• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.06.2023

07:40

Jedan od ideologa protesta izneo novi ZAHTEV opozicije: Uđimo u NATO, sami smo KRIVI za bombardovanje (FOTO)

printskrin

Politika

Jedan od ideologa protesta izneo novi ZAHTEV opozicije: Uđimo u NATO, sami smo KRIVI za bombardovanje (FOTO)

Podeli vest

Jedan od glavnih ideologa protesta u Beogradu Naim Leo Beširi izneo je novi zahtev opozicije, a on glasi da Srbija treba da uđe u NATO pakt, a da se pritom zaboravi činjenica da su nas bombardovali.

 

- Sada je pravo vreme za Srbiju da zatraži članstvo u NATO savezu. Članstvo bi donelo mnoge prednosti i obezbedilo sigurnost i napredak za sve građane. 

Postati deo Severnoatlantskog saveza omogućilo bi Srbiji da ima svoj glas na međunarodnoj sceni. Kroz aktivno učešće u odlučivanju, Srbija bi mogla da izrazi svoje stavove i interese, što bi unapredilo našu poziciju i uticaj. 

Pored toga, članstvo u NATO-u bi nam omogućilo da se udaljimo od negativnog uticaja Moskve. Oslobađanje od spoljnog pritiska i nepotrebnih ograničenja bi nam omogućilo veću autonomiju u oblikovanju naše spoljne politike i nacionalnih interesa. 

Takođe, pristupanje NATO-u bi podstaklo modernizaciju našeg društva. Kroz saradnju sa drugim članicama, imali bismo priliku da poboljšamo našu vojnu infrastrukturu, obuku i tehnologiju. Ovo bi unapredilo sposobnost naše zemlje da se suoči sa izazovima i da pruži sigurnost i zaštitu svim građanima. 

Razumem prisutni negativni naboj zbog gubitka 754 života usled bombardovanja od strane NATO-a. Takođe, svesan sam da je politika tadašnjeg režima, kojim je rukovodio Milošević, u velikoj meri odgovorna za plaćanje najveće cene.

Važno je da nikada ne zaboravimo ove tragične događaje, da ih pamćenjem očuvamo i iz njih učimo. Međutim, još je važnije da živimo u miru danas i sutra. Težnja ka miru, stabilnosti i prosperitetu treba da bude naš prioritet, jer samo tako možemo izgraditi bolju budućnost za sve građane.

Ukratko, članstvo u NATO-u bi bila korisna odluka za Srbiju uprkos negativnim emocijama. Pružilo bi nam sigurnost, jačalo naš uticaj na međunarodnoj sceni, oslobodilo od negativnih uticaja i podstaklo modernizaciju našeg društva - napisao je jedan od glavnih ideologa protesta u Beogradu.

 

Foto: printscreen Tviter

Promoter rušilačke opozicije poručuje da te žrtve nisu važne jer smo ionako sami krivi što smo bombardovani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ranko

pre 10 meseci

kakav smrad....podmuklo i naivno nagovaranje....pitajte narod šta želi.

BHM

pre 10 meseci

Kad ovaj šipac prebroja 754 žrtve bombardovanja kad niko drugi nije?On je u to vreme isao u osnovnu skolu i to ko zna gde ali on "zna" koliko je bilo zrtava bombardovanja. Po njemu je i u Jasenovcu ubijeno izmedu 800 i 1200 Srba i to mahom svojom krivicom jer nisu pazili pa su cesto padali na bajonete i udarali glavama o maljeve...sami su krivi.Zbog ovakvih slina Srbija mora da ima cvrstu ruku i cvrstu vlast jer cim malo popustis ovakvi odnekuda iscure i izgmižu...

Sudija Ris

pre 10 meseci

Odlični su im zahtevi, zapravo to i jeste pozadina protesta, da se Srbija u potpunosti preda strancima

Baoban

pre 10 meseci

Naim Besiri je jedan veliki ocajnik koji zeli da udjemo u Nato nista u sveto nije

vANJA

pre 10 meseci

Besiri je jedan tezak olos koji zeli da mi udjemo u Nato a pritom kaze da smo krivi za bombardovanje sramota

Marina

pre 10 meseci

Јасно је свима да је опозиција против српског народа. Да уђемо у савез који нам је поубијао децу, никад.

Lidija

pre 10 meseci

Не чуде овакве изјаве опозиционара који су антисрби.

Katarina

pre 10 meseci

Грађани су ти који желе на Исток, а не на Запад који нас је бомбаровао.

Milica

pre 10 meseci

НАТО је поубијао српску децу. Опозиција у Србији је антисрпска, зато и предлажу да уђемо у савез са зликовцима.

Mirka SM

pre 10 meseci

Svaki dan smisle po jednu želju očekujući da da je država fontana želja ili ne znam šta već. A cilj im je ustvari jedan jedini ako mgu fotelje bez izbora, jer na izbore ne smeju.

Peki

pre 10 meseci

Predlog da Srbija uđe u NATO pakt izaziva ogorčenje i proteste među mnogim građanima koji se snažno protive bilo kakvom povezivanju sa organizacijom koja nas je bombardovala.

boki

pre 10 meseci

Ignorisanje činjenice da nas je NATO bombardovao je uvredljivo za sve žrtve tog strašnog perioda. Očekivati od građana da "zaborave" ove događaje je nepoštovanje prema njihovom patnjom i gubicima.

aca

pre 10 meseci

Članstvo u NATO-u bi dovelo do gubitka nezavisnosti i suvereniteta Srbije. Postali bismo podložni vojnim intervencijama i odlukama donetim izvan naše zemlje.

nesa

pre 10 meseci

NATO ima svoje interese i političku agendu koja nije uvek u skladu sa našim nacionalnim interesima. Članstvo bi nas učinilo zavisnim od još jedne strane i njihovih interesa.

Zoran

pre 10 meseci

Ovaj je sigurno poremećen kad može da veliča NATO nakon svega što smo pretrpeli od njih i koliko života smo izgubili u bombardovanju.

Mimaa

pre 10 meseci

Važan sastanak za Srbiju i naše državno rukovodstvo

boki

pre 10 meseci

NATO savez nije garancija sigurnosti i napretka za sve građane. Postoje brojni primeri članica NATO-a koje se suočavaju sa unutrašnjim problemima, socijalnom nejednakošću i nestabilnošću.

Bojan

pre 10 meseci

Naim je taj koji se zagorava za Nato nije ni cudo ko je uzas fuj

nesa

pre 10 meseci

Ignorisanje negativnih emocija i trauma koje su ostale iz ratnih vremena samo produbljuje podele i netrpeljivost u društvu. Umesto da se fokusiramo na pomirenje i izgradnju mira, ovakvi predlozi podstiču dalje podele.

boki

pre 10 meseci

Odluka o članstvu u NATO-u ne sme se donositi bez jasnog i demokratskog konsenzusa celokupnog stanovništva. Predlaganje takvog koraka bez široke javne rasprave i podrške je nepošteno i nedemokratsko.

boki

pre 10 meseci

Treba da se usredsredimo na regionalnu saradnju i dijalog kao ključne elemente za postizanje stabilnosti i mira. NATO članstvo bi moglo produbiti podele i otežati već teške odnose sa susednim zemljama.

nesa

pre 10 meseci

Umesto da se okrećemo NATO-u, trebali bismo ulagati napore u jačanje nezavisnosti, suvereniteta i razvoja Srbije na način koji odgovara našim interesima i vrednostima.

Dragan

pre 10 meseci

Mislim da Srbija ne treba da bude deo NATO zajednice , razlig nije samo bombardovanje 1999 već i agresivnost peema trećim drzavama koje se moze odlično videti u delovanju te organizacije u ratu Ukraine protiv Rusije i Ruskog naroda u Ukraini. Uzgred nisam spreman da neko od mojih Unuka ratuje za interese USA interese . Srbija ne trazi ništa više nego da nas politički ostave na miru i ako hoće da saradjuju sa nama lepo ako neće ima drugih drzava koje hoće . Primer je Kina i Rusija kao i sve druge drzave sveta !

Ivan

pre 10 meseci

Ne možemo zaboraviti zločine koje je NATO počinio nad našim građanima

aca

pre 10 meseci

Predlog da Srbija uđe u NATO pakt izaziva razumljivo negativan odziv u društvu, zbog traumatičnih iskustava koje smo doživeli tokom bombardovanja 1999. godine. To bi bilo teško prihvatiti za mnoge građane koji su izgubili voljene i pretrpeli velike patnje.

Ivan

pre 10 meseci

Ovo je bruka i sramota sta ovaj covek izgovara

Suza

pre 10 meseci

KAKAV ULAZAK U NATO? NE TREBA BITI SAVEZNIK SA LJUDIMA KOJI SU POBILI GOMILU SRBA, BOMBARDOVALI NAS OSIROMASENIM URANIJUMOM I RAZRUSILI CELU SRBIJU

Bojan

pre 10 meseci

Naim je teska budaltetina malo morgen olos jedan

Mila89

pre 10 meseci

Neka političari prestanu da se kriju iza ovih folirantskih protesta!

Ivan

pre 10 meseci

NATO je u toku bombardovanja nad našim narodom 1999. godine počinio brutalne zločine

Dragan

pre 10 meseci

Opoziciju treba da je sramota sto je ovaj covek jedn od IDEOLOGA njihovog jadnog protesta

Zvezdan

pre 10 meseci

Naim moze da zagovara Nato u svojoj zemlji Albaniji ajde mars

Ivan

pre 10 meseci

Ne želimo u savez sa onima koji su ubijali decu po Srbiji

Marko

pre 10 meseci

Auuuuu ideolog im je "vrh" kao i sama ideologija opozicije, sve gore od goreg

Bore

pre 10 meseci

U prevodu,branili smo svoju zemlju,svoje srce,Kosovo i Metohiju,i krivi smo jer ga nismo tek tako dali na tacni.Kakvi nas sve luđaci neće snaći?

Stefan

pre 10 meseci

Opzcija se služe sa svim samo da sruše Vučića i jaku Srbiju

Oliver

pre 10 meseci

G.vno jedno, oprostite svi koji budete citali na mom vokabularu, hoces te reci izgovoriti i pred roditeljima u mom komsiluku koji su izgubili dva sina u odbrani svoje zemlje koja je mucki bila napadnuta i bombardovana od strane NATO zlikovaca???

Milovan

pre 10 meseci

Ideolog protesta se preziva Beširi? I to nije alarm? Ljudi,ovaj čovek pokušava da kaže da smo sami krivi za bombardovanje i stradanje nedužnih ljudi! Ako sad nije jasno ko stoji iza svega,nikad neće biti

Darko

pre 10 meseci

Recite to majkama poginule dece, zenama i muskarcima koji se bore protiv raka zbog bombardovanja osiromasenim uranijumom

Milan

pre 10 meseci

Pa jasno je da bi opozicija pogazila sve državne interese, od najmanjeg do onih najvećih, samo da kako tako dođe do vlasti, novca, privilegija, a na uštrb cele Srbije i njenih građana.

Pover

pre 10 meseci

Logika na nivou da je silovana devojka kriva sto je silovana jer se pogresno obukla.

Tara

pre 10 meseci

Stetan uticaj Rusije - hahah, treba da se priklonimo Englezima koji kazu da smo genocidan narod, i Zapadu koji kaze da Kosovo nije nase, hvala Rusima tada za veto.

Dzanki

pre 10 meseci

Rusija je uvek bila uz Srbiju, ne smemo im nikad okrenuti ledja! Ne u NATO zato!

Fokland

pre 10 meseci

Sta su sve Rusi ucinili za nas ne smemo zaboraviti, a ukoliko udjemo u NATO automatski im postajemo neprijatelji. Najbolje ostati vojno neutralan.

Obrados

pre 10 meseci

Vara se, postali bismo samo vazal kome bi diktirali, slali bismo nase vojnike u tudje ratove da ginu. Mnogo vise stete nego koristi.

Danko

pre 10 meseci

NATO je rekao sta o nama misli 1999, tako da je tu manje-vise sve receno. Pozicija npr. Crne Gore ili Hrvatske se nije nesto promenila od kad su u NATO. Ovo sto je napisao su samo zablude.

Gagula

pre 10 meseci

A taj NATO nam sve zeli dobro pa nam otima deo teritorije, bombarduje nas i slicno. Kad bismo usli u NATO tek bi onda krenuli pritisci i izivljavanje. Ucimo od Svajcarske i Austrije, vojna neutralost je najpametnija.

Goblen

pre 10 meseci

Nakaradna ideologija opozicije, da dodju na vlast unistili bi Srbiju za dva meseca!

Glover4

pre 10 meseci

Kava opozicija takva i ideologija - besmislena i izopacena!

Hektor

pre 10 meseci

Ne slazem se, mislim da Srbija vojnom neutralnoscu vodi najbolju mogucu politiku.

Ivana

pre 10 meseci

Opozicija treba da se stidi sta izjavljuje i sta radi

micko

pre 10 meseci

Šta uzima ili prima ovaj kriptosrbin, gadno ga drma??? o kakvoj nezavisnosti pod nacom (naco=nato) ovaj priča pa tamo svi moraju da slušaju šta jim se kaže i o kakvim interesima priča kad nam stalno to ti isti otmaju i šta poslje da nam kažu sad smo svi zajedno pa to nije važno, jeli ???? Da Bog da propali !!!

zoki

pre 10 meseci

NIKADA A ZA TEBE AMERIKA JE , KLO...u JEDAN , ZEMLJA IZ SNOVA

Slavka

pre 10 meseci

Da li je ovaj čovek normalan, da li je svestan svojih reči?Ako on može da zaboravi NATO bombardovanje Srbija i srpski narod nikada neće, a ulazak Srbije u NATO se nikada beće dogoditi.

zika

pre 10 meseci

Odakle se pojavi ovaj nazovi vodja protesta.Mozda je njemu to malo poginulih mada svi tvrde da ih je bilo mnogo vise nastradalih.Ali ulazak u NATO bi bila velika greska , jer ako zaboravimo to divljacko i zivljavanje onda nismo dostojni boravka na ovom svetom mestu.ANATO je pokazao svoju humanost bombardujuci pijace,bolnice i vozove.Ne hvala u NATO.

Katarina

pre 10 meseci

Samo jos jedan u dugackom nizu domacih izdajnika!

Milenko

pre 10 meseci

Jezive izjave! Da uđemo u vojni savez koji nas je pre samo 24 godine bombardovao i da na kraju priznamo da smo mi sami krivi zbog toga? Sramne izdajničke izjave!

Jeca

pre 10 meseci

Pa nismo ludi da udjemo u NATO koji nam je ubijao decu,taj covek nije normalan .Eto sta nam zeli opozicija koja navodno zeli dobro Srbiji,izdajnici.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija