• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.03.2023

08:57

NAJVEĆI MRZITELJ SRBA POBESNEO! Voker: Velika je greška i poraz za Kosovo što se dozvolilo formiranje ZSO!

printscreen

Politika

NAJVEĆI MRZITELJ SRBA POBESNEO! Voker: Velika je greška i poraz za Kosovo što se dozvolilo formiranje ZSO!

Podeli vest

Nekadašnji šef Verifikacione misije OEBS na KiM i najveći mrzitelj Srba Vilijam Voker nije zadovoljan epilogom pregovora u Ohridu.

- Mislim da je ovo velika greška - rekao je Voker u razgovoru za Insajder o obavezi datoj u Ohridu da Kosovo „odmah počne“ sa primenom člana 7.

Osnovni sporazum gde se srpskoj zajednici „obezbeđuje odgovarajući nivo samoupravljanja“ u skladu sa prethodnim relevantnim sporazumima o dijalogu, koji uključuje i ZSO.

Voker kaže da bi bilo "izuzetno kritično" da tzv. Kosovo potpiše osnivanje ZSO u okviru sporazuma koji ne sadrži međusobno priznanje tzv. Kosova i Srbije.

Između ostalog, kritičan je i prema međunarodnoj zajednici koja gura pitanje Asocijacije.

Foto: printscreen

- Ovo pitanje Asocijacije srpske zajednice ili nešto slično za mene je prelomnica. Bio bih veoma kritičan da je Kosovo potpisalo. Mislim da je to velika greška. Čak i za EU ​​koja je ovo prva gurnula. Za mene uopšte nema smisla davati još više posebnih prava manjinskoj zajednici, koja već ima više od udela u manjinskim pravima, više nego u bilo kojoj zemlji u Evropi za koju ja znam. Spremna za svet - rekao je Vilijam.

Upitan da li je lažni premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti "imao drugog izbora", jer je to jedan od najstrožih američkih zahteva, Voker ponovo smatra da je greška odlagati ovo pitanje.

- Nisam imao priliku da razgovaram sa Eskobarom ili bilo kim iz američke vlade o ovome, ne znam šta se krije iza toga, da se zalažu za ovo, jer kao što ste rekli, ja lično ovo doživljavam kao greška da se umeša u tako nešto. Ali, znam da se to gura pre, ka Kosovu, prema Kurtijevoj vladi, da se ovo prihvati, a ja kažem da bi bila greška da se to uradi - rekao je bivši Voker.

Na opasku Insajdera da je zapravo sam tzv. kosovski premijer bio taj koji je "najviše želeo" da ovaj sporazum bude potpisan i postane pravno obavezujući sporazum za strane, Voker kaže da ne razume njegov stav.

- Nisam siguran da razumem Kurtija kada kaže da želi da to potpiše. Ako tu nema priznanja, vidim da je greška da to potpiše - zaključio je on.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ur Nino sar Serbule

pre 1 godinu

To kada kaže ovaj ovekovečeni mrzitelj Srbije i svega što ima veze sa Srbijom, sigurno znam da je Vučić u Ohridu radio u interesu Srbija i srpskog naroda.

Srđa

pre 1 godinu

E baš mi je žao Vokera. Dovoljno je lagao o Srbima.

Cedomir

pre 1 godinu

To je velika pobeda Vuciceve dosledne I odgovorne politike.

Ana

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je sigurnost za naše građane na KiM. To je naša velika pobeda!

Mile

pre 1 godinu

ZSO je garancija za sigurnost naših građana na KiM! Bravo za Srbiju što je pregovorima dobila ono dobro za nas.

Marko

pre 1 godinu

Srbija jako dobro zna ko je Voker tako da nista me njegova izjava nije iznenadila,ali zato Srbija ima Vucica koji ovakve rasturi.

Bojana

pre 1 godinu

Ja binto ovo preformulisala u Vučićeve pobedu, a slažem se da je Kurtijev poraz!

Ankica

pre 1 godinu

Srbija je formiranje SZO još jednom dokazala da čvrsto stoji u borbi za svoja uverenja!

Olga

pre 1 godinu

ZSO je dobra opcija koja garantuje mir našem narodu na KiM, a samim tim je i Srbija sigurnija.

Pusti više čoveče

pre 1 godinu

Jasno je da si masno plaćen za to što govoriš ali imaš izvesne godine, zar ti nije dosta? Uživaj u dobrom životu koji ti je plaćen. Godine nose svoje. One su nemilosrdne. Zar ti nije bolje da još malo živiš i uživaš, dok još možeš, dok ti godine dozvoljavaju, nego što pričaš nebuloze?

el schabanny

pre 1 godinu

dear Mr. Walker, sve ovo nemoj da shvatis licno, sve je to buisniess...A ni ti nisi Johnny nego si William zvani Billi , pa si ispao u ovom vucenju...A i penzioner si bre koga bre zanima sta ti mislis..A nama si se opasno zamerio..

Đole

pre 1 godinu

Žvalavko da govori o pravima. Pa naši ljudi ne mogu slobodno da se kreću a kamoli nešto više.

VOJA

pre 1 godinu

Jedna od velikih grešaka u ovome je što vaj gospodin, nada se da se prava gospoda neće naljutiti što sam ga ovako oslovio, nije do sada odgovarao za sve zločine koje je počinio u celom svetu. Možda se uplašio da bi ovakav razvoj događaja mogao da učinio da se to upravo desi, mada mislim da se to neće desiti u skorijoj budućnosti.

Ratko

pre 1 godinu

CRKNI VISE SMRADINO NACISTICKA , DA BOG DA TI SE SEME I PLEME ZATRLO !!!!!!

Mare

pre 1 godinu

Vokere koji je tebi kurac čoveče Sve doživljavaš baš lično

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Odlično pamtim da je bio i da i sad jeste na strani Šiptara a na strani Šiptara je bio i i sad jeste i njegov pajtos Kristofer Hil, sadašnji ambasador Amerike u Srbiji i jedini šef nominalnom predsedniku Republike Srbije.

Parmak

pre 1 godinu

Kako si lep kao da te Enver Hodza pravio. Pravi neobrijani siptarcic. To se ti pripremas da odrzis govor kad se sastanes sa Olbrajtovom. Imat ces ti teroristo siptarska dosta od nje kritika sto nesta nisi preduzeo. Ali za tebe vise nema vremena, sat odbrojava. Sto si srba pobio pobio si sada alaj himanet cao zlocinac.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ovu plaćenu barabu kad vidim povraća mi se kao I onu vešticu što je crkla Olbrajtovu !!!

Ljuba

pre 1 godinu

Tebe treba na sud lažovu i fašisto. Dabogda ti se cela porodica zatrla, da takvi ko što si ti nikada više ne postoje.

Penzionerj

pre 1 godinu

Matora drtino zar si još živ, živ se raspao. Kakva si zla nanosio nedužnom Narodu ako ima Boga a ima ga ispaštaćeš a i svi ostali.

Marija Tolminc

pre 1 godinu

Za mene uopšte nema smisla davati još više posebnih prava manjinskoj zajednici, To si jos trebao da nemas smisla pre otcepljivanja Kosova.

Pera

pre 1 godinu

Voleo će odgovarati za mnoge albanske zločine on pripada tajnim vladarima koi su organizovali bombardovanje Amerike 11og septembra pri čemu su albanci pod komandom jevreja bili glavni izvršioci zajedno sa jevrdjskim muslimanima iz Sarajeva.

lol

pre 1 godinu

velika je greska to sto su srbi dobili autonomiju na kosovu, umesto da kosovo dobije autonomiju u srbiji ovaj skandal se predstavlja kao jos jedna u nizu nasih "pobeda" ma 100:0 vodimo..

mile

pre 1 godinu

Velika je gresko sto si ziv jos nadam se d ces patiti za sva nedela sto si pocino i lazi

Milan

pre 1 godinu

Можеш само да цркнеш, гаде !

Pera pravda

pre 1 godinu

Velika je greška što zločinac kao što je Voker nije osuđen

gordana

pre 1 godinu

Sta li su radile i rade nase Sluzbe bezbednosti? Da je Izraelski Mosad u pitanju, to pitanje bi vec bilo u pluskvamperfektu.Voker se ne bi ni pominjao.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17