PREDSEDNIK DRŽAVE U SKUPŠTINI POSLAO JASNU PORUKU: SLUŽIM SRBIJI, ne Rusiji ili Zapadu

Tanjug

07:00 Politika 71

DEJANA KLJAJIĆ | 04. 02. 2023.

PREDSEDNIK DRŽAVE U SKUPŠTINI POSLAO JASNU PORUKU: SLUŽIM SRBIJI, ne Rusiji ili Zapadu

Izložen sam napadima gde god se pojavim zato što nisam uveo sankcije Ruskoj Federaciji, ali time ne branim Ruse, već naše pravo da imamo stav i da sami donosimo odluke, rekao je predsednik. Ako rat u Ukrajini potraje, nagrabusili smo

Za razliku od pojedinih predstavnika opozicije, poštujem Rusku Federaciju i ne služim joj, kao ni Zapadu! Služim samo i uvek Srbiji! 

Ovo je juče poručio predsednik države Aleksandar Vučić na posebnoj skupštinskoj sednici o Kosovu i Metohiji. Vučić je istakao da je izložen napadima gde god da se pojavi jer nije uveo sankcije Ruskoj Federaciji. Prema njegovim rečima, on ovom odlukom ne brani Ruse, već brani pravo države Srbije da ima svoj stav i da samostalno donosi odluke!
Teže dolazi

Potpuno sam opterećen problemima koje Srbija ima i samo se time bavim i ne interesuju me drugi. Kako će se stvari odvijati? Mislim da će biti još teže
Aleksandar Vučić, predsednik SrbijeSamostalni smo


Predsednik države rekao je da ga zanimaju samo problemi sa kojima se Srbija suočava, a ne bilo ko drugi.
- Smatram da je cena politike koju vodite dobra dok možete da izmerite. Ako ne budemo to mogli, ja ću doći i reći da ne možemo više da izdržimo. To je diskutabilna stvar. Ne zato što pripremam teren za uvođenje sankcija Rusiji, to slušam već sedam-osam meseci, već zato što smatram da Srbija treba samostalno da donosi odluke. Meni niko ne može da kaže da radim ni za Ruse, ni za Amerikance. Potpuno sam opterećen problemima koje Srbija ima i samo se time bavim i ne interesuju me drugi. Kako će se stvari odvijati? Mislim da će biti još teže. Mi nismo mogli da podržimo upad u Ukrajinu, jer držimo svoje interese, međunarodne principe. Mislim da su u političkom smislu ljudi sa Zapada napravili veliku grešku što su krenuli tenkovima jer su se Rusi ujedinili - istakao je Vučić.

printscreen instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Heroj sa Košara Ivan Antić: Busali su se u grudi, a nikog nisam video 1999. pored sebe

Ivan Antić, heroj sa Košara, juče je prisustvovao sednici Skupštine i svojim govorom rasturio lažne patriote, poručivši im da su se 'busali u pileće grudi, a nikog pored sebe nije video 1999. godine'.

- Ja sam 1999. sam ratovao na Košarama. Kad se vojska povukla sa KiM, ostao sam u Kosovskoj Mitrovici i borio sam se, za razliku od ovih danas koji 'brane' Kosovo i koji se busaju u patriotske pileće grudi. Ja sam se zaista borio za KiM da ostane u sastavu naše države, ali nikog od ovih nisam tada video pored sebe iako su bili u godinama kad su mogli da budu u sastavu vojske - rekao je Antić, dodajući da niko od samozvanih patriota nije uzeo pušku u ruke.
- Bili su momci dosta mlađi od njih koji su svoje živote dali kako bi KiM ostali u sastavu naše zemlje. A oni su se za to vreme šetali negde po Beogradu, Čačku, Parizu, vadili su indekse, operisali slepa creva, skidali mladeže..., sve to radili kako bi izbegli da idu u vojsku. Znam šta je rat, ne želim da ičije dete to doživi i retko kad možete naći pravog veterana koji će pozivati na rat. To rade uglavnom oni koji su se krili od rata, olako pozivajući sukobe, a ovo što 'patriote' danas rade upravo je pozivanje na rat - rekao je Antić.

Odgovarajući na pitanje poslanika Dveri Ivana Kostića 'zašto je prekinuo institucionalnu saradnju sa Rusijom', šef države je odgovorio da su geopolitičke okolnosti najlošije za nas u poslednjih deset do petnaest godina. 
- Znam kako to izgleda kod nas Srba: 'Sad će Rusi da uzvrate', a onda vidimo da debelu cenu plaćamo mi. Bio sam jedan od retkih koji se sreo sa Sergejem Lavrovom u septembru u Generalnoj skupštini u UN, zbog čega sam bio oštro kritikovan na Zapadu. Šta je problem, šta mi zamerate? Zaboravili ste da se taj susret desio? Ja nisam. Da li mislite da to treba da radimo svaki dan? Što 'pomažete' državi na taj način? Šta smo uradili protiv ruskih interesa? Ne mešamo se u sukobe. Ne služim Rusiji, služim samo Srbiji - rekao je Vučić.


Predsednik države je otvoreno pozvao celu opoziciju da realnije sagleda situaciju u kojoj se Srbija nalazi.
- Izložen sam napadima i pritiscima na svakom mestu gde se pojavim zbog neuvođenja sankcija Rusiji. I nikome nisam tražio "hvala", jer time nisam branio Rusiju, već srpsku slobodu na svoj stav! Isto tako, šta vi hoćete, da pregovaramo ili ne pregovaramo o KiM? Samo mi recite da uradimo to, šta bismo dobili... Povlačenje investicija je nešto što ne bih poželeo nikome. Rusi su se dobro snašli, ali da li sankcije imaju uticaja? Svakako, i to velike! Taj ko vam priča drugačije obmanjuje vas - podvukao je Vučić. 

Vučić razotkrio prevaru Srđana Milivojevića


Predsednik Vučić je na Skupštini pokazao montiranu fotografiju gde se on navodno grli sa 'kosovkim premijerom' Aljbinom Kurtijem koju predstavnici opozicije objavljuju po društvenim mrežama.
- Pogledajte sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla. Ovo smo Kurti i ja, da li je tako? Tako izgleda. Mi se nikada nismo slikali ovako, niti smo se rukovali. Ovo je zapravo slika Kurtija i Dendijasa (grčki šef diplomatije Nikos Dendijas), samo je Srđan Milivojević iz DS umesto Dendijasa stavio moju sliku i obmanjivao javnost - rekao je Vučić pokazujući fotografije, podsetivši da je taj isti Milivojević ustvrdio i da se 'Vučić napio od sreće kada je Đinđić ubijen'!?!

Mir prekopotreban


Govoreći o ratu u Ukrajini, predsednik države poručio je da taj sukob mora što pre da se završi.
- Što se nas tiče, Boga molimo da samo mir zavlada što pre. Vidim da je to zabranjena reč svuda, jer ne sme mir da bude, već mora da bude pobeđena jedna ili druga strana. Samo bi nas mir spasio, a ovako, svaki nastavak rata - mi nagrabusimo! Zato što niko neće nas da trpi, i to ne zbog sankcija Rusiji, već zbog toga da se Putin ne bi pozvao na kosovski presedan. On je to njima govorio u razgovorima, to su mi rekli Šolc, Makron i Šarl Mišel... Da li bi se u budućnosti pozivao na to ili ne, to je druga stvar. Imamo korektan odnos, ali mislim da ne treba da se igramo time i da bagatelišemo potencijalne pretnje koje dolaze sa Zapada. Nije ovde pitanje ljubavi, ideologije, već opstanka našeg naroda i države - zaključio je Vučić.
 

NASTAVAK NASILJA
Šiptari napali Bobana
Đuzića (20) na Kosovu!


Predsednik Vučić juče je u Skupštini pokazao i fotografije Srbina Bobana Đuzića (20), koga su juče izboli Albanci u opštini Vitina na Kosovu i Metohiji. 
- Đuzić je zadobio dve ubodne rane u rame od strane dvojice Albanaca u selu Mogila, opština Vitina. Ovo je rezultat mržnje koju režim Aljbina Kurtija i njegovi mediji promovišu protiv Srba. Plašim se da će i na ovo zapadni partneri reagovati sa 'obe strane moraju da se smire'. Moramo da tražimo mir zbog svih ovih ljudi... - apelovao je Vučić.Nikola

04.02.2023. 08:25

Vučić je toliko puta dokazao.da mu je iskljucivo Srbija bitna i svoj narod!


Viki

04.02.2023. 08:27

Vučić nikome nije služio osim Srbiji za koju se maksimalno zalaže.


Sanja

04.02.2023. 08:29

Malo je reci da sluzi Srbije on radi i vise od toga. Ne znam smao odakle mu vise snaga, kada ga domaci neprijatelji-izdajnici napadaju svaki dan,a pored njih su tu i stranci


Niksi

04.02.2023. 08:30

Vucic se uvek borio za prava Srbije,njega nista drugo ne zanima.


Sanja

04.02.2023. 08:31

Predsednik je uvek u službi Srbije,i sve odluke donosi u najboljem interesu nase zemlje.


esa

04.02.2023. 08:33

Snažni napadi su na Vučića jer se drži suverinoiteta SRbije i služi samo svom narodu


Milanko V

04.02.2023. 08:36

Poruka je jasna. Srbija se neće nikada odreći ni pedlja svoje teritorije i to moraju svi da znaju.esA

04.02.2023. 08:37

Vučić s ebori za interese Srba i SRbij3e i svih onih koji Srbiju gledaju kao svoju domovinu


Drina

04.02.2023. 08:39

Zna naš narod na KiM da će Srbija uvek biti uz njih i da ih nikada neće ostaviti na cedilu.


Miki

04.02.2023. 08:40

Ni Rusija ni Zapad, predsednik Vučić vodi politiku mira i jedini interesi koje on zastupa su interesi Srbije i srpskog naroda! Uz vas smo predsedniče, nema predaje


Viki

04.02.2023. 08:41

Ponovo je došlo do incidenta na KiM i ovo mora da se zaustaviŽeljko

04.02.2023. 08:43

Vučić se u svakom momentu lavovski bori za srpske nacionalne i državne interese i narod svim srcem podržava njegovu borbu.


Masa

04.02.2023. 08:49

Predsednik je godinama unazad dokazao svoju borbu za nas narod. Nastavlja dalje, jos vecom energijom da vodi srpsku politiku i vodi se isključivo srpskim interesima.


caca

04.02.2023. 08:50

Predsednik je izložen napadima mnogih jer ima svoj čvrst stav po pitanju svega,i tog stava se drži!


Nadica

04.02.2023. 08:50

Ne vodimo mini politiku Zapada, ni politiku Rusije vec isključivo svoju srpsku politiku, koja je sada zahvaljujući predsedniku Vucicu slobodna i nezavisna.


Jovan

04.02.2023. 08:52

Moramo nastaviti dalje jedinstveno kako samo srpski rod zna, nastaviti da vodimo i gledamo samo svoju, srpsku politiku.


Aleksandar

04.02.2023. 08:52

Вучић ради за интересе грађана Србије и државу Србију. За разлику од тајкунске опозиције, Вучић нема стране газде који му кроје политику.


Cvetic

04.02.2023. 08:52

Podrska Vucicu, koji se jedini istinski bori za narod da sacuva mir i stabilnost


Zoran

04.02.2023. 08:53

Vučić vodi najbolju politiku u ovako teškoj situaciji. Svaka čast.Aleksandar

04.02.2023. 08:55

Вучићу су грађани Србије и држава Србија на првом месту и за њега је Србија највећа светиња.


Misa

04.02.2023. 08:55

Vucic je jos jednom pokazao koliko se bori za Srbiju i za Srpski narod


Aleksandar

04.02.2023. 08:59

Вучић је председник свих грађана Србије и своје поступке објашњава њима а не Русији или Западу. Вучић је државник Србије.


Sandra

04.02.2023. 09:00

Ponosni smo na celu sa Vucicem sto vodimo samostalnu politiku,i kao takvi sami odlucujemo o svemu.


Aleksandar

04.02.2023. 09:02

Србија је држава своја на своме која је самостална и суверена и сама доноси одлуке за своју бољу будућност. Србија има Вучића који се искрено бори за интересе својих грађана.


Nika

04.02.2023. 09:03

Poruka Vučića jasna i snažna, boriće se kao i uvek do sada isključivo za interese Srbije koja će ostati slobodna i nezavisna država.


Danka

04.02.2023. 09:09

Građani Srbije i sav srpski narod mogu biti mirni, Vučić će se boriti za njih i njihove interese.


Neša

04.02.2023. 09:09

Vučić poštuje sve države, i Zapad i Istok, ali jedina zemlja o kojoj brine i so koje mu je stalo je Srbija


Vanja

04.02.2023. 09:10

Po ko zna koji put, Vučić je i rekao i dokazao da ga jedino Srbija zanima i da će se boriti i vredno raditi za njene interese.


Mini

04.02.2023. 09:11

Srbija ima korektne odnose sa Rusijom,ali Vucic sluzi samo svom narodu,za njega se i bori.


Lale

04.02.2023. 09:12

Vucic ce uvek donositi odluke koje ce biti najbolje za njegov narod.


Maja

04.02.2023. 09:14

Vucic je uvek imao svoj stav,i samostalno donosio odluke koje su najbolje za Srbiju.Miki

04.02.2023. 09:15

Vucic postuje svaku zemlju,ali narovno da mu je njegov narod na prvom mestu.


Vesna

04.02.2023. 09:17

Postovati treba svakog,a samostalno donositi odluke koje su najbolje za Srbiju.


Milica Milicic

04.02.2023. 09:17

Vučić se bori za interes Srbije uz poštovanje drugih zemalja.


Mica

04.02.2023. 09:18

Vucic se jedini bori za svoj narod i drzavu. Postuje svakog ali mu je Srbija na prvom mestu.


Ljubica

04.02.2023. 09:19

Vučić je izložen napadima gde god da se pojavi jer nije uveo sankcije Rusiji. On ovom odlukom ne brani Ruse, već brani pravo Srbije da bude nezavisna, a i to je u našem interesu.


Mimi

04.02.2023. 09:20

Naravno da Vucic sluzi samo Srbiji,hato ga narod i postuje,jer se zalaze za svoj narod.


Mimica

04.02.2023. 09:21

Hvala bogu pa imamo predsednika kao sto je Vucic,zato ce uvek i imati podrsku svog naroda.


Pavle

04.02.2023. 09:22

Ova poruka je jasna i glasna.Srbija gleda samo sta su njeni nacionalni interesi i tako ce se ponasati u buducnosti.


Djole

04.02.2023. 09:22

Vucic se svakim danom bori za bolje sutra svoje zemlje,i uvek donese najboljh odluku za svoju zemlju.


Aleksandar

04.02.2023. 09:25

Nas predsednik je u pravu kada kaze da je Srbija samostalna zemlja. Niko nam ne moze stvoriti pritisak niti odredjivati predsedniku da li treba Ili ne treba da uvede sankcije Rusiji. Podrska za naseg predsednika da ostvari svoje ciljeve.Nikola

04.02.2023. 09:37

Slazem se. Srbija uvek treba da radi ono što je najbolje za nju, a ne da ispunjava želje drugih država


Ana

04.02.2023. 09:40

Vazno je da Srbija i narod je video borbu i iskreno zalaganje za nacionalne i drzavne interese. Podrska Vucica


Svetolik

04.02.2023. 09:43

Ovakve reci znace narodu, sto znaci da borba nastavlja za bolje sutra!Dejan

04.02.2023. 09:59

Vucic je pravi drzavnik sa pravom srpskom politikom koju vodi


Uros

04.02.2023. 10:01

Vucic se zalaze za Srbiju i Srbija mu je na prvom mestu, uvek je spreman da brani svoju zemlju i svoj narodFilip

04.02.2023. 10:02

Vucic postuje sve drzave kao sto postuje i svoju, ali sluzi samo svojoj drzavi i to sa velikom odgovornoscu i postovanjem srpskog naroda


Dejana

04.02.2023. 10:02

Vucic sluzi Srbiji i svi bi trebalo da sledimo njegov primer


Dejan

04.02.2023. 10:03

Rusija je za postovanje i nasa prijateljska zemlja. Ali Vucic je predsednik Srbije i vodi se interesima jedino srpskog narodaUros

04.02.2023. 10:04

Vucic sve sto radi, radi u skladu sa interesima svoje zemlje i svog naroda


Filip

04.02.2023. 10:05

Opoziciji su svi vazniji od Srbije. Rusija je za postovanje naravno, ali nasa zemlja je Srbija koju treba najvise da volimo, i njoj da sluzimo


ana

04.02.2023. 10:06

Predsednik radi sve da odrzi stabilnost i mir u Srbiji za razliku od politickih protivnika koji su sve radili u svom interesu i nije ih zanimalo sta ce biti sa drzavom koju su u tom periodu vodili.


Lena

04.02.2023. 10:14

Biće onako kako biti mora. Svi znamo da je predsednik uvek za svoju zemljuTaki

04.02.2023. 10:16

Samo za Srbiju I njenu bolju budućnost predsednik Vučić spreman je uvek da se bori


Kale

04.02.2023. 10:17

Nije lako i neće biti ali imamo lidera koji se uvek bori uz svoj narod


Marina

04.02.2023. 10:20

Lider koji se uvek bori za svoj narod i ljude na KiM. Ne pravi incidente u vreme kada bi trebalo da se raspravlja o gorućoj temi po srpski narod


Mr Stefanović

04.02.2023. 10:25

Vučiću je Srbija na prvom mestu! Rusija je naš bratski narod, ne trebamo im okrenuti leđa, ali isto tako je i zapad ključan za ekonomiju naše zemlje


Mara

04.02.2023. 10:25

Jedno je sigurno, Vucic je uvek Srbiju stvaljao na prvo mesto i borio se da ova drzava napreduje i stice prijatelje!Dzo

04.02.2023. 10:34

Srbija je samostalna drzava, bez bitnijeg uticaja stranog faktora. Mnogima se to ne svidja ali je to tako!Goga

04.02.2023. 10:50

Vučić je oduvek služio Srbiji i njenom narodu i tako će biti i u budućnosti.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.