• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

21.03.2023

14:09

VUČIĆU DAJTE CRNI POJAS ZA POLITIČKE BORILAČKE VEŠTINE! Ruski mediji o predsedniku Srbije: On više ne sedi na dve stolice, on žonglira njima!

Tanjug/AP

Politika

VUČIĆU DAJTE CRNI POJAS ZA POLITIČKE BORILAČKE VEŠTINE! Ruski mediji o predsedniku Srbije: On više ne sedi na dve stolice, on žonglira njima!

Podeli vest

Dešava se da čovek neku veštinu, koja je za društvo čudna, ili je društvo čak i osuđuje, dovede do savršenstva, nakon čega mu se ona pripisuje kao zasluga. Takvi ljudi nastupaju u cirkusima, o njima pišu u „Ginisovoj knjizi rekorda“, nagrađuju ih, piše autor RIA Novosti Dmitrij Bavirin.

 

Autorski tekst prenosimo u celosti:

"Neko golim rukama savija gvozdenu šipku. Neko dresira otrovne zmije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sedi na dve stolice. Ako ćemo po savesti, on bi trebalo da pretenduje na „crni pojas“ u toj vrsti političkih borilačkih veština.

Ranije su ga zbog toga prekorevali – i na Zapadu, i u Rusiji. Govorili su mu da treba da se opredeli za koga je – za nas, ili za njih, jer koliko se dugo može sedeti na dve stolice. Prekorevaju ga i sada, i to deset puta češće. A mogli bi prosto da se dive, jer je on to zaslužio.

Mala siromašna zemlja, sa svih strana okružena istorijskim neprijateljima i finansijski zavisna od Zapada, već više od godinu dana se suprotstavlja njegovim ultimativnim zahtevima da uvede sankcije Rusiji i da čini druge gadosti. A kako se suprotstavlja – niko ne može objasni. To je izvan granica običnih ljudskih sposobnosti.

Zbog toga od Srba očekuju nekakav trik ili, otvoreno govoreći, izdaju, a kreativci Centra za informaciono-psihološke operacije i drugih kancelarija za proizvodnju proukrajinske propagande padaju na plodono tlo.

Foto: printscreen

Samo tokom poslednjih par nedelja mnogi su poverovali u to da:

a) Srbija, preko Turske, isporučuje Oružanim snagama Ukrajine municiju sopstvene proizvodnje, uključujući projektile za višecevne raketne sisteme „grad“ (zasnovano na lažnim „dokumentima s interneta“);

b) Srbiju su „stisli“ i ona će već za koji dan uvesti antiruske sankcije (zasnovano na lažnom citatu Vučića);

v) Srbija je predala kosovske Srbe i u suštini priznala (tzv.) kosovsku vladu (uopšte nije jasno na čemu je to zasnovano).

Ne može se reći da je u uslovima ucene i pritiska bez presedana Beograd uspeo da izdrži bez gubitaka i da nije napravio nikakve ustupke Zapadu – to već ne bi bilo majstorstvo nego magija. Na primer, vlasti su odustale od kupovine ruskih lovaca u korist francuskih, smanjile broj avionskih letova ka Moskvi i prete krivičnom istragom protiv građana koji su učestvovali u borbenim dejstvima u Ukrajini.

Za sada je, međutim, sve to na rečima i bez nove pravne infrastrukture (postojeći zakon koji kažnjava plaćenike pisan je i usvajan protiv islamista koji su „gostovali“ u Siriji).

Mnogo uticajnije i bogatije zemlje Evrope pokazuju znatno manji stepen izdržljivosti. To pokušavaju da objasne na razne načine, ali kako god okreneš, oslanjaju se na ličnost Vučića i ulogu ličnosti u istoriji – on zna kako, i to je to. Ministar propagande u vladi Slobodana Miloševića u periodu rata protiv NATO-a od tog vremena zaradio je mnoge prehlade na sahranama svojih neprijatelja. Jedni su odavno u penziji, poput Bila Klintona, drugi su bukvalno u grobu, poput Madlen Olbrajt, treći u zatvoru, poput bivšeg lidera kosovskih Albanaca Hašima Tačija. A Vučić je i dalje u sedlu – i na dve stolice istovremeno.

U srpskoj vlasti on je „razvodnik“ – kontroliše kako partiju „rusofila“, tako i one koji su u punoj meri okrenuti ka Briselu i Vašingtonu (u eliti je mnogo i jednih, i drugih). Ljubomorni na Zapad, posmatrači računaju imenovanje svake nove članice NATO-a kao jedno „skretanje“, ali kako da razeberu ovako virtuoznu tehniku.

Na primer, premijerka Ana Brnabić je postala trn u oku slovenofilima. Potpuno prozapadna, celog života je radila u atlantskim strukturama, otvoreno živi u istopolnim odnosima – pravi agent Soroša koji potkopava rusko-srpsko prijateljstvo. Ali takvom premijeru Srbije je mnogo lakše da umiruje Evropsku uniju, u koju odlazi gotovo polovina ukupnog srpskog izvoza, a isti je i udeo EU u svim stranim investicijama u Srbiji. A politički je Ana Brnabić apsolutno zavisna od Vučića i nije sposobna za autonomnu karijeru – pored ostalog zbog svoje orijentacije.

Drugi primer je ministar ekonomije Rade Basta. Još jedna ekstravagantna ličnost u vladi, pri čemu zlonamernici tvrde da je bez profesionalnog obrazovanja – bivši nastavnik fiskulture sumnjivog političkog porekla. On se javno založio za uvođenje sankcija, posle čega je čitave sedmice dobijao šamare kako od kolega i saradnika, tako i od opozicije.

A zašto je on potreban Vučiću? „Gledajte i učite“ – mogao bi da odgovori srpski predsednik u trenutku iskrenosti. Basta je, pored ostalog, potreban i za takve predstave.

Zvanično srpski lider negira bilo kakvo učešće u predstavi s Bastom – „on je to sam, sam“. Ipak, oni kojim su poznati njegovi talenti, ne veruju baš u to. U svakom slučaju, bilo bi pogrešno misliti da je preko ministra Vučić „prikupljao svedočenja“ – proveravao reakciju sistema. Nema šta tu da se proverava, reakcija je predvidiva, sistem kontroliše Vučić. Zato, međutim, sve te reakcije se mogu podneti pod nos evropskim činovnicima i raširiti ruke – eto, sami vidite kako je narod protiv, a šta ja mogu protiv naroda.

U teoriji, to ne bi trebalo da funkcioniše, jer nisu svi evropski činovnici budale. Ali to funkcioniše. S takvim majstorstvom se rađa.

Nezadovoljne u Rusiji to, uostalom, nije ubedilo i oni nastavljaju da traže od Vučića da se opredeli, čitaj – da konačno izabere Ruse. Istina, niko ne može da precizira šta bi tačno takav izbor, izrečen usmeno, promenio u praksi. Srbija će izgubiti polovinu ekonomije, našavši se u izolaciji, ali od Rusije neće dobiti ništa preko onoga što već ima. Geografija je nemilosrdna nauka.

Spoljna kritika Vučića umnogome proističe iz potpunog nerazumevanja balkanskih realija i uslova života u najzapadnijoj tački „ruskog sveta“ (tamo vole da kažu: Nas i Rusa 150 miliona). Srbi imaju sto i jednu ubedljivu zamerku za svog predsednika, ali među njima nije nesposobnost da brani srpske i ruske interese.

Akrobata više i ne sedi na dve stolice, nego bukvalno žonglira njima u ringu s mnoštvom histeričnih veverica koje čekaju kada će izgubiti ravnotežu. Možda i hoće, naravno, uz vaše molitve. Ali za sada, kako pesma kaže, „ostavite za sada grehove po strani i cenite lepotu igre“.

Autor je Dmitrij Bavirin, novinar RIA Novosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vesna

pre 1 godinu

Vučić je neko ko veoma mudro vodi politiku Srbije, kojia je samostalna i na kojoj nam mnogi zavide.

Saki

pre 1 godinu

Čovek se bukvalno izlomi da izablansira među Rusijom i ostatkom sveta, a sve za dobrobit Srbije.

Boban Kostić

pre 1 godinu

Vučić uspešno balansira između Istoka i Zapada. I treba da mu se čestita.

Nemanja

pre 1 godinu

Srbija je danas jaka i stabilna zemlja zahvaljujući mudroj politici koju vodi Vučić. I tako će i ostati.

Bilja

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je uspesan, pametan i strucan covek koji na najbolji nacin predstavlja Srbiju.

Jelena

pre 1 godinu

Srbija danas vodi samostalnu politiku i ne zanimaju nas tuđa mišljenja.

Srecko

pre 1 godinu

Vucic je covek koji se uhvatio u kostac sa vremenom i problemima. Srbija mu je na prvo mestu i nacionalni interesi.

Darko

pre 1 godinu

Srbija je uveliko na svom evropskom putu i od njega ne odustaje, kao ni od prijateljstva i saradnje sa Rusijom, Kinom i ostalim državama sveta. Srbija je zemlja koja vodi svoju samostalnu politiku jednaku prema svima.

Jana

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić mudro vodi svoju politiku i da, zaista mu se treba diviti na tome. Mala država Srbija koje bi pored silnih ucena od strane Zapada, ni pod silnim pritiscima Velikih Sila nije popustila pod pritiskom. Rađeno je ono ispravno, ni na čiju štetu i sve ono što je bilo za dobrobit samog naroda Srbije i same države.

Mila

pre 1 godinu

Vucic nece izgubiti ravnotezu, zahvaljujuci odgovornoj i mudroj politi koju vodi.

Marina

pre 1 godinu

Vučić je patriota pre svega koji se lavovski bori za naš narod!

Dijana

pre 1 godinu

Fantasticno pogodjena sustina. Konacno jedan objektivan I realan tekst

Marina

pre 1 godinu

Vučić je patriota pre svega koji se lavovski bori za naš narod!

Milijada

pre 1 godinu

Dokazao već koji put koliko je velik državnik.

Marija

pre 1 godinu

Novinar je Vucica opisao 100% tacno. On I jeste politicki virtuoz

Aleksandra

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić je cenjen svuda u svetu zbog svojih političkih sposobnosti.

Mina

pre 1 godinu

Realan i nepristrasan tekst, a 100% tacan sto se Vucicevog majstorstva tice

Jovan

pre 1 godinu

Nas predsednik odlicno balansira u ovom haoticnom vremenu, uprkos domacim izdajnicima.

Jasna

pre 1 godinu

Vučić ima izvanredne političke veštine, kakve nijedan predstavnik naroda nije imao u zadnjih 30 godina. Uvek sve sagleda i dobro premeri pre nego donese odluku,uvek je za korak ispred drugih. Zato mu narod veruje.

ObradMSlovac

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić je gospodar političkih pregovora, politika je njemu u malom prstu. Živela Srbija.

Lena

pre 1 godinu

Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Srbija je slobodna i nezavisna država, takvu politiku i vodi a sve u interesu naroda i države!

Sanja

pre 1 godinu

Vučić igra jednostavno, jer zna da je u pravu i da mu je interes zemlje na prvom mestu.

Nenad

pre 1 godinu

Srbija ne uvodi sankcje Rusiji i trpi zbog toga! Rusija treba to da ima u vidu!

Milos

pre 1 godinu

Vucic brani nacionalne interese Srbije a ne Rusije i Eu.

Njanja

pre 1 godinu

Ne možemo da ne primetimo koliko je naš predsednik Aleksandar Vučić popularan u svetu i voljen

Tina

pre 1 godinu

Zaista je umece Vucicevo da se pod pritiscima ne odredjuje ni prema kome, osim prema Srbiji

Nenad

pre 1 godinu

Mi nismo pokrenuli ovaj rat, nismo ni za koga, želimo svoj mir i gledamo svoje interese. Kada smo mi bili u ovakvoj situaciji nikog nije bilo briga za nas!

Ana

pre 1 godinu

Jedno veliko bravo i svaka čast predsedniku Vučiću za politiku mira i svakodnevnog truda koji ulaze za Srbiju.

Mimaa

pre 1 godinu

Mnogi mu zavide na sposobnosti i veštini da svoj narod vodi mirnim putem do cilja.. Izazovi i provokacije uvek postoje, zajedno smo snažnijimoćniji, jači, važna je podrška

Sanja

pre 1 godinu

Srbija nikad nece izdati Rusiju,nije to nikakav trik,to je prijateljstvo sa Rusijom.

Nikoleta

pre 1 godinu

Postoje zemlje koje su teritorijalno vece od Srbije, ali tesko da postoje one koje imaju ovako velikog drzavnika kao sto Srbija ima

Pavle

pre 1 godinu

Politika nase zemlje je tako dobra da se komentarise sirom sveta.

Anika

pre 1 godinu

Mnogi drzavnici bi mogli da uce od Vucica i da nauce kako se bori za svoju zemlju

Marko

pre 1 godinu

Vučićev politički pragmatizam je ponekad neshvaćen i kritikovan, ali on je jedan od retkih lidera koji uspeva da balansira između različitih interesa i sačuva stabilnost u regionu.

Zorica

pre 1 godinu

Srbija je zemlja u razvoju i to mnogima smeta!

Milena

pre 1 godinu

Vucic je dosta puta govorio kako trpimo pritiske i od jednih i od drugih da se odredimo, a da bi svaki izbor znacio "šamar" za Srbiju...Bitno je da on majstorski izbegava taj šamar

Aleks

pre 1 godinu

Ovaj tekst ukazuje na to da je Vučićev način vladanja uspešan i da je njegova sposobnost da žonglira različitim interesima vredna divljenja.

Tijana

pre 1 godinu

Vucic se igra sa svima njima jer mu se moze jer je daleko pametniji i vodi mudru politiku koja i jeste za divljenje i postovanje.

Lela

pre 1 godinu

Predsednik Srbije se dokazao kao pouzdan partner Rusiji, ali i kao lider koji ima dobre odnose sa Zapadom i koji radi na očuvanju mira u regionu.

Mile

pre 1 godinu

Moze da pise ko sta hoce, ali Vučić je iskusan političar i smiren čovek, zato je odličan diplomata i sve će da uradi dobro za Srbiju, jer je patriota i voli svoju zemlju. Podrska predsedniku Vučiću!

Nevena

pre 1 godinu

Vučiću, posao ti ide savršeno, Rusija ti podršku šalje uvek!

Mirjana

pre 1 godinu

Iako je kritikovan zbog sedenja na dve stolice, Vučićev pristup je pokazao da je moguće sačuvati nacionalne interese i istovremeno održavati dobre odnose sa različitim stranama.

Miona

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je drzavnik koji na sve nacine od Srbije pravi drzavu koja je jaka proevropski orujentisana koja ne podrzava rat ali ne zaboravlja svoje prijatelje.

SaleIN

pre 1 godinu

Nije to sedenje na dve stolice, to je negovanje prijateljskih odnosa sa svima u svetu kako bi se sačuvao mir i stabilnost, dobro je održavati međudržavne odnose na visokom nivou!

Dusan

pre 1 godinu

Dok su god protiv njega NATOVCI,jasam za njega!!!!A dokazao je koliko vredi sa obzirom sta je uradio za zemlju i narod!

Vasa

pre 1 godinu

Vucic je prepoznat u svetu kao lider koji nemoguce cini mogucim!

Dafija

pre 1 godinu

Vučić je lider koji se suočava sa brojnim izazovima u politici, ali njegova sposobnost da ih prevaziđe je vredna poštovanja.

Kristina

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je izmislio svet sa pojedine koji se prave pametni i pokušavaju da ga oblate

Jovanka

pre 1 godinu

Koliko god se trudili neki da izmisle o Vucicu i diskredituju ga, on i dalje uziva ugled i u Srbiji kao najbolji drzavnik i u svetu

Radule

pre 1 godinu

Pod jedan; Vučić je šahista dobar strateg kao i planer što je odlika svih dobrih šahista! Pod dva; Vučić nije karatista već je predsednik države i vanserijski političar Pod tri; Vučić nije klov da žonglira već je iskusan diplomata i poznavalac prilika u svetu za razliku od mogih domaćih i stranih političara koji ne vide dalje od svog nosa!

Novica

pre 1 godinu

Vučićeva sposobnost da održi ravnotežu između Rusije i Zapada je važna za stabilnost celog regiona.

Marija

pre 1 godinu

Dobro se Vučić drži. Dobro odoleva pritiscima, sa strana.

Ana

pre 1 godinu

Svaka mu čast na istrajnosti i stavu, jedini nije podlegao pritiscima EU po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, a sa druge strane ima sasvim korektnu saradnju sa predstavnicima EU.

Jela

pre 1 godinu

Tako se ponaša pravi predsednik jedne zemlje bravo najbolji predsedniče u evropi

Ružica

pre 1 godinu

Игра се зове Борба за живот Србије, жонглира док звери око њега навијају и хоће да га растргну и јер им је то циљ.

Bore

pre 1 godinu

Mnogi Srbi mogli bi ponešto naučiti od ovog ruskog novinara.

Jela

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić je primer mudrih i racionalnih političara koji se ne odriču svoje tradicije a koji ujedno poštuju i zapadna načela.

Ana

pre 1 godinu

Rusi su naši najveći i najiskreniji prijatelji,i njih nikada nećemo da izneverimo!

Bane

pre 1 godinu

U današnjem turbulentnom vremenu, kada se pritisci na državu povećavaju sa svih strana, od vitalnog je značaja da se usvoji odgovorna i mudra politika koja će osigurati zaštitu interesa države.

Ivan

pre 1 godinu

Uloga državnika nije samo da vodi državu, već i da svojom vizijom i liderstvom inspiriše narod ka stvaranju bolje budućnosti.

Hana

pre 1 godinu

Vučićeva odgovornost kao velikog državnika je ogromna, a ključni faktor za uspešno vođenje države jeste donošenje mudrih odluka u skladu sa državnim interesima.

Takica

pre 1 godinu

Vucic se izuzetno dobro bori za svoju zemlju i svoj narod. Predaja mu nikada nije bila opcija.

Petar

pre 1 godinu

Vučićevo vođenje države se ističe upravo po tome što vodi odgovornu i vizionarsku državnu politiku koja ide ka prosperitetu i napretku.

Jana

pre 1 godinu

Zato sto Vucic zna kako se vodi diplomatija,zato ima svuda hvalospeve!

Vasa

pre 1 godinu

Sankcije Rusiji su oštar instrument spoljne politike i donose sa sobom značajne posledice za državu koja ih uvodi,to jest Srbiji.

Lena

pre 1 godinu

Nema politickog lidera u svetu,a ni gradjanina u Srbiji koji se nije uverio da sve ono sto predsednik Vucic izjavi i obeca,toga se i pridrzava i ne menja svoju odluku.

Bane

pre 1 godinu

Ukoliko bi Srbija odlučila da uvede sankcije Rusiji, to bi bilo jednako kao da sama sebi nameće sankcije, jer bi izgubila jednog od najvažnijih ekonomskih i političkih partnera.

Neca

pre 1 godinu

Srbija je suverena i slobodna zemlja koja se ne dodvorava nikome. Imamo državnika za ponos koji kroz svoje vizionarske ideje ostvaruje sve ono što su naši nacionalni interesi!

Ivan

pre 1 godinu

Vučićeva mudra i odgovorna spoljna politika zahteva pažljivo balansiranje nacionalnih interesa sa globalnim trendovima i ciljevima, uz održavanje konstruktivnih odnosa sa svim relevantnim akterima na međunarodnoj sceni.

Goga

pre 1 godinu

Srbiju i Rusiju veze jako prijateljstvo i saradnja.

Jablan

pre 1 godinu

On se bavi ozbiljnim vođenjem države I jedino gleda interese iste

Andrijana

pre 1 godinu

Mi nikad biljeg predsednika nismo imali.. Vuciceva borba za Srbiju ne prestaje ni jednog trenutka.

Leposava

pre 1 godinu

Vučić je jasno stavio svima do znanja kolika je borba za našu zemlju.

Dusan

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se lavovski bori za svoju zemlju I svoj narod. Trebalo bi da mu pružimo podršku za sve što radi.

Ljiljan

pre 1 godinu

Vucic je covek koji vodi odgovrnu politiku, politiku mira i stabilnosti!

Persida

pre 1 godinu

Biti dobar sa svima a pri tome se ne zameriti nekome je jako, jako teško. Neko to naziva "žongliranje sa dve stolice" a ja bih rekla da su mudrost i diplomatija Aleksandra Vučića na zavidnom nivou.

borković

pre 1 godinu

Veština kojom Vučić uspeva da rešava probleme koji u ovim teškim vremenima opterećuju našu zemlju je zaista neverovatna i dobro je to primetio ovaj novinar, vredna divljenja, ali u jednoj stvari greši, Vučić ne sedi na dve stolice, nego na jednoj, srpskoj

Vasa

pre 1 godinu

Vucic je lider izuzetne inteligencije i sposobnosti, koji svojim političkim radom i delima pokazuje svoju duboku predanost i poštovanje prema Srbiji.

Petar

pre 1 godinu

Njegova predanost i fokus na interese Srbije su neosporivi, a njegova liderstvo i vizija su neophodni za dalji napredak i razvoj zemlje.

Zara

pre 1 godinu

Odlican politicar I diplomata! Nas super heroj!

Hana

pre 1 godinu

Sa svojom posvećenošću i veštinama, Vucic je u stanju da vodi Srbiju kroz izazove i prilike koje dolaze, gradeći bolju budućnost za sve građane.

Mkv

pre 1 godinu

Predsednik se lavovski bori i vodi politiku mira, nije lako izbalansirati, ali on uspeva!

Mkv

pre 1 godinu

Tako to rade odgovorni državnici kao što je Vučić.

Mkv

pre 1 godinu

Nije mu ni malo lako, pritisci su veliki sa svih strana, ali Vučić vodi odgovornu politiku i na najbolji mogući način štiti interese države.

Joca

pre 1 godinu

Vučić vodi politiku kojom obezbeđuje mir svome narodu.

Jelena

pre 1 godinu

Sve što Vučić radi,radi za dobrobit Srbije

Mkv

pre 1 godinu

Vučić je odgovoran političar koji štiti interese svoje države.

Mkv

pre 1 godinu

U ovom teškim vremenima Vučić se trudi da balansira uprkos pritiscima sa svih strana.

Goga

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ne naseda na ucene i pritiske. On Srbiju vidi kao zemlju koja sa svima može da sarađuje i održava prijateljske odnose, kako sa Zapadom tako i sa Rusijom.

Maja

pre 1 godinu

Prekorevaju ga i sada, i to deset puta češće. A mogli bi prosto da se dive, jer je on to zaslužio. Suština u dve rečenice.

Mkv

pre 1 godinu

Vučić je odgovoran političar kome je najvažnije da sačuva mir i stabilnost.

Mimi

pre 1 godinu

Vucic svoje vestine koristi na najbolji moguci nacin, stiteci svoj narod i pozivajuci na mir.

Mkv

pre 1 godinu

Vučić je svima jasno dao do znanja da je mir najvažniji i to je ono za šta se on istinski zalaže.

Pavle

pre 1 godinu

Pohvalno je cuti sto i ruski mediji vide i pravilno ocenjuju koliko se predsednik Vucic bori za svoju zemlju i nase nacionalne interese

Mkv

pre 1 godinu

Vučiću je svoj narod i država na prvom mestu, zato ga ljudi i podržavaju.

Vlada

pre 1 godinu

Vučić je državnik koji je bezuslovno bori za svoj narod na Kim i državu Srbiju,ništa neće uraditi što bi nanelo štetu Srbiji i srpskom narodu na Kim. Vučić je državnik koji nikada nije izdao prijatelja i nikoga nije isporučio Hagu a naročito sad a kada je jedini državnik koji nije uveo sankcije Rusiji.

Boris Spasic

pre 1 godinu

Predsednik Vucic pre svega pokusava kao i godinama unazad da ocuva mir i stabilnost ove zemlje i ovog naroda zato se danas veoma junacki i hrabro bori sa raznoraznim stranackim pritiscima

Boris Spasic

pre 1 godinu

Predsednik Vucic pre svega pokusava kao i godinama unazad da ocuva mir i stabilnost ove zemlje i ovog naroda zato se danas veoma junacki i hrabro bori sa raznoraznim stranackim pritiscima

Takica

pre 1 godinu

Vucicu je Srbija zivot. Poslednje atome snage daje za nju i borbu za KIM.

Takica

pre 1 godinu

Niko se od dosadasnjih predsrdnika Srbije ovoliko nije borio za svoju zemlju kao Vucic. Zlobnici mogu samo da mu zavide.

Takica

pre 1 godinu

Rusi prepoznaju sposobnost,upornost i istrajnost Vucica da ocuva stabilnost i mir u svojoj zemlji.

Oči

pre 1 godinu

To je mudra politika našeg predsednika . Bez posledica po državu ,detaljno i analitično donosi odluke vezane za državni interes.

Luka

pre 1 godinu

Odgovoran drzavnik, vodi odgovorno drzavnu politiku!

Ranko

pre 1 godinu

Vučić sedi na srpskoj stolici i ne sprovodi ni politiku zapada ni Rusije i to govnima i sa zapada i iz Rusije neka bude jasno!

Mila

pre 1 godinu

Vucic je inteligentan covek, koji gleda samo interes Srbije!

Vlada

pre 1 godinu

Srbija je jedina drzava, koja nije uvela Sankcije Rusiji, sto je najbolji dokaz da ona postuje iskrene prijatelje!

koki

pre 1 godinu

Ovo je zapravo fenomenalno, ali zaista, za borilačke veštine je potrebna mudrost, strpljenje i veština, sve to i za politiku, a to sve Vučić ima

Lukas

pre 1 godinu

Vucicu treba dati nagradu za hrabrost i dostojanstvo!

Mila

pre 1 godinu

Vucic je zasigurno, ljudska i politicka velicina o kojoj ce se generacijama pisati!

Milica

pre 1 godinu

Vucicev uspeh u odrzavanju nezavisnosti Srbije u teskim okolnostima je vredan divljenja i postovanja!

Tara

pre 1 godinu

Srbija je ponosna na svog predsednika Aleksandra Vučića!

Nenad

pre 1 godinu

Vuciceve politicke vestine su na zavidnom nivuo, do toga je dosao iskustvom i zeljom da unapred drzavu i poboljsa zivot svom narodu,u cemu je ispeo. Svaka cast.

Luka

pre 1 godinu

Vučić je mudar i ozbiljan državnik, njegova reč ima težinu, a sva njegova dela zalužuju poštovanje!

Milan

pre 1 godinu

Vuciceva politika je neverovatna, bori se za svoj narod i drzavu mirnim putem ne mecenjem stabilnosti! Do tog nivoa je dosao jer voli svoj narod a pritom je vrlo inteligentan. Svaka cast!

Stefan

pre 1 godinu

Vucic sa svojom inteligencijom i politickim vestima daleko se izdvaja ne smao od poiticara iz Srbije ili Balkana vec vise pola sveta. Neverovatan covek svaka mu cast.

Dusan

pre 1 godinu

U ovo vreme i ovakvo vreme uspeti sve sto je uspeo Vucic pamtice se i prepricavati

Mira

pre 1 godinu

Vucic je mudar državnik koji štiti interese svog naroda i svoje države!

Goran

pre 1 godinu

Liderstvo, inteligencija, borbenost samo su neki od epiteta našeg predsednika

Milanka

pre 1 godinu

Ovako se vodi jedna ozbilja i odgovorna drzava

Jugoslav

pre 1 godinu

Bosko Jermicu Tadicu Milice Milos Francuz i ostala bagro ugledajte se na Vucica u svakom smislu mozda i bude nesto od Vas

Mare

pre 1 godinu

Naravno, kad covek pametno misli, u interesu svog naroda i svoje drzave.

Marijana

pre 1 godinu

Moramo odati priznanje predsedniku Vučiću, koji se uprkos svemu junački bori da interesi Srbije i srpskog naroda budu uvek na prvom mestu.

Ksenija

pre 1 godinu

Predsednik Srbije je uvek gledao da sacuva mir i stabilnost, dobre odnose sa susedima, bez obzira kakvi su, a opet da stiti nase interese gde god je to moguce. Nemamo mi znage da se uplicemo u geopoliticku igru izmedju zapada i rusije, niti nam to treba, mi gledamo svoja posla i svoje probleme.

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Vučiću treba dati orden za borbu koju vodi za srpski narod na KiM i za Srbiju.

Ana

pre 1 godinu

Mi imamo predsednika Vucica koji odgovorno vodi državu i koji na svakom koraku gradi puteve, bolnice, povećava plate i penzije iz realnih izvora. On je pravi madjionicar, bukvalno ga ima svuda, sve stigne da obidje, svakome da se posveti. Velika je to mudrost i vestina.

Tanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je još jednom pokazao da je izuzetan političar i da se bori za interese Srbije i građana.

Mia

pre 1 godinu

Vučić radi za svoju državu i narod,ne bira strane već gleda kako da Srbiji i gradjanima bude bolje.

Mira

pre 1 godinu

Narod je ponosan što ima Vučića da vodi sve ovo

Vera

pre 1 godinu

Predsedniku se ne može poreći umeće koje drugi nemaju, on ima sposobnost da reši svaku situaciju koju drugi ne mogu ni da shvate.

Koja

pre 1 godinu

Ispao je veci drzavnik od mnogih velikih drzavnika

Vera

pre 1 godinu

Upravo tako, retki su oni koji poseduju veštine kakve ima predsednik, da može i što ne može i da zna i da ume, i da ima smelosti i hrabrosti da to iznese. Zato i jeste omiljen.

Janko

pre 1 godinu

Istina, čoveku bi na njegovoj sposobnosti vodjenja spoljne politike mogli pozavideti svi vodeći svetski lideri...

Milica

pre 1 godinu

Vučić ne vodi ni politiku Istoka ni Zapada već politiku Srbije.

Vuk

pre 1 godinu

Kako rečeno. Veliko bravo. Objasnite to srpskoj opoziciji. Svaka čast braćo Rusi!

zečica

pre 1 godinu

Nezahvalno je da bilo ko od nas traži da uvodimo sankcije Rusiji.

Milan

pre 1 godinu

Sva podrška predsedniku! Vidimo da vodimo doru politiku, dobar glas se daleko čuje!

ruza

pre 1 godinu

Vučić nikada neće uvesti sankcije Rusiji, ma koliko ko njega pritiskao to je njegova politika.

Jula

pre 1 godinu

Predsednik Vučić vodi Srbiju ka napretku na svim poljima i ka boljoj budućnosti! Živeo Predsednik!

Nina

pre 1 godinu

Vučićeva politika balansiranja između Rusije i Zapada je samo dobro donela Srbiji.

Luka

pre 1 godinu

Jedino mudra politika koju vodi Vučić može da drži Srbiju van sukoba i obezbedi mir i stabilnost koji su preduslovi za dalji napredak.Nismo sila da ratujemo ali nismo beskičmenjaci pa da ispunjavamo hirove velikih sila. Srbija će ipak stići u mirne vode.

Lane

pre 1 godinu

Predsednik ima samo jedan cilj a to ke ocuvanje mira i stabilnosti.

Rade

pre 1 godinu

Do sada je mnogo puta dokazana Vučićeva lojalnost Srbiji i srpskom narodu. Za nas je to najbitnije.

Lane

pre 1 godinu

Predsednik ima samo jedan cilj a to ke ocuvanje mira i stabilnosti.

Teodora

pre 1 godinu

Bitno je da Vučićeva politika daje pozitivne rezultate za našu zemlju. Pa nek' sedi na koliko god stolica treba, ako će to biti za našu dobrobit.

Vojo

pre 1 godinu

Politika koju vodi Vučić nekako podseća na politiku koju je vodio Miloš Obrenović koji je uspeo da sačuva stanovništvo od stradanja i pri tope da obezbedi Srbiji državnost i ispunjenje ciljeva. Svaka mu čast kako uspeva u tome.

Iva

pre 1 godinu

Odgovorna politika našeg Vučića je da zaštiti Srbiju i srpski narod od ljudi koji žele da vide našu državu na rubu propasti.

Ruza

pre 1 godinu

Vučićeva borba je duga i teška, ali nas vodi ka uspehu!!!

Ljubica

pre 1 godinu

Vučić je odličan državnik, vodi mudru i odgovornu politiku, zastupa interese Srbije i to u vrlo teškoj politickoj situaciji u celom svetu.

Ruza

pre 1 godinu

Narod je uz Vučića, spasićemo Srbiju i nacionalne interese.

Zvonko

pre 1 godinu

Vučić je politički Hudini .I rezultati njegove politike čuvaju Srbiji mir i ekonomsku stabilnost a ne ugrožavaju naše interese i ne prelaze crvene linije. Nemoguće u politici što se tiče Vučića postaje moguće.

Iva

pre 1 godinu

Narod veruje Vučiću i veruje da će sačuvati Srbiju od svih koji žele da je sruše.

Iva

pre 1 godinu

Uz Vucica Srbija je sigurna zemlja, on se bori za Srbiju i srpski narod

Iva

pre 1 godinu

Vučić se za razliku od svih bori za dobrobit Srbije ,i za njenu budućnost .

Petar

pre 1 godinu

Vucic je garant mira i stabilnosti na Balkanu.

Ruza

pre 1 godinu

Srbija je na pravom putu, u sigurnim rukama uz Vučića.

Ruza

pre 1 godinu

Vucic sav svoj rad zasniva na ocuvanju drzavnih interesa.

Iva

pre 1 godinu

Nacionalni i državni interes Srbije je da sačuvamo mir i stabilnost.

Ena

pre 1 godinu

Sve češće se čuju priznanja sa svih strana sveta o izuzetnoj politici koju sprovodi Vučić. Usled toga plaćena opozicija sve više gubi živce i ne bira sredstva za napad na Vučića.

Mare9

pre 1 godinu

Uspevamo da odolimo pritiscima zahvaljujuci maestralnoj politici Aleksandra Vucica

ivapopova

pre 1 godinu

Odavno jedan političar nije imao toliku podršku naroda kao Vučić.

vlajko

pre 1 godinu

Predsednik Vucic samo radi sve sto je u interesu Srbije !

Bora

pre 1 godinu

Vucic je jedini koji se svim silama bori za bolji zivot gradana Srbije

zečic

pre 1 godinu

Vucic odlicno zna da je politika balansiranja jedina moguca u ovom trenutku za Srbiju

zecica

pre 1 godinu

Vučić ima mogućnosti da se izbori za nešto bolje za svoju zemlju i to i radi.

Miljana KŠ

pre 1 godinu

Vučiću orden i Nobelova nagrada za svee što je učinio ne samo za svoju zemlju nego i za zemlje u okruženju!!!O humanosti i da ne pričam,dela govore!! Živeo predsedniče!!!

ana

pre 1 godinu

Vucic je pokazao sta znaci patriotizam u praksi.

Nina

pre 1 godinu

Vucic je jedini drzavnik koji ima hrabrosti da svima kaze ono o cemu bi drugi cutali.

Bojana

pre 1 godinu

Vucic je istinski patriota i kooliko god da je teško, postupa u najboljem u interesu građana Srbije.

Monika

pre 1 godinu

Koliko god da bilo tesko Vucic je pokazao da je mudar političar koji uvek radi u interesu građana.

Dare

pre 1 godinu

Vucic je uvek uzdignute glave isao tamo gde su se oni pre njega saginjali i izvinjavali bez razloga!

Sava

pre 1 godinu

Koliko god da bilo tesko Vucic je dokazao svoju sposobnost i mudrost kao državnik.

Igor

pre 1 godinu

Gospoda iz opozicije svakodnevno imaju priliku da od Vucica nauce sta zaista rec patriotizam znaci.

Boki

pre 1 godinu

Veceg politicara a patriote od Vucica nismo imali! Retko inteligentan i mudar čovek! Možda jedini političar koji je svima pokazao da može da mu se veruje.

Maja

pre 1 godinu

Prioritet Vučića je da se domogne ravnoteže i boljeg života svog narod pa mu ne pada teško da se dokazuje u svim političkim veština sa jednim jedinim ciljem da zaštiti Srbiji

Nikola

pre 1 godinu

Dok je Vučić na čelu države nikada neće priznati lažnu državu KiM koja je deo Srbije i gde su utkani srpska kultura tradicija i običaji.

Bojana

pre 1 godinu

Čovek koji zna šta radi ali pro tom radi sve iz ljubavi ka svojoj zemlji. Onda i snaga i moć.

Nevena

pre 1 godinu

Vucic uspesno balansira sa Evrooskom Unijom i Rusijom naravno

Ana

pre 1 godinu

Da Vucic se svim silama borio i izborio za Srbiju i narod na KiM.

Mia

pre 1 godinu

Dimitrije, brate moj, dobro si ih opisao ,,histerične veverice''. Svaka čast, hahaha.

Ana

pre 1 godinu

Pod strasnim pritiscima mudrom politikom se izborio za narod

Teodora

pre 1 godinu

Za ovakav uspeh treba prvo voleti zemlju za koju se boris, postovati taj narod, razumeti se dobro u politiku, biti pametan, lukav i inteligentan a nas Vucic je pokazao da moze sve!

Tons

pre 1 godinu

Nece Srbija okrenuti ledja Rusiji, nikad zapad neka pritiska mi smo jaki!

Maki

pre 1 godinu

Predsednik Vučić svojim zalaganjem za Srbe i rešavanje problema sa Kosovom treba da uđe u istoriju jer Srbija onako mala zemlja koja zavisi od investicija koje uglavnom dolaze iz evropske unije uspeva da odoleva pritiscima i ne uvodi sankcije Rusiji.

Nemanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je pokazao izuzetnu veštinu u političkoj borbi i uspešno balansira između različitih interesa, što je izvan granica običnih ljudskih sposobnosti. Svaka čast na tome!

Miksa

pre 1 godinu

Čini se da je Vučić majstor svog zanata, a politički protivnici pokušavaju da mu nađu mane, ali ne uspevaju. To je dokaz njegove vrhunske političke veštine.

Uros

pre 1 godinu

Vučić pokazuje izuzetnu političku veštinu i upornost u borbi za srpske i ruske interese. Takvi ljudi su potrebni našem regionu.

Vlada

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić je majstor političke igre. Balansira između dve stolice i uspeva da zadrži podršku i zapadnih i ruskih partnera. Svaka čast na tome!

Dušan

pre 1 godinu

Vučić uspeva samo zbog jedne stvari, zato što se bori za Srbiju. I nema toga što ne bi za nju uradio. Borac je kakvog Srbija odavno nije imala.

Milica Savic

pre 1 godinu

Moze da prica ko sta hoce nama nikad bolje nije bilo.

Mile

pre 1 godinu

Jedan , jedini, neponovljivi nas predsednik Vucic.

Marko

pre 1 godinu

Vuciceva rec je uvek ispunjena i stav je nedvosmislen

Marko

pre 1 godinu

Uz Vucica, Srbija napreduje i gradi nova prijateljstva.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija