• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kosovo online

29.05.2023

11:42

PRODUŽEN PRITVOR SLAĐANU TRAJKOVIĆU! Advokat Vasić poručio: Žalićemo se na odluku

A.Grbović

Politika

PRODUŽEN PRITVOR SLAĐANU TRAJKOVIĆU! Advokat Vasić poručio: Žalićemo se na odluku

Podeli vest

Osnovni sud u Prištini ponovo je doneo rešenje kojim se, posle odluke Apelacionog suda KiM da se poništi rešenje o produženju pritvora Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice, mera sudskog pritvora produžava na još dva meseca, rekao je njegov advokat Dejan Vasić.

- Jedino što se u ponovljenom postupku utvrdilo jeste navođenje koje su konkretne radnje i optužbe koje se stavljaju na teret mom branjeniku. Ma koliko bile besmislene i netačne, uspeli smo da nakon šest meseci istrage konačno saznamo šta su izjavili svedoci koje je sve vreme specijalna tužiteljka tajno i nezakonito saslušavala - kazao je Vasić.

Foto: Kosovo onlajn

Dejan Vasić

On dodaje da će na rešenje Osnovnog suda u Prištini još danas uložiti žalbu sa gotovo istim obrazloženjem kao u prethodnoj žalbi.

Kako navodi, očekuje da će Apelacioni sud u svojoj odluci konačno reći da su istražne radnje obavljene potpuno nezakonito i poništiti prvostepeno rešenje.

Apelacioni sud je 25. maja ukinuo rešenje kojim je Trajkoviću produžena mera sudskog pritvora.

Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici zbog "sumnje da je učestvovao u ratnom zločinu".

Početkom novembra prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, on je napustio kosovsku policiju u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija