvu, onih koji su godinama i decenijama vodili drugačiju politiku od one politike koja je bila zajednička svakoj vlasti i većini opozicije.

Smatra da Srbija ne sme ponoviti greške iz prošlosti kada je usvajala mirovne sporazume, a sama ostajala nepromenjena, zbog čega je, kaže, nakon svakog od njih ponavljala iste greške i ulazila u nove sukobe i nacionalne poraze. 

- Zbog toga kroz dogovor o Kosovu moramo konačno promeniti i samu Srbiju i naše društvo - poručio je Jovanović.

Sada je, dodaje, ostalo jedino pitanje naše spremnosti da preuzmemo odgovornost bez obzira na sve lične gubitke koji su pratili "našu iskrenu i poštenu politiku, svesni opasnosti koja prati borbu kojoj je cilj promena Srbije posle decenija nacionalne katastrofe".

Od sposobnosti preostalih liberalnih i demokratskih snaga u zemlji da se uprkos svim gubicima zajedno angažujemo u toj borbi, zavisi i njen ishod, uveren je Jovanović, te dodaje: "Od nas zavisi da li će ovaj sporazum biti tačka na predug niz nacionlnih poraza i prekretnica u stvaranju moderne, građanske, evropske Srbije". 

Kaže i da se šansa koja je pred nama neće više ponoviti, kao što, tvrdi, Evropa i svet neće trošiti energiju na one koji ne mogu sami sebi da pomognu. 

- Apelujem na one poslednje atome snage u ovom društvu, sve koji se nisu predali i poklekli, da razumeju koliko je važno da sada ne ćutimo i da glasno iskoračimo. Treba da pokažemo da najgori među nama ne mogu da određuju budućnost ove zemlje, dok iz Beograda nariču kako ne daju Kosovo do koga im je stalo jedino kada leče svoje lične frustracije i izlivaju mržnju među normalne ljude - zaključio je Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NM

pre 1 godinu

AKO SAVETNIK MRZITELJA SRBA APELUJE USLISITE MU ZELJU.

Vejo

pre 1 godinu

Čim ga ti,Kandić,Drašković,Biserko .....podržavate,sve je jasno.Pametnom dovoljno.

Ljudmila

pre 1 godinu

Cedice, deli ti svoju zemlju a srpsku ostavi mudrijim, pametnijim i odlucnijim ljudima. Ti si svoje odsvirao, dzaba se uprezes.

Vranjes

pre 1 godinu

Ko ovog narkosa pita za misljenje ili savet.

Rade R

pre 1 godinu

Pa ti si Čedomire Jovanoviću najveća greška, greška prirode, mutant! Ti i tebi slični izdajnici, ste najveća greška, samo gledate svoje dupe, svoj lični interes! Da se ti i tebi slični pitate, svi Srbi treba da nestanu sa lica zemlje da bi tvojoj guzici bilo lepo! Sram te bilo, i tebe i one slične tebi! Pametnije je da se "pokrijem ušima" i ćutiš i smrdiš! Živela slobodna SRBIJA!

Rade R

pre 1 godinu

Daj bre Čedo, ćuti i smrdi, niko te ništa nije pitao! Pametniji si kad ćutiš!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija