• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.04.2023

12:04

Stefanović: Pritisak na Vučića neće uspeti

www.mod.gov.rs

Politika

Stefanović: Pritisak na Vučića neće uspeti

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović ocenio je danas da pritisak koji na predsednika Srbije Aleksandra Vučića vrše najmoćnije zemlje Zapada povodom Kosova i Metohije (KiM) dostiže vrhunac, ali to, kako je rekao, neće uroditi plodom, jer takva politika nikada nije donosila rezultate, pa neće ni sad.

- Ako postoji državnik na koga pritisak ne deluje, onda je to predsednik Srbije. Ako postoji političar koji će vam na pritisak vratiti duplo, onda je to Aleksandar Vučić. Govorim ovo iz prve ruke, jer sam gledao kako prolaze oni koji misle da su dovoljno silni da na njega vrše pritisak, a kako su posle toga prolazili. Zamalo kroz zatvoren prozor - navodi Stefanović u saopštenju.

On dodaje da mogu da na silu uguraju takozvano Kosovo u Savet Evrope, kršeći pravila te organizacije, vršeći pritisak i dovodeći ceo taj sistem u opasnost da sutra svaka pobunjena oblast bilo gde u Evropi zatraži da bude primljena, baš kao i Kosovo.

- Mogu i blagonaklono gledaju na propast od lokalnih izbora na severu Kosova i da dozvoljavaju Prištini da i dalje odugovlači formiranje Zajednice srpskih opština(ZSO), to je sve zajedno jedan ogromni pritisak na srpskog predsednika da poklekne i da prihvati sve ono što su davno zamislili da urade sa KiM - ocenjuje Stefanović.

Navodi da je predsednik Vučić je u proteklih deset i više godina napravio velike probleme svima onima koji su mislili da je nezavisnost Kosova završena stvar, a posebno Prištini, jer je tražio odgovore na vrlo jednostavna pitanja kao što je - zašto se ne formira ZSO, kada je ta obaveza potpisana i verifikovana od strane EU?

Ili, kaže Stefanović, zašto se formacije pod komandom Prištine naoružavaju preko svake mere, kada im to ne dozvoljava nijedan međunarodni dokument, Ili, zašto ti naoružani ljudi upadaju na sever Kosova bez saglasnosti međunarodnih misija, što bi morali da rade.

- Pošto nikada nisu dali odgovor na ta jasna pitanja, uvek su problem sa Vučićem hteli da reše pritiskom na njega. Jer tako su naučili sa ranijim vlastima u Beogradu i to je uvek išlo lako. Ali sa Vučićem su strašno pogrešili - zaključuje Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saša

pre 11 meseci

Toga će biti sve više svakog dana spremaju nešto novo

Vela

pre 11 meseci

Na Vučića niko nije mogao da vrši pritisak, uvek je samostalno donosio odluke!

Tanja

pre 11 meseci

Pritisak sa zapada je veliki ali to neće poremetiti Vučića da štiti naše nacionalne interese

Tanja

pre 11 meseci

Vučić nije čovek koji podpada pod tudj uticaj

Tanja

pre 11 meseci

Vučiću je Srbija najvažnija i nikada neće odustati od nje

Tanja

pre 11 meseci

Pritiskom na Vučića zapad neće rešiti nijedan problem

Ljiljana

pre 11 meseci

Вучић је чврстог става зато му народ и верује.

idila SNS debila

pre 11 meseci

Ima li neko iz Vučićevog kartela da nije dupelizac i beskičmenjak ???

Krivi

pre 11 meseci

E moj Vučiću, šta smo dočekali? Da te "brani" Nebojša Stefanović, koji je ne tako davno sa Dijanom i mafijom pripremao tvoju likvidaciju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17