• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2023

19:20

Vesić: Vučić dolazi u skupštinu da razgovara argumentima, a bojim se da ćemo čuti samo uvrede na njegov račun

Predrag Mitić

Politika

Vesić: Vučić dolazi u skupštinu da razgovara argumentima, a bojim se da ćemo čuti samo uvrede na njegov račun

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da se nada da će sutrašnja sednica parlamenta o Kosovu i Metohiji biti konstruktivna, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da svi politički faktori učestvuju u razgovoru, ali da se boji da će se sutra u parlamentu uglavnom čuti uvrede opozicionih poslanika na Vučićev račun

- Nadam se da će sednica biti konstruktivna, to je i razlog zbog kojeg predsednik dolazi u skupštinu. Vučić od 2014. godine poziva opozicione stranke da se uključe u proces razgovora oko KIM, bio je toliko puta u parlamentu, nudio razgovore, jer pitanje KiM nije političko, već državno, i nije nastalo juče već postoji skoro 200 godina - rekao je Vesić u emisiji Fokus na B92.

On je ukazao da je KiM veliko nacionalno pitanje, oko kojeg ne bi trebalo da bude svađa i podela, ali ih, primećuje, nažalost ima, zato što postoje stranke koje pokušavaju to pitanje da iskoriste za skupljanje jeftinih poena i ne bi li Vučića „oborili“ i oni došli na vlast.

- To je vrlo neodgovorno ponašanje, jer oni ništa ne nude kada je u pitanju rešavanje pitanja KiM. Kada bismo čuli bilo koji konstruktivni predlog, a supština je mesto za to, siguran sam da bi i predsednik Vučić razmotrio svaki konstruktivni predlog, a neki možda i usvojio - rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

Vesić je napomenuo da Vučić dolazi u skupštinu da čuje različite ideje i mišljenja, ali da se boji da će sutra u parlamentu na njegov račun uslediti samo uvrede opozicionih poslanika.

- On sutra dolazi sam, biće sam protiv svih i boriti se za KiM, i kao i uvek pobediće, jer njegovi kritičari nemaju nijedan argument. Neka kažu da im se ne viđa ovo što rade Vučić i vlada, ali neka kažu i šta bi uradili, a da nije mnogo glupo i da nam ne naprave veći problem - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, pojedine izjave koje dolaze od predstavnika opozicionih stranaka prelazi granice političke borbe.

- Onda slušate šta priča Miroslav Aleksić, koji je optužio Vučića za ubistvo Olivera Ivanovića, za najgnusnije stvari, a on je čovek iz stranke Vuka Jeremića, koji je kriv što je Kosovo svih ovih godina, do dolaska predsednika Vučića, u boljoj poziciji u odnosu na Srbiju. Zato što je postavio glupo pitanje Međunrodnom sudu pravde, u kojem je većina sudija iz zemalja koje su priznale tzv. Kosovo. Svojim glupim pitanjem udario je pečat na tu nezavisnost i dobio naslovnu stranu njihovih novina, sa "hvala, Vuče". Mislim da je zaslužio spomenik tamo, kao i Adem Jašari, jer je ne mnogo manje od njega zaslužan za tu samoproglašenu nezavisnost - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sada kada je Vučić popravio poziciju Srbije pa se od situacije u kojoj se tražilo samo da priznamo Kosovo, došli do razgovora, javlja se „portparol onog koji je kriv“, i optužuje predsednika što pokušava da reši problem koji su oni ostavili.

- Ali, za razliku od njih, Vučić nikada neće optužiti Jeremića ili nekog drugog, da je hteo da uradi nešto maliciozno. Samo kažemo da je pitanje bilo glupo i nanelo veliku štetu Srbiji - dodao je Vesić.

Foto: Informer

Goran Vesić

On je napomenuo da predsednik Srbije želi da svi politički faktori učestvuju u ovom razgovoru i da se zajednički donesu odluke, jer je ovo KiM nacionalno pitanje.

- Vučić će doći u skupštinu, sedeće sam po 15 sati, mogu sve da ga pitaju, a nadamo se da ćemo čuti makar jedan konstruktivan predlog. A, ako neko misli da zna ili može bolje od Vučića, neka kaže, samo da nas to ne dovede do veće šete za Srbe na KiM. Predsednik Vučić će odgovarati na pitanja, a narod će moći da zaključi ko šta nudi i ko se bori za KiM i znaće da prepozna da se Vučić bori srcem i dušom za Kosovo - rekao je Vesić.

Na zahteve opozicije da Vučić ne bude nosilac liste SNS na sledećim izborima, Vesić je rekao da je taj zahtev "politički aparthejd" i da je jedini cilj tog zahteva da zabrane Vučiću se bavi politikom, jer ne mogu da ga pobede na izborima, i pokazuje kako opozicija razume demokratiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jeki

pre 1 godinu

Uvrede ne mogu pokolebati stav, volju, energiju našeg predsednika. On je daleko iznad svih komentara kojima pokušavaju da ga pomere sa njegovog puta, naravno bezuspešno!

caca

pre 1 godinu

Od opozicije ništa pametno ne možemo ni da očekujemo,oni su poznati po lažima i gledaju samo da napadaju!

Jelena

pre 1 godinu

Иако је питање Косова и Метохије државно питање, посланици опозиције ће сутрашњу скупштини искористити да праве циркус. Јер њих ништа друго не интересује но да вређају Вучића и политику коју он води.

Igor

pre 1 godinu

Od sutra Vučić u Skupštini vrlo odgovorno i transparentno odgovara na sva pitanja opozicije, samo mislim daće to pre biti provokacije.

Anja

pre 1 godinu

Sve pohvale za predsednika koji svim politickim faktorima daje mogucnost da se ukljuce u resavanje pitanja KiM. Medjutim, opozicija uvek kritikuje umesto da predlozi resenje.

Andrijana

pre 1 godinu

Nema potrebe za strahom, zivecemo u nadi da ce Vucic uspeti da dopre do laznih patriota i da im pokaze kako se stvarno boli za Srbiju.

Ivana

pre 1 godinu

Bravo Vesicu,sigurno ce tako i biti,dok se Vucic bori za KiM,opozicija se bori da on padne. Toliko o njima.

Mane

pre 1 godinu

Sutra sve standardno,uvrede i licna promocija opozocije.

Doca Brat

pre 1 godinu

Sta drugo ocekivati od opozicije koja je i doprinela sadasnjoj situaciji i koja se i dalje ponasa neodgovorno.

Petar

pre 1 godinu

Videce narod dve strane, onu koja se bori za Srbiju sa Vucicem na celu i stranu koja se vodi sopstvenim interesima

Mile

pre 1 godinu

Predsednik Vučić izboriće se za Srbiju i pored svih uvreda.

Sandra

pre 1 godinu

Opozicija je spremna samo da napada i vredja, jer nema argumente da se suprotstavi Vučiću i njegovoj istini. Priča o KiM njih nikako ne zanima i umesto da pomognu i daju neki konstruktivan predlog kako sačuvati bezbednost srpskog naroda u južnoj pokrajini oni će samo vredjati i terati neku svoju priču.

Bojana

pre 1 godinu

I mene bas zanima kakav ce cirkus opozicija da pravi.

Sasa

pre 1 godinu

Bojim se da je Vesic u pravu. Svako ce izloziti ono sto ima, Vucic argumente, opozicija uvrede.

Janko

pre 1 godinu

Na žalost deo opozicije nema argumenate. Po običaju će doći da bi vređali i krivili Vučića za sve što im padne na pamet misleći da će tako dati sebi na važnosti. A u suštini će samo da pokažu svoju bruku.

Ana

pre 1 godinu

Nadam se da ćemo čuti i neki konstruktivni predlog od opozicije za rešavanje problema na KiM, a ne samo uvrede na račun Vučića, kao što to obično biva.

Vojka

pre 1 godinu

Vucic ce ostalima izloziti od cega treba da branimo svoju svetinju a ostali ce recitovati uglavnom spremljene govore na kastingu za performans.

Gaga

pre 1 godinu

Od Vučića može da se čuje samo kako zaštititi naš narod na KIM i kako se izboriti za svoje, a od opozicije samo prazne priče.

Niki

pre 1 godinu

Pitanje KiM nije političko, već državno i trebali bi sutra na sednici svi da učestvujemo I razgovaramo da bi smo našli rešenje za KiM.

Mile

pre 1 godinu

Predsednik Vučić uspeće da se argumentima izboti za interese građana Srbije.

nadanada

pre 1 godinu

Vucc je uvek bio tu za aposlanike a narocito kada je rec o ovako vaznom pitanju.

cacacaca

pre 1 godinu

Na zalost tako ce i biti uvrede na racun predsednika jedinog koji se bori za gradjane jedinog koji zeli hoce i moze da se bori za gradjane Srbije kao i za gradjane na KiM.

IGOR

pre 1 godinu

Bojim se da da ćemo zaista imati taj scenario. Sa druge strane, od strane opozicije, bez argumenata, samo sa napadima i uvredama.

dragandragan

pre 1 godinu

Svi vrlo dobro znamo sutrasnji scenario koji ce da sprovode odnosno da pokusaju da sprovedu u delo ovi bednici iz opozicije,ali i pored toga Vucic ce se izboriti sa njima kao i do sada jer oni su samo jaki na recima i nikako drugacije sto ej i karakteristika njihova.

cacacaca

pre 1 godinu

Vucic uvek barata sa argumentima i za sve ima dokaze validne,a sta ce da ima opozicija?Prvo ce im trebati kultura i ponasanje pa onda da pricamo o svemu ostalom to prvenstveno.

Mila

pre 1 godinu

Opozicija dolazi da pronađe poslednju slamku za spas, da pojedini ne odu na istorijsko smetlište, kada je političko delovanje u pitanju.

Aleks

pre 1 godinu

Takva nam je sadasnja opozicija,oni znaju samo da vredjaju,i nista vise.

biljanabiljana

pre 1 godinu

Svi se nadamo da ce sutrasnja sednica biti konstruktivna svi se nadamo a to zavisi ponajvise od malene opozicije sto ce biti veoma tesko na zalost.

bojanbojan

pre 1 godinu

Od opozicije ne moze da se ocekuje da bud konstruktivni jer to oni svakako nisu.Za njih ce sutrasnja sednica biti sansa da napadaju i vredjaju Vucica jer oni to jedino i znaju i da pokusaju da kao uzmu nekakav poen ali i od toga im nece biti nista jer ni to nece dobiti nikakao.

darkodarko

pre 1 godinu

Dzabe ih Vucic poziva kada oni to ne zele nikada nisu ni zeleeli,oni zelel samo recima a ne delima.

danijeladanijela

pre 1 godinu

U normalnom sveti naravno da ne bi trebalo da bude svadje u normalnom svetu sa normalnim opozicionim poslanicima aposto to kod nas nije slucaj jer oozicioni poslnici nisu takvi to ne moze ni da se ocekuje na zalost Srbije i grdajana koji zive na KiM.

danicadanica

pre 1 godinu

A ko shvata jos o\biljno secikesu i lopova ,unistitelja Trstenika,ko,niko.Njemu je jedino bitno da ustane za govornicu i da lupeta kao i uvek.

dacadaca

pre 1 godinu

Dovoljno je videti samo ko cini nasu opoziciju,sve sami prevaranti i lopovi svi koji su manje ili vise unistavali Srbiju.

josipjosip

pre 1 godinu

Od opozicije se ne moze ocekivati ni jedan konstruktivan predlog vrlo prosto i jasno jer njih ne zanima KiM sto je jednom i izjavio i ponavljac Aleksic i Francuz Jovanovic.

Darko

pre 1 godinu

Pokušali su mnogi da apaluju na demokratsku raspravu koja bi rezultovala jedinstvenim stavom. Bojim se da se to neće desiti, opozicija, ovakva kakvu mi imamo, gleda samo da napravi ličnu promociju, znaju da će ih milioni gledalaca gledati. A vesić je u pravu, biće uvreda, laži, onog čega je bilo i pre 4 meseca.

Maja

pre 1 godinu

Gorane, u pravu si. Predsednik će doći sa najboljim namerama ali će opozicija da pravi predstavu i trazi jeftine političke poene.

Marko

pre 1 godinu

Kao i uvek tu je opozicija da osporava i protivi se predsednikovim odlukama a predsednik Vucic radi sve kako bi nasa zemlja imala sto bolju buducnost.

Uki

pre 1 godinu

Uvrede opozicije treba uvek shvatiti kao kompliment, jer oni drugačije ne funkcionišu i za drugo ne znaju.

Uki

pre 1 godinu

Vučić je korektan prema svima, želi otvoreno da razgovara sa poslanicima o problemu KiM. Ukoliko ga oni budu vređali, to je njihov problem.

Milka

pre 1 godinu

Opozicioni poslanici inače umeju samo da vređaju, to je njihov stil. Bilo bi dobro da se barem sutra suzdrže, pošto je pitanje KiM zajednički problem svih nas

Tamara

pre 1 godinu

Barata opozicija veoma dobro rečima, ali džaba kad nije ništa od tih laži potkrepljeno argumentima.

Kole

pre 1 godinu

Kako se sutra bude ponasala opozicija ce pokazati koliko joj je stalo do ove drzave.

Ana

pre 1 godinu

Mogu oni da vredjaju ali podrsku od naroda nemaju nikakvu, Vucic ima jaka ledja a to je narod Srbije, koji daje punu podrsku nasem predsedniku.

Ljubica

pre 1 godinu

KiM jeste nacionalno pitanje, ali postoje opzicione stranke koje pokušavaju to pitanje da iskoriste za skupljanje sebi poena, ali narod vidi i zna šta i kako treba. Vučić zaista odgovorno pristupa problemima, pogotovu vezanim za KiM.

Ukica

pre 1 godinu

Teško da će se suzdržati mali bedni mravi iz opozicije da ne napadaju Vučića, ali time ništa neće postići. Vučić zna šta radi, on se zaista bori za KiMbi oni slobodno nek rade šta hoće

Mira

pre 1 godinu

Opozicija uvek gleda da izazove konflikte i podele, ne sumnjam da i sutra tako neće biti, jer oni sve vreme podrivaju i prave konflikte i podele, a oko pitanja KiM treba da budemo jedinstveni

Rada

pre 1 godinu

Videćemo kakav je performans spremila opozicija.

Milos

pre 1 godinu

Vucic dolazi da svi zajedno dodju do resenja konacno!

Milos

pre 1 godinu

Srbi moraju postati slozni, nije vreme za medusobni rat! Vucicu treba podrska!

Danko

pre 1 godinu

Vucica bi trebalo svi da podrze u borbi za KiM. KiM pripada nasoj zemlji, deo je svih gradjana.

Sloboda

pre 1 godinu

Sto se tice KiM-a i sutrasnje sednice, trebalo bi svi da budu parlamentarni i da razmisljaju sta nam moze doneti bududcnost. Nadam se da opozicija nece igrati prljavo kao do sada.

Nemanja

pre 1 godinu

Nadam se da ce se doci do trajnog odgovora i resenja za Kosovo i Metohiju, na surasnjoj sednici Narodne skupstine.

Dora

pre 1 godinu

Vučić se bori za narod i bolju budućnost naše zemlje, dok ga Opozicija konstantno napada.

Gorica

pre 1 godinu

Vučić sigurno nikome neće ostati dužan i uspeće da se odbrani od raznih napada.

Nemanja

pre 1 godinu

Opozicija ništa drugo ni ne zna nego da napada Vučića. Umesto da gledaju sebe, i da pokušaju zajedno naći neko rešenje za probleme.

Janko

pre 1 godinu

Vučić dolazi u skupštini sa argumentima a opozicija sa lažima kako bi ga napadala.

Ana

pre 1 godinu

Vučić je uvek govorio iskreno i otvoreno o svemu, samo što to srpskoj opoziciji ne odgovara, a ona sama ne odgovara Srpskom narodu, tako da je sve jasno.

Ana

pre 1 godinu

Vucic ce danas davati odgovore na sva vazna pitanja za Srbiju

Rade

pre 1 godinu

Opozicija se udruzila,zajednicki im je cilj da eliminisu Vucica,a to nece moci

Tara

pre 1 godinu

Sad je sva opozicija udruzena,a jedini cilj im je da se Vucic skloni, a nisu svesni da Vucica neda narod Srbije

Jana

pre 1 godinu

Kao i do sada Vucic ne bezi,izaci ce pred sve i odgovarati na pitanja

Talija

pre 1 godinu

Mogu da ga vole ili ne,Vucic je najbolje resenje za Srbiju

Baja

pre 1 godinu

Vucic je pokazao i dokazao vise puta koliko mu je Srbija i KiM bitni

Relja

pre 1 godinu

Vucic je uvek stavljao interese naroda iznad svojih licnih interesa

Eva

pre 1 godinu

Ja mislim da ne postoji pitanje na koje Vucic nema odgovor

Ivana

pre 1 godinu

Pobedice njeh Vucic argumentima danas,nece znati ni sami sta ih je snaslo

Maja

pre 1 godinu

Samo odgovornom politikom možemo doći do rešenja pitanja KiM, diplomatijom, nikako pijačarenjem i huškanjem.

oki

pre 1 godinu

Vucic nije sam u borbi za KiM i uopste, srpski narod je uz njega i ima punu podrsku od naroda.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija