• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: slobodna bosna

04.02.2023

20:59

BAKIROV FUNKCIONER TRAŽI PRAVA ZA BOŠNJAKE U SRBIJI KAO ŠTO IH IMAJU SRBI U RS! Svojom glupošću pravi od naše zemlje neprijatelja i stvara novi problem!

printscreen Twitter

Politika

BAKIROV FUNKCIONER TRAŽI PRAVA ZA BOŠNJAKE U SRBIJI KAO ŠTO IH IMAJU SRBI U RS! Svojom glupošću pravi od naše zemlje neprijatelja i stvara novi problem!

Podeli vest

Državni zastupnik iz BiH Šemsudin Mehmedović svojom glupošću pravi od Srbije neprijatelja, a od lojalne Republike Srpske stvara novi problem.

U Slobodnoj Bosni pojavio se tekst u kojem on traži prava koja imaju Srbi u RS za Bošnjake u Srbiji.

- Državni zastupnik (SDA) osvrnuo se na sve jače pritiske na vladu Albina Kurtija da se na Kosovu oformi zajednica srpskih općina (ZSO), te na rasprave zastupnika u Skupštini Srbije, kao i poruke predsednika susedne države Aleksandra Vučića da će učiniti sve kako bi se formirala ZSO, ali i dovođenje u vezu bh. entiteta RS i Kosova.  

"Ponukan poslednjim događanjima, posebno raspravom o Kosovu u Skupštini Srbije, pokrećem inicijativu za usklađivanje statusa Bošnjaka u regionu sa dostignutim statusom Srba u Bosni i Hercegovini i na Kosovu. Stoga, pozivam sve relevantne političke faktore na osnivanje zajednice bošnjačkih opština u RS-u i u Srbiji, pozivajući se na evropske regionalne forme u regionalnoj saradnji lokalnih samouprava. Vreme je da se uspostavi ravnoteža. Nacionalno označavanje entiteta RS zahteva adekvatan odgovor u uspostavljanju zajednice bošnjačkih opština u RS-u kako bi se ostvarila nacionalna ravnopravnost i omogućio intenzivniji povratak. Isti taj proces mora biti pokrenut i za Bošnjake u Srbiji - rekao je Mehmedović.

Pametnom dovoljno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojko

pre 1 godinu

Da pitamo Bošnjake u Srbiji da li su za prava Srba u FBiH? Pa ako jesu hajde da čoveka ispoštujemo.

Stojko

pre 1 godinu

RS=KiM ZSO na KiM = Novi Pazar, Sjenica = Drvar + dve druge opštine u FBiH sa srpskom većinom.

Mislav

pre 1 godinu

Da da gospodo. Želite zajednicu srpskih opština na Kosovu? Nema problema. Ali kako je Dačić rekao, sve samo u reciprocitetu i nikako drukčije. Lijepo u samoj Srbiji se onda MORA napraviti zajednica bošnjačkih opština, zajednica Albanskih opština, te zajednica Hrvatskih opština.

AS

pre 1 godinu

GOVEDO, RS JE SAMOSTALNA DRŽAVA A BOŠNJACI U SRBIJI ŽIVE U SRBIJI KOJA JE CELOVITA DRŽAVA. POBRKAO SI LONČIĆE GOVEDO.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija