• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

25.01.2023

12:18

VUČIĆ JE, KAO ČUVAR MIRA, META NAPADA KURTIJA I OSMANI! Na KiM je eksplozija nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

VUČIĆ JE, KAO ČUVAR MIRA, META NAPADA KURTIJA I OSMANI! Na KiM je eksplozija nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kao iskren i dosledan čuvar stabilnosti regiona, prirodno opsesivna meta za napade "ratnohuškačkog režima" Aljbina Kurtija, a predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani pokušava da nedovoljno informisanoj zapadnoj javnosti prodaje bajke o Srbiji kao pretnji, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

Petković je, kako se navodi u saopštenju Kancelarije reagovao povodom izjave Osmani za italijanski medij "Korijera dela sera".

- Priština se najviše plaši mira, jer u miru se topi tolerancija za Kurtijevu politiku rušenja dijaloga i nastojanja da se za probleme na Kosovu i Metohiji nađe diplomatsko i kompromisno rešenje. Vjosa Osmani može da pokušava da nedovoljno informisanoj zapadnoj javnosti prodaje bajke o Srbima kao pretnji, ali u političkim i diplomatskim krugovima je veoma dobro prepoznato ko svakodnevno nastoji da ponovo raspali "balkansko bure baruta" - rekao je Petković.

Petković je dodao da je besramna laž da predsednik Srbije i Srbi na Kosovu i Metohiji na bilo koji način destabiliziju prilike na terenu, jer, kako je naveo, činjenice govore upravo suprotno.

- Jedina pretnja miru su ekstremisti koji, inspirisani Kurtijevom šovinističkom politikom, gotovo svakodnevno napadaju i zastrašuju srpski narod. Samo od početka godine dogodilo se deset napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, uključujući i napade iz vatrenog oružja na decu i goloruke civile, što potpuno razgolićuje laži Vjose Osmani o navodnom smanjenju broja etnički motivisanih incidenata - poručio je Petković.

Prema njegovim rečima istina je da je na Kosovu i Metohiji eksplozija nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad.

- To svedoči o paničnoj potrebi Prištine da Srbiju uvuče u sukobe sa NATO, kako bi onda imala izgovor za nastavak neispunjavanja obaveza preuzetih Briselskim sporazumom. Aljbin Kurti i njegovi advokati poput Vjose Osmani su spremni čak i da izazovu sukobe širih razmera, samo da ne bi morali da ispune obaveze koje se tiču formiranja Zajednice srpskih opština, ali agresivna i ratoborna priroda Kurtijeve politike ne može se kamuflirati dezinformacijama i neosnovanim napadima na Srbiju i njenog predsednika - zaključio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
desa

pre 1 godinu

Šiptari pokušavaju da isceniraju neki incident i da za sve okrive SRbe

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija