• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.06.2023

20:00

RADUJE ME ŠTO RUSIJA NEĆE DA ĆUTI Šešelj: Zapad želi da Vučića prisili na kapitulaciju

Beta

Politika

RADUJE ME ŠTO RUSIJA NEĆE DA ĆUTI Šešelj: Zapad želi da Vučića prisili na kapitulaciju

Podeli vest

Lider SRS Vojislav Šešelj, komentarišići to što je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio da je poklapanje eskalacije situacije na KiM sa protestima u Beogradu očigledan pritisak na srpsko rukovodstvo i da je cilj Zapada promena politike Srbije i rušenje predsednika Vučića, rekao je da je Harčenko rekao istinu i da ga jako raduje što Rusija neće da ćuti.

- Moram vas podsetiti da sam pre više dana i sam izašao sa tvrdnjom da su demonstracije u Beogradu i okupacija severnih srpskih opština na KiM čvrsto povezani. Zapadne sile iz sve snage udaraju na Aleksandra Vučica i naprednjački režim. Žele Vučića da prisile pre svega na kapitulaciju povodom njegovog čvrstog stava da neće priznati nezavisnost Kosova i da će se suprotstavljati prijemu tzv. Kosova u međunardne organizacije - kaže Šešelj navodeći da su demonstracije u Beogradu dobro organizovane i da njih direktno vode zapadne obaveštajne službe.

- A čuli smo već i otvorene tvrdnje da su na čelu prostesta prozapadne partije, međutim, u to su umešane i lažne patriotske partije. Svima im je stalo da se dočepaju vlasti bez izbora, otuda insistiranje na takozvanoj prelaznoj vladi.

- Očigledno je da ruska diplomatija sve to veoma dobro razume, ali me je obradovala javna izjava ambasadora Bocan Harčenka jer je po njoj očigledno da Rusija o tome neće da ćuti. To nam je u ovom trenutku ogromna politička podrška - zaključio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 10 meseci

Braća Rusi su nam najveća podrška u svim teškim situacijama!

Marko

pre 10 meseci

Rusija kada nije mogla da pomogne nije odmogla eto sada njihove sluzbe dele informacije da su svi dogadjaji orkestrirani i upereni protiv Vucica direkno da se koriste nemiri kako na KiM tako i protesti u Srbiji da sruse Vucica ali to im nece tako lako uspeti.

Slavica

pre 10 meseci

Rusija je uvek bila tu da nas podrži, što je dobro za našu državu.

Ksenija

pre 10 meseci

Zapad vrši neviđeni pritisak na Vučića al je makar Rusija na njegovoj strani.

Tanja

pre 10 meseci

Narod nije niti glup niti slep da ne vidi šta opozicija radi I ko ih plaća da urušavaju ugled Srbije I Predsednika Vučića. Dno dna.

marko

pre 10 meseci

presednik vucic nikada nece pristati da uvede sakcije rusiji jer je nasa bratska zemlja.

zoran

pre 10 meseci

Osuđeni ratni zločinac i najveća srpska svinja ... ovo je njegova Srbija.

Mina

pre 10 meseci

Icito je da Vucic svima smeta, mnogo lakse bi zapadu bilo da se docepaju svega da im je opozicija na vlasti.

Goga

pre 10 meseci

Nikakve kapitulacije neće biti, o tome Zapad može samo da sanja, Vučić to neće dozvoliti.

Iris

pre 10 meseci

Ma Vucica voli i podrzava narod,dzaba im sve lazi,manipulacije,prevare on svoj narod nikad nece izdati.

Srdjan

pre 10 meseci

Rusija postuje to sto Srbija nije jedna od onih koji su joj uveli sankcije i ne zeli da cuti na svu nepravdu koja se obrusava nad nasom drzavom!

Milos

pre 10 meseci

Bravo za stav Rusije. Hvala im na ovakvom stavu, sto ne zele da cute i sto realno predstavljaju stvari koje nam se desavaju.

Luka

pre 10 meseci

Normalno je da zele Vucica da nateraju na kapitulaciju jer im treba neko ko ce voditi Srbiju onako kako su oni to zamislili i kako oni zele, a to sa Vucicem na celu ne moze!

Nensi

pre 10 meseci

Vucic je od Srbije napravio jaku drzavu koja je vec duze vreme na pobednickom putu i ne zeli to da srusi, a Americi to smeta. Vucic je siguran dok su gradjani Srbije uz njega!

Rajko

pre 10 meseci

Zapad zeli sve lose Srbiji, pa i to da prisile Vucica na kapitulaciju. Nece moci!

Mina

pre 10 meseci

Jasno je kao dan da iza desavanja na Kosovu i Metohiji i iza politickih protesta u Beogradu stoji Amerika koja zeli da destabilizuje Srbiju!

Vidak

pre 10 meseci

Zele da nam nanesu zlo i da Srbija bude americki poltron, a i sami znaju da je to nemoguce dok je Vucic na vlasti!

Valentina

pre 10 meseci

Izuzetno nam je bitna podrska Rusije koja nam sigurno nece okrenuti ledja ni u jednom trenutku.

Vax

pre 10 meseci

Vučić odlično upravlja Srbijom i mesto mu je na vrhu

Vax

pre 10 meseci

Srbija ne da vlast opoziciji kojoj je jedino stalo do fotelje

Vax

pre 10 meseci

Vučiću je mesto na vlasti, i to je ono što boli opoziciju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija