• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2023

14:18

U petak sednica Skupštine Srbije

Tanjug

Politika

U petak sednica Skupštine Srbije

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao Drugo vanredno zasedanje Narodne skupštine, za petak, 24. februar 2023. godine, u 10 časova

 

 Nova sednica u Trinaestom sazivu sazvana je na zahtev 106 poslanika.

Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta predsednika Skupštine pred poslanicima će se naći Predlozi zakona o izmenama: Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza, o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Esvatini o kulturno-prosvetnoj saradnji. Poslanici će razmatrati i Predloge zakona: o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gabon u oblasti nauke, tehnologije i obrazovanja, o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procenu uticaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole za Projekat "Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save".

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Železnički koridor X u Srbiji okvirni sporazum - globalna kapija između Srbije i Evropske investicione banke, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Između ostalog poslanici će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Razvoj rečne transportne infrastrukture u Srbiji B između Srbije i Evropske investicione banke, kao i izmene i dopuname Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije.

Na dnevnom redu naći će se i Izveštaj o sprovođenju aktivnosti iz Revidiranog Akcionog plana za poglavlje 23 - Potpoglavlje Borba protiv korupcije, koji je podnela Agencija za sprečavanje korupcije, sa Predlogom zaključka Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu od 26. decembra 2022. godine.

Skupština će raspravljati i o Izveštaju o radu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za 2021. godinu, redovnom godišnjem izveštaju Zaštitnika građana za 2021. godinu, kao i godišnjem izveštaju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti. Narodni predstavnici dobiće i Izveštaj o radu za 2021. godinu, koji je podnela Agencija za sprečavanje korupcije,kao i Izveštaj o radu Agencije za energetiku za 2021. godinu, ali i Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2021. godinu. Na sednici će biti predstavljen i Izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2021. godinu, kao i Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki za 2021. godinu, kao i Izveštaj o sprovedenom monitoringu za 2021. godinu, koji je podnela Kancelarija za javne nabavke. Pred poslanicima će se naći i Izveštaj Državne revizorske institucije za 2021. godinu, kao i Izveštaj o radu Komisije za kontrolu državne pomoći za 2021. godinu, ali i Godišnji izveštaj Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu.

Kao jedna od tačaka dnevnog reda predviđeno je i podnošenje Izveštaja o radu za 2021. godinu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL). Pred poslanicima će biti i Predlog kandidata za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije,kao i predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija