• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.02.2023

19:19

Vučić u Skupštini o Aleksićevom lopovluku: Aleksić sa tastom uzeo 685 hiljada evra od države

printscreen

Politika

Vučić u Skupštini o Aleksićevom lopovluku: Aleksić sa tastom uzeo 685 hiljada evra od države

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je dosad nepoznate informacije o poslaniku Narodne stranke Miroslavu Aleksiću.

Njegov govor prenosimo u celosti.

- Znate, oni vole da pričaju o drugim ljudima i to da izmišljaju, da lažu, da blate porodice. Sada kada ovo budete čuli, šokiraćete se svi. Naime, sa Ljubišom Kneževićem, inače tastom, ocem svoje supruge, formira Fond za unapređenje resursa građana, preko kojeg su izvlačili državne pare.

Tast prelazi u Nacionalnu službu za zapošljavanje u Trsteniku i počinje da sklapa direktne poslove sa zetom i ćerkom. Tada od 2008. do 2012. godine na račun Fonda za unapređenje resursa Miroslava Aleksića i građana i udruženje „Peščanik“, uplaćeno je, znate li koliko? Ovaj je uzeo 685 hiljada evra. Pa ovi iz Kolubare, više, ovi iz Kolubare sitni. Ovo je bilo za bakšiš ovima iz Kolubare što su ovi uzimali.

Naime, 180 hiljada 2008. godine, 170 hiljada 2009. godine, 35 hiljada bilo im dosta u prethodne dve godine, pa 2010. godine 35 hiljada, 2011. godine 130 hiljada, 2012. godine, vide da padaju sa vlasti, 170 hiljada. Ukupno 685 hiljada evra u kućni budžet se slilo zbog nevladine organizacije za unapređenje resursa i to direktno sebi prebacivali pare. Nije im prebacio neko drugi, pa da kažete, nego sebi prebacili pare. Porodično nasledstvo, porodično blago. Otmi od države, uradi šta stigneš i to je to - rekao je Vučić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 1 godinu

Sramno pomasanje opozicije na celu sa Francuzom Jovanovicem koji je bio na Sorboni za breme bombardovanja i koga je briga ako nam uvedu vize jer je on i njegova deca mogu preko sqa francuskim pasosom. Podrska predsedniku Vucicu.

Dragi

pre 1 godinu

Čekaj bre...pa zašto Policija ne uhapsi tog Aleksića i njegovog tasta? Ovde je neko lud...neko nas pravi budalama...mislim na narod.

PETAR

pre 1 godinu

ovog lupezu posle ovih dokaza uzeti svu imovinu i njega i tasta u zatvor ALEKSA LUPEZA

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Tužilac nije ništa uradio, iako je po službenoj dužnosti je to moro da uradi. A ko je posle pobede na izborima 2012. postavio sudije i tužioce?

Patriota

pre 1 godinu

I posle kažu da su pošteni i da je sve to propaganda koja se vodi protiv njih. Kakav Đilas, takav i Aleksić: "Iver ne pada daleko od klada"!

Mare

pre 1 godinu

G. Đilas nije to ukrao, on je prepoznao energiju prrdsednika i to je ukrao Aleksić, samo je Jeremić to prebacio g. Đilasu preko svojih tabloida

Julija

pre 1 godinu

Gospoda Aleksić i Knežević bi trebalo da odgovaraju za ovo! Sram ih bilo! Nezajažljivi lažovi i lopovi!

Milos1989

pre 1 godinu

Aleksić treba da se stidi, gnjida od čoveka. Samo ume da proziva i pljačka.

MomcilovicAnja

pre 1 godinu

Uzimali od države, a znaju da blate i pljuju po drugima. verovatno im je i to bilo malo, pa su nezadovoljni. nije im dovoljno učinjeno. sramota.

Dok holidey

pre 1 godinu

U parlamentu očigledno da ima stranih plaćenika, izdajnika kojima nije ni stalo do naše zemlje

Radisha

pre 1 godinu

De, Vučiću ispričaj nam koliko si uzeo ti i tvoj brat miliona od prodaje droge sa Jovanjice ?

Patriota

pre 1 godinu

Miki dvojkaš, pljackao malo opštinu Trstenik, pa mu sve malo bilo, pa bi hteo državu Srbiju!!!! Pa mi iz tvog kraja te najbolje znamo, nas ne možeš da slažeš!!!

Mile

pre 1 godinu

Aleksić dok je bio pretsednik opštine Trstenik, za njega sela sa leve strane Morave nisu postajala, dinar nije uložio, odseko nas od sveta! A i fiskulturnu salu što je ukrao u Drenovi mu nikada nećemo oprostiti

Mare

pre 1 godinu

Aleksic dvojkaš bistri politiku, pa njega ni u njegovom selu nisu hteli glasati, a pola sela mu familija

Natasa

pre 1 godinu

Koliko ljudi nemaju sramote za svoje postupke, jos se osecaju pozvanim da zameraju predsedniku. Drzavu ste bas vi unazadili i umesto da podrzite odgovornu politiku predsednika i dalje se tim poslom bavite iskljucivo iz licnog interesa.

Miki

pre 1 godinu

Aleksić, malo je uništio i pokrao svoju opštinu Trstenik pa bi sada malo i državu.

Milan

pre 1 godinu

Auu kakav lopovluk, pa nije ni čudo što Aleksić optužuje Vučića i ostale nevine ljude. Polazi od sebe, pa hoće da svoje zločine opere optužujući druge.

Miki

pre 1 godinu

Treba Aleksića i ostale strpati u zatvor, što pre to bolje!

Natalija

pre 1 godinu

Koliko lopuza je Srbija prezivela, dobro se borimo. Toliko su pokrali, da se sada polako cupamo i napredujemo, ali nista ne moze da se popravi tako preko noci.

Kole

pre 1 godinu

Em lopov em proteste vodi u narodnoj skupštini. Aleksić je bruka za bilo koju stranku.

Tijana

pre 1 godinu

Da ima imalo srama ne bi trebao da se javi i da pobegne u misiju rupu taj isti Aleksic. Sve sam lopov do lopova, lazov i prevarant.

Jbbb

pre 1 godinu

Cekaj bre Vucicu,godinama si govorio o Djilasom 600mn eura koje je ukrao,sada govoris o 600hiljada eura koje je ovaj Aleksić ukrao ..Hoce li neko u zatvorr ili iznisljas lazes

Milan

pre 1 godinu

Aleksić je isisavao državne pare, a tobož se brine za Srbiju i narod.

Predragm

pre 1 godinu

Tako je ovaj bosanac iz Cipuljica pricao da ima Djilas 615 miliona evra. Pa kada mu je ovaj pokazo snimke za koje ce da ide na dozivotnu robiju kada padne sa vlasti zacutao. A sve je to igra za zapad da nebi nista potpisao Vucic je Putinov covek kao i taj Aleksic, Obradovic, Milica zavetnica, Milos Jovanovic...pa do Vucicevica, Vulina, Dacica, Vucelica, Duke....

Vns

pre 1 godinu

Na Pinku panična emisija....sve sa stručnjacima......alo pa oni prodaju srbijui kosovo.....sramota....prodaju srbiju za investicije.....sramota...a sve stručnjak do stručnjaka.....katastrofa

Misko

pre 1 godinu

Jasno se vidi da je opozicija imala veliku korist dok je bila na vlasti zato ima je sad Vucic najveci problem.

Marko

pre 1 godinu

Aleksić treba da se stidi, gnjida od čoveka. Samo ume da proziva i pljačka.Gospoda Aleksić i Knežević bi trebalo da odgovaraju za ovo! Sram ih bilo! Nezajažljivi lažovi i lopovi!

Kole

pre 1 godinu

Aleksic na mutan nacin stigao do novca, pa misli da ce mu to proci tek tako.

Petar

pre 1 godinu

Ovakve stvari ne mogu i ne smeju proci nekaznjeno

Mile

pre 1 godinu

Sramota, a ima srama da nešto govori Vučiću.

Maki

pre 1 godinu

Miroslav Aleksić zajedno sa Kneževićem treba da odgovara jer je utajio veliki novac od građana Srbije.

Eva

pre 1 godinu

Sram ga bilo. On se za to ponovo bori, ali neće uspeti, narod ga je pročitao.

Petar

pre 1 godinu

Miki Aleksic najveci olos u skupstini trenutno

Andrijana

pre 1 godinu

Aleksica ce i njegovi iz Trstenika da proteraju.

Ozren

pre 1 godinu

Zašto narod tek sad saznaje za ovaj veliki lopovluk?Objasnite nam zašto postoje NVO,po kom zakonu i ko ih finansira.Akoje ovo lopovluk i to žešći i već dugo organizovan,a policija,tužilaštvo i sud ćute,ne rade svoj dobro plaćeni posao.

Ivan

pre 1 godinu

Aleksic potrosio lovu sto je uspeo da pokrade pa bi sad jos malo da uzme od naroda, e pa ne moze!

Olivera

pre 1 godinu

Jos jedan dokaz da opozicija razmislja samo o licnim interesima ali ne i o interesima Srbije.

Igor

pre 1 godinu

Aleksić je u vreme kada su bili na vlasti iskoristio za sopstveno bogaćenje na teret države i naroda. Slučaj je za procesuiranje.

Jelena

pre 1 godinu

Док је била жута тајкунска власт била на власти Алексић је народне паре стављао у свој новчаник. Сада се буса у груди против Вучића, јер би опет желео да арчи државни новац за своје личне потребе.

Ana

pre 1 godinu

Pa da ima bar malo obraza i morala ne bi se javio isti Aleksic a jos se i drznuo da prica o necemu ,napunio je dzepove parama naroda i jos nam drzi predavanja ma sramota.

caca

pre 1 godinu

Šta reći na ovaj suludi lopovluk,a pričaju da su pošteni,treba da ih bude sramota svojih laži!

Tadija

pre 1 godinu

Aleksiću se u pogledu vidi da je pun mržnje, i da je po svaku cenu spreman da se udruži i sa najgorim neprijateljem samo da Srbiju vidi na dnu.

Danijela

pre 1 godinu

Aleksić napada da bi sakrio istinu o svojim malverzacijama.

Masa

pre 1 godinu

Najbucniji su upravo oni koji su neposteni a to se upravo odnosi na Aleksica.

Irena

pre 1 godinu

I sada nama Aleksic pored toliko uzetog novca prica o patriotizmu. Sram ga bilo.

Una

pre 1 godinu

Svaka cast Vucicu sto je razokrio njegove lazi, ko zna sta jos ima.

Lazar

pre 1 godinu

Otkud to pa je sad Vučić iskopao ove podatke ? Jel to znaci da ce Vučić ove "neoborive" dokaze da dostavi sudu i policiji? Pitanje; otkud predsedniku republike ovi podatci kako to da ih on iznosi i javnost prvi?

Mirko

pre 1 godinu

Nije Aleksić kraduckao, on je brate Mili baš krao

Mirko

pre 1 godinu

Ne znam gde je to Aleksić pošten, prema narodu i državi sigurno nije

Mssa

pre 1 godinu

A gde je kruvična prijava, odgovornost? Ili je to samo za gv gledaoce...

Nikola

pre 1 godinu

Naravno opoziciji je bitan samo lični interes, da što više prikupe sebi, obmanjuju narod oko sebe. Predsednik jasno iznosi bitne činjenice i ima dokaze za njih.

Goran

pre 1 godinu

Aleksiću nije bilo dovoljno što je pokrao državu, pa je počeo da potkrada i gradjane

raki

pre 1 godinu

I Miroslav Aleksić posle pelješenja svoje zemlje, uopšte daje sebi za pravo da se pojavi na političkoj sceni. Sada znamo kakvi lopovi se nalaze u opozicionim redovima

Goran

pre 1 godinu

I posle Aleksić priča o nekom poštenju i brizi za građane, a prvi on je oštetio svoje sunarodnike

Stiv

pre 1 godinu

Lažovčina! Što ga ne uhapsi ako je tako? On to svakako može, pošto je gospodar života u smrti u ovom "posedu" od države!

Milan

pre 1 godinu

Aleksic je jedan bestidnik i lazov koji treba da odgovara za svoja nedela.

Vlada

pre 1 godinu

Laz, prevara, lopovluk to je pravo lice Aleksica.

Isidora

pre 1 godinu

Sad lepo i Aleksića i tasta i svakoga ko je oštetio državu u rudnik, pa dok ne vrate pokradeno

Maja

pre 1 godinu

Aleksica treba da je sramota za sve lazi i prevare, krade od svog naroda.

Vlada

pre 1 godinu

Kakav prevarant je ovaj Aleksic, treba sto pre da se izvede pred lice pravde.

Ilija

pre 1 godinu

Ovaj Aleksic je takav prevarant i lazov prava je slika i prilika opozicije.

Mila

pre 1 godinu

Ovi ljudi bi trebali da za ovo odgovaraju. Toliki novac su pokrali. Sramota.

oki

pre 1 godinu

Znali smo da je aleksic lopov al da je bas ovoliki lopov. strasno.

Danica

pre 1 godinu

Pravi lopovluk Aleksica, pa jos ima srama da bilo sta komentarise.

Danica

pre 1 godinu

Predsednik je pokazao ko je Aleksic i da je samo lopov koji je unistio Srbiju.

mile

pre 1 godinu

Opoziciji je Vučić problem jer govori istinu, govori jasno o njihovim lopovlucima.

dule

pre 1 godinu

Pa ova cifra sama za sebe dosta govori.Svi znamo da su se ljudi iz opozicije obogatili dok su bili na vlasti.

jovo

pre 1 godinu

Ojadili su ovu nasu drzavu i osiromasili obican narod da bi napunili sopstveni dzep. Vucic nema nista osim svoje predsednicke plate.Aleksic ne bi trebalo da prica o bilo cemu. Politicki cirkuzant.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija