• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

11.03.2023

06:56

GENERALNI DIREKTOR JAVNOG SERVISA U SVE VEĆEM PROBLEMU! Radnici RTS: Istražite Bujketa ili štrajkujemo!

Zoran Sinko

Politika

GENERALNI DIREKTOR JAVNOG SERVISA U SVE VEĆEM PROBLEMU! Radnici RTS: Istražite Bujketa ili štrajkujemo!

Podeli vest

Radnici Radio-televizije Srbije sve više su besni na generalnog direktora Dragana Bujoševića, ali i na sporu istragu Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), te od policije i tužilaštva traže da brzo završe sve provere inače će započeti štrajk!

Ovo piše u pismu Sindikata RTS 'Nezavisnost', čiji članovi zahtevaju brzi kraj istrage i kazne za sve ljude koji su odgovorni za milionske mahinacije i izvlačenje para iz Javnog medijskog servisa.
'Radnici RTS nezadovoljni su sumnjivim poslovanjem Javnog servisa i traže da se hitno istraži ko je odgovoran za afere. Tražimo i da se RTS vrati u okvire zakona koji definišu medijski servis, tražimo povećanje plata u skladu sa Kolektivnim ugovorom, stabilno finansiranje i sistematizaciju poslova. U suprotnom, radnici će biti prinuđeni da koriste sva sredstva sindikalne borbe, uključujući i štrajk, dok im se ne ispune zahtevi', navodi se u pismu.

Radnici crvene

Pošteni radnici RTS moraju da crvene svakog dana dok mediji pišu kako privilegovana šačica razbacuje novac građana i urušava ugled kuće koju su, pre svega, oni gradili
Predrag Azdejković, Upravni odbor RTS



I dok se ni ovoga puta niko iz RTS nije oglašavao, član UO Javnog medijskog servisa kaže da pozdravlja hrabrost radnika.
- Oni traže da se što hitnije završe istražne radnje i utvrdi stepen krivice umešanih u aferu. Pošteni radnici RTS moraju da crvene svakog dana dok mediji pišu kako privilegovana šačica ljudi razbacuje novac i urušava ugled kuće! Kad pogledamo vrste emisija koje RTS emituje i njihovu zastupljenost, vidimo da RTS krši i Zakon o javnom medijskom servisu, jer je ukupna minutaža kulturno-umetničkog i naučno-obrazovnog programa na nivou statističke greške i skoro da ne postoji. Zato RTS mora što pre da se vrati u okvire zakona. I ranije sam podržavao zahteve sindikata da se hitno povećaju zarade radnicima, ali Bujošević više voli da namiri svoje 'pulene' - naglašava Azdejković.
 

RTS krši i Zakon o medijskim servisima

 

Predsednik Upravnog odbora Branko Klanšček objavio je na Tviteru tabelu sa Izveštajem o poslovanju RTS za 2021. godinu, u kojem se nalaze procenti emitovanog programa po rubrikama. U izveštaju se vidi da najmanje ima kulturno-umetničkog programa (samo 1,8%), naučno-obrazovnog (0,4%), dečijeg (0,8%), muzičkog (1,3%) i verskog programa (0,8%).
- Upravni odbor smatra da RTS nije u potpunosti ispunio osnovnu delatnost propisanu zakonom, što je vidljivo i iz samog izveštaja. Samo je informativni program na zakonskom nivou, 41,4 odsto - rečeno nam je u Upravnom odboru.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17