• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.03.2023

13:11

ODNOSI SRBIJE I POKRAJINE HESEN NA VISOKOM NIVOU! Brnabić se sastala sa Lucijom Patrih

Tanjug

Politika

ODNOSI SRBIJE I POKRAJINE HESEN NA VISOKOM NIVOU! Brnabić se sastala sa Lucijom Patrih

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom za evropske i savezne poslove nemačke pokrajine Hesen Lucijom Putrih.

Brnabić je naglasila da su odnosi Srbije sa pokrajinom Hesen na visokom nivou i da posebno ceni značajnu privrednu razmenu dve strane. 

Foto: Tanjug

Premijerka je podsetila da pokrajina Hesen spada u vodeće ekonomske partnere Srbije među nemačkim pokrajinama, saopšteno je iz Vlade.

Kao veliki podsticaj međusobnoj saradnji, premijerka Brnabić istakla Zajedničku izjavu o namerama za saradnju između Pokrajinske Vlade AP Vojvodine i Pokrajinske vlade Hesena, potpisanu 2019. godine. 

Foto: Tanjug

Kao buduća članica EU, Srbija prepoznaje celiki značaj saradnje sa evropskim regionima, dodala je Brnabić.

Premijarka je ujedno podvukla značaj Savezne Republike Nemačke kao izuzetno važnog  privrednog i političkog partnera Srbije, ističući tom prilikom da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje u ostalim oblastima - farmaciji, energetici, auto industriji, kao i saradnji u oblasti nauke i obrazovanja.

Ministarka Putrih je izrazila opredeljenje pokrajine Hesen da nastavi da produbljuje odnose sa Srbijom i AP Vojvodinom, kao i da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad, poslanici u parlamentu Hesena iz poslaničkih grupa CDU, LDP i AFD, kao i predstavnici Ministarstva ekologije Hesena i preduzeća Hešen Trade and Investment.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin

pre 1 godinu

Srbija nastavlja sa vrednim radom svakoga dana!

Lola

pre 1 godinu

Odnosi Srbije sa pokrajinom Hesen su na visokom nivou.

Jela

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je značajan za privrednu razmenu Srbije i ove zemlje

aleks

pre 1 godinu

Srbija vodi odlicnu politiku. Saradnja sz pokrajinom Hesen je izuzetno dobra, sto nam govori i ova slika.

Ana

pre 1 godinu

Srbija i Nemacka imaju tradicionalno dobru saradnju na svim poljima. Mnoge nemacke firme imaju proizvode pogone u Srbiju i doprinose razvoju srpske privrede i smanjenju nezaposlenosti.

Zox

pre 1 godinu

Premijerka nastavlja sa uspostavljanjem dobre saradnje sa svima

Dragan

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je jasan znak da postoji obostrana želja za daljim unapređenjem saradnje

Isidora

pre 1 godinu

Ovo je pravi primer kako se mogu ostvariti uspešne bilateralne veze

Stefan

pre 1 godinu

Ovime premijerka pokazuje da Srbija aktivno radi na jačanju svojih međunarodnih odnosa

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17