• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.03.2023

13:29

SRBIJA NIJE PRODAVALA ORUŽJE ZARAĆENIM STRANAMA! Mi držimo do reči i međunarodnih ugovora, tako pravite kredibilitet svoje države!

printscreen

Politika

SRBIJA NIJE PRODAVALA ORUŽJE ZARAĆENIM STRANAMA! Mi držimo do reči i međunarodnih ugovora, tako pravite kredibilitet svoje države!

Podeli vest

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas da srpska namenska industrija nije prodavala oružje zaraćenim stranama u rusko-ukrajinskom sukobu.

- Deset dana objašnjavamo da ne izvozimo vojnu opremu ni ruskoj ni ukrajinskoj strani. Pokažite mi jedan papir da naše naoružanje može da se reeksportuje. Mi smo odgovorna strana koja se drži reči i međunarodnih ugovora, jer tako pravite kredibilitet svoje države - rekao je Vučević za tv Pink. 

On je naveo da namenska industrija prodaje oružje samo onim kupcima koji donesu sertifikat i objasnio da oružje ne može biti dalje prodavano bez srpske saglasnosti. 

- Sve ono što se izvozi iz namenske industrije Srbije ide isključivo ka onim kupcima koji donesu sertifikat gde su dozvoljeni krajnji kupci. Srpska strana, da bi se dodatno zaštitila stavija obaveznu klauzulu ka dozvoljenom krajnjem korisniku da oružje ne može da se reeksoprtuje bez saglasnosti srpske strane - izjavio je Vučević. 

On je dodao da petina oružja koja se proizvede u namenskoj industriji ostaje Vojsci Srbije sa ciljem njenog jačanja. 

- Primenjujući direktivu predsednika kao vrhovnog komandanta, mi 20 odsto proizvedenih stvari u našoj namenskoj industriji zadržavamo za Vojsku Srbije, jačamo našu snagu - izjavio je Vučević.

Vučević je rekao da treba da budemo ponosni na našu namensku industriju koja direktno zapošljava 20.000 ljudi, a kada se uračunaju kooperanti taj broj iznosi 45.000.  

- Nama od te industrije živi i Kragujevac, Priboj, Čačak, Valjevo, Užice, Kuršumlija i druga mesta. Mi nemamo prava da ugasimo te fabrike da ti ljudi ostanu bez posla i proizvode ono što proizvode decenijama, neke i vekovima kao što je tradicija u Kragujevcu - naveo je Vučević. 

Ministar je izjavio da su izdvojena nova sredstva koja će se plasirati u namensku industriju da će ona biti veliki podstrek za njen razvoj.  

- Mi smo sada spremili paket od 400 miliona evra, dodatnih sredstava koji nisu uz budžeta, koja se plasiraju delimično u namensku industriju. To je 100 miliona evra koje idu u nove pogone i tehnologiju, proizvodne mašine. Ministarstvo odbrane i Ministarstvo finansija će to strogo kontrolisati. I 300 miliona spremamo paket za naoružanje za Vojsku Srbije - rekao je on.

Komentarišući sajam naoružanja u Abu Dabiju, Vučević je naveo da je Srbija poslala važnu poruku svetu i podsetio da se šeik Bin Zaed zadržao sat vremena na srpskom štandu. 

Ministar je zaključio da je prilikom sajma ostvareno dosta važnih kontakata i poslova, a da je najvažniji od njih kupovina nekoliko hiljada dronova "Kamikaza" koji će biti sukcesivno isporučeni. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danko

pre 1 godinu

Zlonamerni nam podmetaju da smo prodali oružje, a ne govore da su i Rusi i Ukrajinici slali oružje ustašama Franje Tuđmana 90tih da ubijaju Srbe Krajišnike.

era

pre 1 godinu

Veliki dan za nasu zemlju,za nasu ekonomiju,za nasu namensku industriju.Predsednice ,naklon to poda.

Sonja

pre 1 godinu

Opzizicija ovakvim.lazima pokušava da naruši ugled naše namenske industrije i drzave.Treba da ih je sramota.

Boban

pre 1 godinu

Mi se ne mešamo u sukobu u Ukrajini između njih i Rusije. najviše bi voleli da rat prestane i da se dođe do normalizacije odnosa.

era

pre 1 godinu

Ne bi šeik zastao tek tako pored naseg standa, razlog stajanja je to sto Srbiji sada ima sta da ponudi. Zivela Srbija

Nikola

pre 1 godinu

Srbija ima svoju namensku industriju i izvoz oružja je lagalna delatnost naše države krajnjim korisnicima koji su definisani kao kupci kojima smemo da prodajemo oružje. Ukrajna nije među njima i tu se sva priča završava.

era

pre 1 godinu

Nasim inzenjerima svaka cast, prevazisli su sami sebe

oki

pre 1 godinu

Šeik Bin Zajed ne krije oduševljenje našim napredkom po pitanju naoružanja.

oki

pre 1 godinu

nasa drzava napreduje, zahvaljujici Vucicu koji daje podrsku svom narodu, zajednickim snagama nasa zemlja jaca.

dabar

pre 1 godinu

Na sajmu oružja u Abu Dabiju Srbija je itekako imala čime da se pohvali.

ghfgh

pre 1 godinu

Na sajmu naoružanja u Emiratima privukli smo veliku pažnju seika Bin Zajeda koji nije krio oduševljenje našim napredkom.

era

pre 1 godinu

Da nasa zemlja napreduje je evidentno. Cestitke za Vucica.

dabar

pre 1 godinu

Još jednom smo pokazali da Srbija iako je mala itekako ima čime da se pohvali i da bude ponosna.

zele

pre 1 godinu

Srbija treba da bude ponosna na svoje dronove i ostale nase proizvode.

milica22

pre 1 godinu

Predsednik se maksimalno zalaze za bezbednost i mir nasih naroda. Za jačanje ekonomije i stabilnost na Balkanu.Iskreno se nadam lepi vestima sa sastanka iz evropskog brisala

milica22

pre 1 godinu

Predsednik radi na jacanju nase vojske i to se vidi po nasim resursima,Sada je najpotrebniji mir srpskog naroda na KiM a Vučić se za to i bori,i pobediće u ovoj utakmici.

Sasa89

pre 1 godinu

Vučić ima snage da izgura svaku utakmicu. Za Srbiju i naše interese, do sad pokazao i dokazao milion puta!Vučić je za mir i stabilnost Srbije i naroda na KiM za to se bori.

milica22

pre 1 godinu

Vučić je posvećen očuvanju mira i stabilnosti. Najbitnije je sačuvati mir i vekovna ognjišta našeg naroda na KiM.Više dana opozicija Siri lažne izmišljotine a danas će ih predsednik Vučić demantovati

Vlada S

pre 1 godinu

Србија није продала оружије, оруђе и муницију зараћеним странама у Украјини. Продала је Турској и другим државама којима сме да продаје а нису стране у сукобу. Због повећане потражње оружија у свету наша наменска индустрија има "пуне руке посла", а самим тим и Србија јача (то је једино битно, а да ли ће нека земља купљену робу да препрода даље на то немамо утицаја). Доста је са лажима!

milica22

pre 1 godinu

Očekujemo formiranje ZSO posle današnje pobede Vučića.Svi nam zavide na unapredjenju vojske i nabavci raznih vojn ih sredstava

Sasa89

pre 1 godinu

Mir je najpotrebnije našim Srbima na Kosovu i Metohiji a to će im Vučić obezbediti.Navikli smo na Vucica koji je jak i stabilan. Do pobede nad silama sveta koji bi da nas ponize.

milica22

pre 1 godinu

danas svi kao jedan u celoj Srbiji, pokazati snagu i jedinstvo našeg naroda.Napredujemo u svim sektorima bitnim za ocuvanje nase zemlje

Zora

pre 1 godinu

U jeku problema oko KIM i problema pregovora izmedju Beograda i Pristine predsednik Vucic niti je imao vremena niti namere da se mi kao zemlja mesamo u sukobe Ukrajine i Rusije.

milica22

pre 1 godinu

Vučić ima snagu da se izbori za naše nacionalne intereseDo sada je Vučić jasno pokazivao svoj stav po pitanju Kosmeta i danas sigurno neće odstupiti od njega! Ako je neka tačka sporazuma priznavanje tzv Kosova I slično, onda im treba novi nacrt sporazuma jer Vučić to potpisati neće!

milica22

pre 1 godinu

Predsednik će se hrabro boriti za ono što je naše i na sve načine će da brani interese sbog Srpskog naroda!Utakmica naseg zivota. Danas je to u Briselu. Utakmica koju ne smemo izgubiti.

Ziko

pre 1 godinu

Naravno da Srbija nije prodavala oruzje zaracenim stranama.

milica22

pre 1 godinu

Danas je kombinacija energije hrabrosti da bi došli do cilja a to je formiranje zajednice srpskih opština.Svi Verujemo u hrabrost i mudrost Vucica koji nas je uvek tako i vodio.

milica22

pre 1 godinu

Vučić je do sada pokazivao i volju i odlučnost i nameru da ne dozvoli bilo kome da se sa nama igra i da nas ponižava. Tako će biti i danas.Vučić će danas da zauzme jak stav , da se bori za sve Srbe i da pokuša da izbori najbolji rezultat za KiM

Maja

pre 1 godinu

Ma opozicija nema pojma, vec su se za to uhvatili jer je to bila tema, koja im je slamka da se igraju sa narodom.

Marko

pre 1 godinu

Pravi i jedini put da se hejterima zatvore usta jeste da se ovako razložno objasni postupak Srbije kod izvoza oružja. Vučević je to jasno, potpuno, objasnio i sad mogu samo da ćute.

Dunja

pre 1 godinu

Srbija je neutralna i ne mesa se u tudje sukobe.

Zora

pre 1 godinu

Predsednik Vucic vodi odgovornu politiku i stoga Srbija ne ucestvuje na bilo koji nacin u sukobima izmedju Ukrajine i Rusije.

Boban

pre 1 godinu

Opoziciji ne odgovara sto je ova zemlja sada ugledna i priznata drzava,pa lazima hoce sve to da unisti!

Sale

pre 1 godinu

Nismo prodavali oruzije yaracenim stranama. Gde su dokazi za te optuzbe

Mija

pre 1 godinu

Sve koriste, svaku sitnicu ce da koriste u politicke svrhe, za samo 1% glasova vise.

Vuk

pre 1 godinu

Niko od opozicije nas nece srusiti jer su gradjani rekli svoje!

Suzana

pre 1 godinu

Samo je smisao opozicije da se nadje svaka sitnica da se skloni Vucic, iako nista nije istina.

Zora

pre 1 godinu

Srbija nije prodavala oruzje ni Rusiji a ni Ukrajini.

Milan

pre 1 godinu

Realno je ovo koriscenje namenske industrije strasno sto se koristi za neki glas vise i nista vise.

Toma

pre 1 godinu

Oni prelaze preko svake granice sa lazima koje forsiraju i opoziciju treba da bude sramota!

Sara

pre 1 godinu

Svaka laz je steta po narod, al opoziciju narod nezanima.

Nikola

pre 1 godinu

Uhvatili su se za namensku, eto tako im je doslo. Zasto? Da bi dosli do fotelja.

Momir

pre 1 godinu

Niko nece da se igra sa ugledom i imidjom ove lepe drzave!

Zora

pre 1 godinu

Pored problema oko KIM Srbija se nije medalja u sukob izmedju Rusije i Ukrajine.

danko

pre 1 godinu

Jasno je kao dan da zele da nas posvadjaju! Ne smemo dozvoliti

Ana

pre 1 godinu

Opozicija nema ni jedno pozitivno svoje delo. Sta rade, samo sede i smisljaju lazi, druga posla nemaju.

Marina

pre 1 godinu

Sve opozicija okrene u laz, svako dobro delo, okrenuce naopako samo da Vucic bude kriv.

Sasa

pre 1 godinu

Neko mora da odgovara KIM, a posto za to nisu odgovarali oni koji jesu krivi, sada ce opozicija da okrivi Vucica.

Ziko

pre 1 godinu

Ne samo da nismo prodavali oruzje vec nismo nikako za rat bilo koje drzave.

Zora

pre 1 godinu

Mi smo mala zemlja i postujemo medjunarodno pravo stoga nikada ne bi ucestvovali na bilo koji nacin u sukobe izmedju Ukrajine i Rusije.

Stanko

pre 1 godinu

Ova vest ukazuje na odgovornost srpske namenske industrije i njen doprinos globalnom miru i stabilnosti.

Vuk

pre 1 godinu

Sramno je sto nismo jedinstveni, i sto opozicija na ovakav nacin ubija narod.

Ziko

pre 1 godinu

Vucic je lepo objasnio da Srbija nikom nije prodavala oruzje.

Banja

pre 1 godinu

Znamo svi koliko zapadu smetaju dobri odnosi Srbije i Rusije.Zato se ovo i desava

Olja

pre 1 godinu

Strašno je to čime se zaludni ljudi bave. Umesto da štite svoju državu, oni je blate.

Ziko

pre 1 godinu

Mi prodajemo oruzje zemljama koje imaju sertifikat i nikakvim malverzacijama se ne bavimo.

Filip

pre 1 godinu

Mi se kao zemlja zalazemo za mir i zasto bi mi sebe dovodili u losu situaciju zbog ovakvih lazi!

Ziko

pre 1 godinu

Mislim da bi opozicija najvise volela da su ove optuzbe istinite. Jedva bi docekali.

Ziko

pre 1 godinu

Vucevic je jasno dao svoje misljenje o ovim neistinama i apsolutno se ne treba sekirati sta neki koji nas ne vole govore.

Aleksandra

pre 1 godinu

Naša namenska industrija mora da radi, i normalno je da će ono što proizvedu i plasirati na tržište, u skladu sa zakonom.

Daba

pre 1 godinu

Srbija ce nastaviti da ulaze i razvija u namensku industriju kako bi bila konkurentna na svetskom trzistu i ostvarila veci profit.,ali isto tako nikada nece prodavati oruzije zaracenim stranama,u ovom slucaju Rusije i Ukrajine!

Milica

pre 1 godinu

Zaracene strane u Ukrajini su prijatelji Srbije i sigurno nije bilo prodaje oruzja ni jednoj strani.

Vuk

pre 1 godinu

Ovo nece moci tako neko ko siri ovakve lazi morace da odgovara!

Ziko

pre 1 godinu

Zasticeni smo jer oružje ne može da se reeksoprtuje bez saglasnosti srpske strane.

Milos

pre 1 godinu

Neprijatelji Srbije namerno zele da uruse nasu namensku industriju.

Ziko

pre 1 godinu

Zemlja kojoj prodamo oruzje ne moze preprodati to to oruzje nekoj drugoj zemlji bez dodatne saglasnisti Srbije. Molim lepo.

Jovana

pre 1 godinu

Pa nismo ludi da se igramo sa takvim stvarima u ovo ludo vreme. I bez rata imamo veliko trziste na koje izvozimo oruzje.

Gojko

pre 1 godinu

Kako je moguce da neko toliko zeli da unisti nesto sto je toliko lepo i uspesno,stvarno ne razumem!

Ziko

pre 1 godinu

Jedno je sigurno, da je srpsko oruzje koje se proizvodi fenomenalno. To i jeste razlog zasto se šeik zadrzao na standu naoruzanja u Dubaiju skoro sat vremena.

Ziko

pre 1 godinu

Vucic ce lepo i argumentovano odbraniti cast Srbije.

Krsto

pre 1 godinu

Obije države su bratske države. 50.000 ljudi koji rade u odbrambenoj industriji zavise od tog posla. Kao prvo optužbe nijesu tačne, a kao drugo neko želi da uništi srpsku odbrambenu industriju.

Miloje

pre 1 godinu

Zar iko misli da u eri kad je svijet na ivici ratne katastrofe da bi se državno rukovodstvo igralo sa ovako nečim?

Nebojša

pre 1 godinu

Da li je moguće da Srbin toliko može da mrzi sopstvenu državu, kad na svaki mogući način pokušavaju da je unize i upropaste.

Ivan

pre 1 godinu

Svaka država mora da ulaže u namensku industriju, ako ništa drugo ono zbog svoje vojske.

dusan

pre 1 godinu

Srbija ostaje neutralna po pitanju sukoba drugih zemalja. srbija nije prodavala oruzija ni ukrajinskoj ni ruskoj strani. srbija je odgovorna drzava a nasa namesnka industrija ide ka onim kupcima koji donesu sertifikat .

Goran

pre 1 godinu

Oružje i municija ima propisano kada i kome se može prodati, a Srbija postupa u skladu sa tim.

jovanic

pre 1 godinu

Vučić uspešno dovodi najjače investitore u Srbiju i pored toga gleda da se u svim oblastima razvijamo

Sanja

pre 1 godinu

Svako ko tvrdi da Srbija izvozi oružje zaraćenim stranama neka da dokaze crno na belo. Dosta je više bilo rekla-kazala, koliko da se nešto kažće i napadne država!

jakov

pre 1 godinu

Vučić uspešno dovodi najjače investitore u Srbiju i pored toga gleda da se u svim oblastima razvijamo

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Naša proizvodnja oružja je krenula da radi ali da se pomažu zaraćene strane sa oružjem u prodaji na to Vučić nikada ne bi pristao jer smo mi neutralni u celoj priči.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Vučić nikada ne bi doveo svoju zemlju u takav položaj da je srbija prodavala oružje dali Ukrajini ili Rusiji. Obe zemlje su naši prijatelji i mi u njihov sukob ne treba da se mešamo.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Naša zemlja se nikada nije mešala u sukobe drugih zemalja a još manje prodavala oružje. Opozicija ima maštu veliku pa im je i prodaja oružja kako bi oni uradili pala na pamet.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Namenska industrija povećava proizvodnju to je tačno ali da prodaje oružje to nije tačno.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

U namensku industriju treba još ulagati da bi proizvodnja bila još kvalitetnija ali iako je rast proizvodnje na zavidnom nivou o prodaji niko nije pričao sem opozicije.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Opozicija bi to prodavala i Ukrajini i Rusiji, pare gurali po džepovima a zu bi Ponoš bio majstor za te poslove. Ovako Vučić ne da ni jedan metak da se proda jer mi smo proijatelji sa zaraćenim stranama i nama je mesto neutralno u celoj toj priči.

vukica

pre 1 godinu

nova sredstva za razvoj namenske industrije bice veliki podstrek za njen razvoj.

Ena

pre 1 godinu

Vučić je postavio Srbiju na noge i vratio joj međunarodni ugled.

feniks

pre 1 godinu

Srbija nije kao druge zemlje da želi da razbuhtava rat između dve zemlje

Natasa

pre 1 godinu

Onaj ko je izmislio pricu o prodaji oruzja nije normalan. Pa nisu to cokolade da se tek tako prodaje.

dusan

pre 1 godinu

srbija je ponosna na svoju namensku industriju.

cvele

pre 1 godinu

Srbija izvozi oružije na više strana , možda je neko poslao u vidu pomoći

cvele

pre 1 godinu

Primenjujući direktivu predsednika kao vrhovnog komandanta, mi 20% proizvedenih stvari u našoj namenskoj industriji zadržavamo za Vojsku Srbije, jačamo našu snagu

rale

pre 1 godinu

Deset dana objašnjavamo da ne izvozimo vojnu opremu ni ruskoj ni ukrajinskoj strani

cvele

pre 1 godinu

Srbija je zemlja koja ima jaku namensku industriju i koja izvozi svuda us vet naše nauružanje , možda su neke od sila prosledile u vidu pomoći

Đml

pre 1 godinu

Politika Aleksandra Vučića se zasniva na miru i sigurnosti. Tako da je apsolutno laž da je Srbija prodavala oružje zaraćenim stranama!

zorana

pre 1 godinu

Srbija drzi do sebe, nikad se ne bi spustila na taj nivo da prodaje drugima, brine o svom kredibilitetu.

Ilija

pre 1 godinu

Srbija neguje svoj kredibilitet, doslednost i slobodu. Ne posredujemo ratovima, jer vrlo dobro znamo razorne moći patnje u ratu.

Mila

pre 1 godinu

Neko uporno pokušava da dovede Srbiju u vezu sa ukrajinsko-ruskim sukobom, pa su sada smislili ovu priču kako mi nekoga snabdevamo naoružanjem. Strašno!

Ana

pre 1 godinu

Srbija ce svoju namensku industriju jacati i snaziti u narednom periodu zbog nase Vojske .

Ana

pre 1 godinu

Nista gore od laznih informacija ,zele da nanesu stetu nasoj namenskoj industriji a sam tim i drzavi ,narodu. Srbija zeli da sto pre dodje do okoncanja sukoba.

Nikola

pre 1 godinu

Kako ih nije sramota da šire takve laži u vezi naše namenske industrije?

Marko

pre 1 godinu

Naravno da nismo prodavali oružje, zli jezici samo žele da naude našoj zemlji.

Nikola

pre 1 godinu

Koliko su zli ti ljudi koji mogu da šire takve laži? Država pokazuje koliko smo odgovorni u ovim ratnim vremenima.

Ilija

pre 1 godinu

Potrebno je stalno ulagati u namensku industriju.

Tomislav

pre 1 godinu

Raduje me koliko novca će biti uloženo u namensku industriju.

Uroš

pre 1 godinu

Toliko gradova živi od namenske industrije, žalosno je da neko želi da diskredituje našu zemlju.

ceca

pre 1 godinu

Srbija postuje i primenjuje Medjunarodne sporazume

ceca

pre 1 godinu

Nikad necemo prodavati oruzje zaracenim stranama

Ivan

pre 1 godinu

Na sve načine pokušavaju da bace ljagu na našu zemlju...

Novica

pre 1 godinu

Kredibilitet naše zemlje je na zavidnom nivou!

Jovan

pre 1 godinu

Hejtera je bilo i biće ih, sve dok se svaka njihova laž ne demantuje. Ova poslednja, o prodaji oružja ili slanju oružja jzemljama u ratu u Ukrajini je potpuna besmislica. Prijateljima se ne šalje oružje, obe zemlje nisu priznale tzv Kosovo, zar bismo njima to uradili'

nina

pre 1 godinu

Srbija neguje svoju neutralnost i zalaze se za okoncanje bratskog sukoba u Ukrajini!

Marko

pre 1 godinu

Vučević može da drži časove patriotizma svim izdajicama i plaćenicima.

NemanjaSD

pre 1 godinu

Srbija ne prodaje svoje oruzje zaracenim stranama, te vesti plasiraju zemlje koje zele da sruse Vucica. Nenormalan je pritisak na Vucicu, ali Srbija ostaje neutralna u ovom ratu!

Pavle

pre 1 godinu

Mi nismo zapad da huska strane u ratu.Mi smo posveceni miru i ne prodajemo oruzije zaracenim stranama.

Predrag

pre 1 godinu

Na sve načine pokušavaju da diskredituju našu državu.

Maki

pre 1 godinu

Srbija nije prodavala oružje ni Ukrajini ni Rusiji. Samo izmišljaju, ali će Srbija nastaviti da ulaže u vojnu industriju.

Nele

pre 1 godinu

Ne bi Srbija dozvolila sebi da izgubi svoj obraz, a na ovakav način da se optužuje kroz razne manipulatore i lažne medijske propagande je neprimeren.

Andrijana

pre 1 godinu

Srbija se bori da obezbedi oruzje za nasu zemlju. Mozda u budućnosti budemo mogli i da prodajemo.

veljko

pre 1 godinu

Srbija nikada nije prodavala tako oružje niti će ikada prodavati

sloba

pre 1 godinu

Srbija nikada neće izvoziti oružije nijednoj strani

Marijana

pre 1 godinu

Zli jezici mogu da pričaju šta hoće, Srbija je čista kao suza!

Nemanja

pre 1 godinu

Jako dobra vest da Srbija nije prodavala oružje zaraćenim stranama, to pokazuje našu odgovornost i poštovanje prema međunarodnom pravu.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija ne želi da bude deo nikakvog oružanog sukoba, već se zalaže za mirno rešavanje problema i dijalog.

jana

pre 1 godinu

Srbija se nikada nije bavila takvim stvarima niti će u bodućnosti

Minja

pre 1 godinu

Ovo je dokaz da Srbija ima jasnu i principijelnu spoljnu politiku, koja se temelji na poštovanju međunarodnih normi i očuvanju mira.

Nemanja

pre 1 godinu

Drago mi je da se Srbija drži strogo nepristrasno i da ne dopušta da bude uvučena u bilo kakav konflikt.

Ivan

pre 1 godinu

To što se Srbija nije upustila u prodaju oružja zaraćenim stranama je vrlo važno za očuvanje stabilnosti u regionu.

Milos

pre 1 godinu

Srbija je neutralna u pogledu rusko -ukrajinsko sukoba i to je nesto sto svi dobro znamo.

Minja

pre 1 godinu

Ovo je dobra vest za sve nas koji želimo da živimo u miru i bezbednosti.

ogi

pre 1 godinu

Srbiji nije potrebno da izvozi oruzije ni Rusiji ni ukrajni

Sabrina

pre 1 godinu

Srbija pokazuje da nije deo problema, već deo rešenja u borbi protiv nasilja i ratova.

Minja

pre 1 godinu

Naša zemlja se zalaže za mir i stabilnost u regionu, a ova odluka o neprodaji oružja zaraćenim stranama je primer te naše politike.

Nikola

pre 1 godinu

Svaki doprinos miru i stabilnosti u svetu zaslužuje našu podršku i hvala Srbiji što je deo tog procesa.

vesna

pre 1 godinu

Srbije je najvažnije da ima dobre odnose sa svim zemljama a ne da im izvozi oruzije

Milos

pre 1 godinu

Srbija i Rusija imaju više nego prijateljski odnos, a to je nesto sto mnogi žele da naruse.

andjela

pre 1 godinu

na sve načine pokušavaju da nas isprovociraju

rada

pre 1 godinu

Nema niti jednog dokaza da smo izvozili oružije

aca

pre 1 godinu

Znaju samo da nas napadaju nek iznesu neki dokaz

Milos

pre 1 godinu

Namenska industrija zapošljava veliki broj ljudi u srbiji i izdrzava dosta porodica. Jako je važno za par gradova.

Milos

pre 1 godinu

Srbija je na sajmu oružja u Abu Dabiju maksimalno ispoštovana od strane seika Mohamed bin Zajeda, sa kojim je dogovorena buduća saradnja.

Milos

pre 1 godinu

ZSO je nesto sto predstavlja prioritet prioriteta na KiM. Moraju u sto kraćem roku biti formirane.

Danica

pre 1 godinu

Srbija je neutralna zemlja koja nije prodala oružje ni Rusiji ni Ukrajini

Vojka

pre 1 godinu

Kad se sve ovo zavrsi bice da samo naseg oruzja nije bilo na ratistu.

Stojkovic

pre 1 godinu

Izvoziti oruzje bilo kome bi znacilo prekrsiti vojnu i politicku neutralnost kojoj smo priklonjeni, a to se nece desiti.

Saladin

pre 1 godinu

Srbija vodi politiku mira i stabilnosti i izvoz oruzja nije u skladu sa tim tako da su te tvrdnje netacne.

Danijela82

pre 1 godinu

Zemlja koja se obavezala politici mira i stabilnosti kao nasa ne moze nikome izvoziti oruzje.

Nevena

pre 1 godinu

Srbija nije placenicka drzava da izvozi oruzje onima koji ponude najvise para.

Luka

pre 1 godinu

Srbija uvek tezi miru i postovanju medjunarodnog javnog prava!

Vesna94

pre 1 godinu

Ovi su navodi velike izmisljotine. Srbija kao pacifisticka i miroljubiva zemlja nikome ne izvozi oruzje niti bilo kome drzi stranu.

Tihomir

pre 1 godinu

Opoziciji je u glavi samo Aleksandar Vucic, pa rade sve kako bi njega pljuvali. Nista korisno za drzavu.

Bogdan

pre 1 godinu

Srbija i ceo svet su u ekonomskoj krizi upravo zbog rata koji se vodi tako da prodavati oruzje bilo kome znaci seci granu na kojoj se sedi, a zasto bi ijedna zemlja, a narocito Srbija koja je najslabije pogodjena recesijom bilo kome prodavala oruzje?

Bozo

pre 1 godinu

Ove lazne patriote, sto iznosne gnusne lazi, ne shvataju da samo svojoj drzavi stete. Srbija ne pomaze nijednoj zaracenoj strani i ne krsi principe medjunarodnog prava!

Kaličanka

pre 1 godinu

Srbija čuva svoju nezavisnost i neutralnost.

Mara

pre 1 godinu

Zli ljudi pokušavaju da uvuku Srbiju u rat. E pa neče moći.

Luka

pre 1 godinu

Srbija nikad nije prodavala opozije ni zracenim strancima koliko laži od opozicje da čovek ne verueje .

Ranko

pre 1 godinu

Srbija nikad. Ije provala oruzije toje velika laze

Nikola

pre 1 godinu

Srbija nikad nije podatak oruzije nit zaracenim stranama nikad toliko lazu i prave haos i lošu sliku o svojoj zemlji sliku šalju

Ivan

pre 1 godinu

Srbija nikad nije prodavala oruzije niti učestvovala u tome .

Aleksandar

pre 1 godinu

Koliko laži od opozicije o čemu oni više pričaju kakav prodaja oruzija

Branislav

pre 1 godinu

Srbija nikad nije prodavala oruzije koje laži ,strasno

Jasmin

pre 1 godinu

Srbija NIKADA nije prodavao oruzije niti je to tačno ,koliko mržnje žele da nasnesu sviojoj zemlji Starsno .

Stevan

pre 1 godinu

Kako su smešni kako lazu sad optužuju da je Srbija prodavala oruzije bez komentara

Stefan

pre 1 godinu

Srbija nikad nije prodavala nikako oruzije koji lažovi da čovek ne poveruje .

Lepi Vlada

pre 1 godinu

Srbija svoje oružje prodaje samo mirnodopskim zemljama

Ljubica

pre 1 godinu

Opozicija opet izmišlja. Nije oružje prodato ni u Rusiji ni u Ukrajini. Tamo ne može da se nađe bez naše dozvole. LINK VESTI

Natasa

pre 1 godinu

Mi nemamo veze sa time. Srbija je po tom pitanju cista.

Boris

pre 1 godinu

Koliko laži da da samo žele da naskode svojoj zemljo užas

Lara

pre 1 godinu

U pravu je Vucevic,vojska je samo pojacala svobe redove i svoju mehanizaciju..

Dragan

pre 1 godinu

Srbija se ne bavi nezakonitom prodajom oruzija!Od te namenske industrije mnogi ljudi primaju platu i treba da se ulaze...zasto i nebi..svaka drzava ima svoju namensku industriju!

Sava

pre 1 godinu

Srbija nije prodavala oružje nijednoj stranoj državi.

Vojka

pre 1 godinu

Tek kada se zavrsi sukob drugi ce pricati o nasem casnom pristupu i ponasanju.

Rajko

pre 1 godinu

Srbija je vojno neutralna zemlja koja se ne meša ni politički a ni kroz prodaju oružja u rat između Rusije i Ukrajine. Lažne vesti širi opozicija u cilju osvajanja jeftinih političkih bodova a na štetu naše države.

Milan

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je ostao neutralan po pitanju sukoba u Rusiji, iz razloga zato sto bi opredeljivanje za jednu od strana direktno nanelo stetu Srbiji. U skladu sa tim, nije ni oruzjem ili municijom pomogao ni jednu od stranu, ma koliko god opozicija htela da plasira takvu laz,

simke

pre 1 godinu

Danas kleveću svoju zemlju i pokušavaju da joj unište ugled , a sutra će da glume patriote !!!

Maja

pre 1 godinu

Srbija ni jednoj strani nije prodavala oružje.

Niki

pre 1 godinu

Srbija ni jednoj strani nije prodavala oružje. Srbija se drži međunarodnog ugovora!

PREDSEDNIK DRŽAVE O LAŽIMA HEJTERA DA IZVOZIMO ORUŽJE NA RATIŠTE! Ništa nismo prodali ni Ukrajini, ni Rusiji! Ali nećemo zbog prevaranata i lažova da ugasimo odbrambenu industriju!
Politika

PREDSEDNIK DRŽAVE O LAŽIMA HEJTERA DA IZVOZIMO ORUŽJE NA RATIŠTE! Ništa nismo prodali ni Ukrajini, ni Rusiji! Ali nećemo zbog prevaranata i lažova da ugasimo odbrambenu industriju!

Srbija ni jedan jedini metak nije prodala ni Ukrajini, ni Rusiji! Držimo se strogo svih međunarodnih zakona i propisa i oružje izvozimo samo takozvanim dozvoljenim korisnicima! Šta hoćete, gospodo iz tajkunskih medija i svi vi koji vodite hajku?! Da ubijemo namensku industriju, da ubijemo Čačak, Valjevo, Lučane...?! E pa nećemo! Srbija ima da živi!

06.03.2023

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija