• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2023

15:49

Dačić: Razgovori sa visokim američkim zvaničnicima o situaciji na KiM

Tanjug

Politika

Dačić: Razgovori sa visokim američkim zvaničnicima o situaciji na KiM

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Vašingtonu, gde će prisustvovati "Molitvenom doručku", da je taj događaj dobra prilika da se organizuje niz drugih bilateralnih susreta

Dačić smatra da bi bilo dobro da srpska delegacija razgovara sa ljudima iz Kongresa i Stejt departmenta, čiji su predstavnici nedavno i bili u Beogradu, o onome što se, kako je rekao, dešava na Kosovu i Metohiji.

- Dogovorili smo se da se prvo sretnemo (viši politički savetnik državnog sekretara SAD) Derek Šole i ja, a onda i sa (specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan) Gabrijelom Eskobarom, kao i sa predstavicima srpskog Kokusa čiji se pojedini predstavnici nalaze u Kongresu - rekao je Dačić i dodao da neke od njih poznaje i od ranije. 

- Mislim da je važno sa njima razgovarati i upoznati ih sa situacijom u regionu, jer se njihove političke ocene baziraju na nekim predrasudama koje se zasnivaju na lažnim činjenicama koje su bile u javnosti još pre desetak, dvadeset ili trideset godina - dodao je šef srpske diplomatije. 

Dačić je rekao i da će imati sastanke i sa jevrejskim organizacijama koje su bitne na međunarodnoj sceni, kao i sa stranačkim institutima vezanih i za Demokratsku i za Republikansku stranku u SAD, a najavio je i prijem u ambasadi Srbije u SAD. 
 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DAČIČ U POSETI SAD! Ministra očekuju sastanci sa Eskobarom i Šoleom
Politika

DAČIČ U POSETI SAD! Ministra očekuju sastanci sa Eskobarom i Šoleom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić doputovao je u posetu Sjedinjenim Američkim Državama, gde će prisustvovati "Molitvenom doručku" i sastati se sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i višim političkim savetnikom državnog sekretara SAD Derekom Šoleom

01.02.2023

08:25

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17