• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

06.03.2023

07:00

ŠOKANTNO OTKRIĆE INFORMERA SUMNJIVI POSLOVI JAVNOG MEDIJSKOG SERVISA! RTS za tri reprize Draganu Šolaku dao 620.000 evra! Javni servis Srbije našim parama plaća rušenje države i Vučića!?!

Informer/Peđa Milosavljević/Tanjug

Politika

ŠOKANTNO OTKRIĆE INFORMERA SUMNJIVI POSLOVI JAVNOG MEDIJSKOG SERVISA! RTS za tri reprize Draganu Šolaku dao 620.000 evra! Javni servis Srbije našim parama plaća rušenje države i Vučića!?!

Podeli vest

Neverovatno, ali istinito - RTS je tajkunu Draganu Šolaku, odnosno njegovoj 'Junajted grupi', platio čak 620.000 evra za reprize tri TV serije!?!

Redakcija Informera došla je do novih podataka o sumnjivom poslovanju Javnog servisa i razbacivanju stotina miliona naših dinara. Reč je o repriznom emitovanju TV serija 'Vreme zla', 'Vikend sa ćaletom' i 'Kljun' - SVE OVE SERIJE PRETHODNO SU EMITOVANE NA 'NOVA S'!!! - a za njih je RTS platio 'Junajted grupi' Dragana Šolaka više od 72,5 miliona dinara! Sagovornici našeg lista, TV i stručnjaci za produkciju, komentarišući naša saznanja, kažu da su ovo nesumnjivo najskuplje reprize u istoriji ovdašnje televizije i da nema dileme da je cifra prenaduvana! Uz to, 'Junajted grupa' je vlasnik hejterskih medija, koji svuda i u svakoj prilici napadaju državne institucije, pa tako ispada da 'državni' RTS finansira rušenje države i predsednika Vučića!?!

Preskupa licenca

Naši odlično obavešteni izvori kažu da je RTS 620.000 evra platio 'Junajted grupi' za licencu za tri pomenute serije na period od dve godine.

- Reč je o serijama 'Vreme zla' (15 epizoda), 'Vikend sa ćaletom' (sedam epizoda) i 'Kljun' (deset epizoda). Sve ove serije već su prikazane na TV 'Nova S', što znači da je RTS praktično samo puštao reprize, ono što je već viđeno. Javni medijski servis za 620.000 evra, koliko je platio Šolakovoj firmi, dobio je pravo da u dve godine dvaput emituje serije, uz dve reprize. Dakle, kada preračunate, za emitovanje samo jedne epizode ovih serija, koje su već emitovane na 'Nova S', isplaćeno je oko 20.000 evra!?! - prenosi naš izvor.

NNeke od laži hejterskih medija Dragana Šolaka, vlasnika 'Junajted grupe'

* Povezivali Vučića i njegovog brata Andreja sa aferom 'Jovanjica'
* Napadali predsednikovog sina Danila što je privatno otputovao u Banjaluku
* Pokušali lažima da Vučićevog sina povežu sa mafijaškim klanom Belivuk-Miljković
* Prvo tvrdili da će Vučić uvesti sankcije Rusiji, sada ga napadaju jer to nije uradio
* Optužuju Vučića da je pristao da prizna 'nezavisno Kosovo', iako je to očigledna laž

 

Televizijski i produkcijski stručnjaci sa kojima smo razgovarali ocenjuju da je ovo svakako prenaduvana cifra.

- Uz ogradu da ne znam sve detalje ugovora, 20.000 evra za emitovanje samo reprizne epizode neke serije samo po sebi je previše, to je kriminalno, mnogo! Ovoliko novca teško se izdvaja i za nešto što je ekskluzivno i premijerno, a kamoli za serije koje su već emitovane, koje su poznate i koje mogu da se nađu na internetu... Meni se čini da je i ovo posao za policiju i tužilaštvo! - objašnjava naš sagovornik, koji nije želeo da mu otkrijemo ime.

I dok se Dragan Bujošević i Olivera Kovačević nisu oglašavali ovim povodom, niti bilo ko sa RTS-a, predsednik Upravnog odbora Javnog medijskog servisa Branislav Klanšček potvrđuje da su se ove serije emitovale na RTS.

- Ne znam sve detalje o informacijama do kojih ste došli. Ono što mogu da potvrdim jeste to da se u 2022. godini emitovala serija 'Vreme zla' od 15 epizoda i da je cena po epizodi bila oko 20.000 evra, odnosno ukupno 300.000 evra. Takođe, mogu da vam potvrdim da je serija 'Vikend sa ćaletom' iste godine emitovana u maju i junu. Bilo je sedam epizoda, koje su koštale po 20.000 evra ili ukupno 140.000 evra. Te serije su bile u produkciji 'Junajted grupe' Dragana Šolaka - ističe Klanšček, dodajući da je njegova dužnost da obavesti ljude šta se dešava u RTS-u.

Imaju jedan cilj

Mario Spasić, predsednik Saveta za monitoring, ocenjuje da se RTS izgleda udružio sa svima onima koji napadaju Srbiju.

- Prema svemu sudeći, svi zajedno okreću stotine miliona dinara sa samo jedinim ciljem, da Srbija bude slaba. RTS je pokazao da je duboko netransparentna ustanova za koju postoji sumnja da nezakonito posluje. To što RTS tako dobro sarađuje sa svima kojima smetaju Vučić i Vlada Srbije mnogo govori već samo za sebe, zar ne? Sve ovo svakako treba da bude predmet ozbiljnog finansijskog veštačenja i istrage - zaključuje Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Normalac

pre 1 godinu

E ako je deformer otkrio onda je sigurno tako.

Dragi

pre 1 godinu

Vi kao da ste pali s Marsa...pa Vučić je insistirao da žuti Bujke bude direktor RTS-a, iako je čovek bio u penziji.

Perica

pre 1 godinu

A mi da plaćamo pretplatu i darnam gule kožu? Još su i tražili da se pretplata poveća,zar ste zaboravili na to? Bitange u zatvor a ne da se jedan penzioniše a drugi premesti na drugo radno mesto i puj pike gotovo.

veljkel

pre 1 godinu

Pa ako su 2 emitovanja i dve reprize to je po 5000 po jednom emitovanju , to je prejevtino, a drugo je pitanje kome se daju pare.

Atlija Milorad

pre 1 godinu

Ma daj , da ima odvratnih stvari zombija koje treba odstraniti, ali ovo brate ?????? stvarno svasta pisete.

Vrana

pre 1 godinu

Nikome netreba vise RTS. Losh program, loshe spikerke, losh menedzment, kradja, shirenje lazhi, korupcija, nema kraja.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

'Junajted grupi' ...Pisite na engleskom ili na srbskom jeziku . Ne moze jedna rec na engleskomajedna na srbskom. Koliko i tko vas placa da onepismenjujete gradjane Srbije ? Da nije mozda taj isti Solak .

Doca

pre 1 godinu

Ko je kriv za to nego onaj ko žutu gamad drži na čelu RTS već deset godina. NIŠTA OD TOGA neće biti. Samo priča za ovaj ludi narod.

Savan

pre 1 godinu

Od tih 620.000,najmanje 10% je završilo nekome u džepu.

Marko

pre 1 godinu

A 600 miliona evra za Pemijer ligu? Naših para! Jebem vas u usta informerska! Ćao

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija