• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

15.06.2023

07:10

SVE LUĐI I LUĐI! ALEKSANDAR JOVANOVIĆ ĆUTA HOĆE NASILJE: Blokiraćemo Gazelu i zarobiti milion Turaka

printscreen

Politika

SVE LUĐI I LUĐI! ALEKSANDAR JOVANOVIĆ ĆUTA HOĆE NASILJE: Blokiraćemo Gazelu i zarobiti milion Turaka

Podeli vest

Vođa opozicije Aleksandar Jovanović kaže da će u subotu radikalizovati proteste tako što će zaustaviti saobraćaj na Mostarskoj petlji i sprečiti turske gastarbajtere iz Zapadne Evrope da stignu kući!?

Takozvani ekolog, jedan od lidera koalicije 'Moramo' Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je novi radikalan i opasan plan hejterske opozicije! Verovali ili ne, ali istina je - plan je da blokiraju most Gazela na Mostarskoj petlji i zarobe milion Turaka, pa će tako na silu srušiti aktuelnu legitimnu vlast i predsednika Srbije Aleksandra Vučića!?

Jovanović je ovaj plan za novi prozapadni 'protest protiv nasilja', koji je najavljen za subotu, izneo gostujući na jednoj televiziji, najavivši protivzakonitu blokadu autoputa.

- Da vam kažem nešto... Idu sad ovi letnji raspusti i ide milion Turaka iz Minhena za Istanbul... - rekao je Jovanović, dok je na pitanje novinara da li misli da će Turci da protestuju doslovce odgovorio:

- Neće, niko nije srećan što ćemo ih zaustaviti... Ali, evo, ja ću biti kočničar društvenog razvoja! - ponosno je rekao Jovanović.

Nasiljem protiv nasilja

Samozvani ekolog je priznao i da takozvani 'protesti protiv nasilja' nemaju nikakve veze sa tragedijama koje su zadesile Srbiju, već da je reč o čisto političkim demonstracijama sa samo jednim ciljem - da predsednik Vučić ode sa vlasti bez izbora.

- Ovo je deo jednog šireg procesa, a ne odluke da li će Bratislav Gašić da ide ili Olivera Zekić ili neka druga persona... Ovo što se događa prestaće onda kada Aleksandar Vučić ode sa vlasti. I u pravu je potpuno, tako je, svi ovi zahtevi su deo sveobuhvatnog procesa da se Vučić skloni - kazao je Ćuta.

Opozicija tražila sednicu, pa nije došla u Skupštinu!

Poslanici Skupštine Srbije trebalo je juče da nastave raspravu o predlogu za smenu ministra policije Bratislava Gašića, što je jedan od zahteva sa prozapadnih 'protesta protiv nasilja'. Zasedanje je trebalo da počne u 10 časova, ali je odloženo zbog nedostatka kvoruma jer poslanici opozicije nisu došli na svoja radna mesta!

Bilo je prisutno 74 parlamentaraca, a potrebno je najmanje 84 poslanika za kvorum. Na sednicu Skupštine došlo je samo tridesetak poslanika opozicije, zbog čega je najpre predsednik Skupštine Vladimir Orlić dao sat vremena da se skupe, ali je na kraju morao da je odloži za danas jer poslanici opozicije nisu bili u sali.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić ocenio je da je ovo skandalozno ponašanje opozicije.

- Ovo je sramota i šegačenje i sa Skupštinom i sa narodom! Umesto što galamite, pametnije bi bilo da pozovete članove vaše grupe da dođu na posao - rekao je Orlić obraćajući se malobrojnim poslanicima opozicije.

Osim blokade autoputa u Beogradu, što je najavio Aleksandar Jovanović Ćuta, hejteri slične 'akcije' planiraju i u drugim gradovima Srbije. To je najavio Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića i jedan od organizatora prozapadnih demonstracija.

- Protest će biće održan u subotu ispred Skupštine, gde će biti okupljanje građana. Odatle ćemo se uputiti Bulevarom kralja Aleksandra do Slavije, preko Slavije do Autokomande, i odatle do Mostarske petlje. Predviđene su akcije i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu... U Novom Sadu na raskrsnici Temerinske i Partizanske ulice, u Nišu na raskrsnici Ulice Nikole Pašića, Kralja Stefana Prvovenčanog i Ulice sedmog jula, a u Kragujevcu u ulicama Vuka Karadžića, Kneza Mihaila, 27. marta i na raskrsnici kod velikog parka. Dakle, akcija će osim u Beogradu biti održana i u tri velika grada u Srbiji. Ovo je upozorenje vlastima da ne ignorišu protest, jer ćemo akciju nastaviti i narednih nedelja. Ili će u Srbiji stati nasilje ili će stati Srbija - zapretio je Aleksić.

Komentarišući najavljene nove proteste opozicije, novinar Aleksandar Gajović kaže da nema dilemu da je politička situacija u Srbiji dostigla zabrinjavajući nivo.

- Stanje u zemlji je očito vrlo ozbiljno, ali bez obzira na ozbiljnost situacije, moraju se poštovati zakoni. Radikalizacija ukoliko ne dođe do ispunjenja zahteva sa protesta amaterski je postavljena. Oni prete da će određene punktove zakrčiti, napraviti barikade i tome slično... To je jalov posao iz prostog razloga jer se to tako ne radi. Naravno da smo svi protiv nasilja, ali ne mogu demonstracije protiv nasilja da prerastu u nešto mimo zakona - upozorava Gajović.

Poštovanje zakona

Prema njegovim rečima, jedan od uslova ljudi koji protestuju jeste i da Bratislav Gašić bude smenjen sa funkcije ministra policije.

- Zna se kako se smenjuje neko, to mora biti u Skupštini. S obzirom na trenutni odnos snaga u parlamentu, teško je očekivati da će Gašić biti smenjen... S druge strane, premijerka Ana Brnabić ponudila je ostavku. Zna se kako se to radi, pred Skupštinu i idemo dalje... Ti zakonski putevi moraju da se poštuju, a ne da se na vlast dolazi preko ulice - zaključuje Gajović.

DEJAN MILETIĆ, ANALITIČAR

Verujem da u našem narodu postoji svest da nije vreme za bavljenje ličnim problemima. Ovo je ozbiljna situacija, pogotovo ono što se dešava na Kosovu obesmišljava sve ostalo. Ništa ne mogu da dobiju urušavanjem svoje zemlje i njenih interesa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danka

pre 1 godinu

Њега ваља мало дубље медицински анализирати. Није њему добро.

Marko

pre 1 godinu

Ovog ludaka koji poziva na blokadu,nasilje i maltretira nedužne gradjane treba uhapsiti.

BBB

pre 1 godinu

PA ZASTO DRZAVA NE HAPSI AKO JE TO ISTINA ? SVAKI DAN OVAKVI NASLOVI STA SPREMAJU A NIKO NISTA NE PODUZIMA. KADA BIH JA HTEO DA ZATVORIM NEKI PUT VEC BIH BIO UHAPSEN I PRE NEGO BIH DOSAO DA NJEGA A OVAKVI MANIJACI SETAJU ULICOM SLOBODNO I PRETE. SRAMOTA ZA NASU DRZAVU !!!!

Tanja

pre 1 godinu

Boze Cuta jesi ti normalan. Ko si ti da blokiras mostove i zarobljavas narod? U kom to veku zivis..

Deki

pre 1 godinu

Nasilnici, protestujete protiv nasilja a vi vrsti nasilje, dno dna ste.

Rada

pre 1 godinu

Ovaj Ćuta je ovim postupkom prevrsio svaku meru..

Marko

pre 1 godinu

Zar postoji neko ko očekuje da Ćuta može nešto pametnije da uradi osim da blokira puteve i maltretira gradjane.

Simka

pre 1 godinu

Po zakonu, mostovi se ne smeju blokirati. Dakle vi krsite zakon i treba da vas bude sramota vasih postupaka..

Aca

pre 1 godinu

Organizovani protesti su politickog karaktera, nemaju veze sa borbom protiv nasilja, niti sa nastradalim zrtvama. Ponasanje opozicije je jadno i bedno.

Peki

pre 1 godinu

Kao i uvek, nista pometno od Ćute. Ponovo poziva na nasilje, strasno!

Taša

pre 1 godinu

Vlast se dobija nasilno na ulici već voljom naroda na izborima!

ana

pre 1 godinu

Ćuiti je definitivno bolje da ćuti i u mišju rupu da se sakrije.

Ceca

pre 1 godinu

Cuj blokirace most. Pa odakle ti pravo bre covece?!

Mila89

pre 1 godinu

Jedna od karakteristika onih koji često preteraju sa alkoholom jeste nasilje.

Čarapan

pre 1 godinu

Kao sav normalan svet , kao Englezi kao SAD ,zabraniti Nevladine organizacije pa će Ćuta po pare kao DOS u Mađarsku da prenose ušivene u jakne

Pera

pre 1 godinu

Cuta samo smislja kako da napravi sto vecu stetiu Srbiji. Da li je moguce da neko toliko mrzi svoju zemlju.

Ras

pre 1 godinu

Cuta nije bio na casu kada se ucilo da je zavrsen rat sa Turcima.

Mile

pre 1 godinu

Od Ćute se ništa pametno nije moglo ni očekivati.

Ana

pre 1 godinu

Koja budaletina,drigiran.O cemu ovaj covek prica,totalno je lud.On umslio da je Cegevara.

Mici

pre 1 godinu

šta sve nećemo očekivati od ove opozicije, ovo je strašno! pored svih problema koji se odvijaju oni i dalje misle samo na nasilje blokadu! katastrofa

Mimi

pre 1 godinu

Opozicija je potpuno poludela, ovo što se dešava je krajnje bezobrazno!

Ana

pre 1 godinu

Sramno ponasanje opozicije, nastavljaju sa maltretiranjem gradjana.

Ana

pre 1 godinu

Ovako nesto je za ocekivati od opozicije, ponasanje je im je dno dna.

Sara

pre 1 godinu

Ćuta navodno ide na proteste protiv nasilja, a prvi poziva na nasilje i haos.

Mia

pre 1 godinu

Pijandura uzeo pare od tajkuna i osilio se. Treba ga uhapsiti.

Mara

pre 1 godinu

Izlapeo mu mozak od vinjaka. Pod hitno na lecenje.

Sara

pre 1 godinu

Ovaj covek nije normalan. Deluje mi kao opasan po okolinu.

Miloš

pre 1 godinu

Pa čovek je zeleni ko zna šta je konzumirao, mislim zeleno, pa mu se sad priviđa?

Tara

pre 1 godinu

Ludak totalni, on ce da blokira nesto. Pod hitno treba ga uhapsiti. Dosta vise terora naroda.

Seka

pre 1 godinu

Alkoholicar obucan kojem me mesto na nekom lecenju. Pod hitno ga hospitalizovati.

Toma

pre 1 godinu

U vreme ovakve krize na KiM Cuti je do blokada, uzas!

Paki

pre 1 godinu

Treba njega privesti na informativni razgovor za ove pretnje. Ko je on da blokira saobracaj. Damo nek ne naleti na mene.

Ankica

pre 1 godinu

Uradite, blokirajte pa da budete poznati kao gomila budala celom Balkanu. Da se za niskoprofilne njuske kao sto ste vi cuje dalje od regiona. Kome vi stetite? Lose vas savetuju.

Djole

pre 1 godinu

Mnogo su se oni osilili. Ovaj miš Ćuta krije se iza naroda,preti da drugi nastradaju umesto njega.

Vesna

pre 1 godinu

Kako nedelje odmicu vas odraz niske inteligencije je sve vidljiviji. Jadan narod koji ispasta zbog gomile isfrustriranih i sujetnih pajaca, koji misle da je ulica mesto za resavanje problema.

Stevo

pre 1 godinu

Treba njemu dve iza ušiju pa bi zaćutao kao neka devojčica. Ajd nek mu ja naidjem da mi s decom blokira put. Čuo bi me.

Savka

pre 1 godinu

Pa jel treba da ispasta narod zbog te šake jada na ulici. Vučić je blag prema njima šta bi im ja uradila. Sramota.

Mica

pre 1 godinu

Da li će se ovaj Ćuta ikada otrezniti. Čovek je notorni alkoholičar i ludak.

Lela

pre 1 godinu

Može li se neko stručno lice pozabaviti ovim ludakom. Sve je ludji. Pojeo mu alkohol mozak.

Aca

pre 1 godinu

Blokade i lazi su oruzje koje opozicija koristi kako bi nasilno dosla na vlast. Ali to se desiti nece!

Ana

pre 1 godinu

Opozicija je preterala, sramota kako se ponasanje.

Ana

pre 1 godinu

Cuta bi uradio sve samo da se docepa ministaraske fotelje. Kako da ne..

Djurdja

pre 1 godinu

Ovaj covek je bolestan i bice mu sve gore. Spreman je na zlo svake vrste. Treba ga izolovati i leciti.

Veki

pre 1 godinu

Aauuu ovaj je totalno puko, sad mu smetaju i Turci u tranzitu

Teodora

pre 1 godinu

Ovu opoziciju je nesto ozbiljno udarilo u glavu. Svakog dana imaju neku ludu ideju.

milankukic

pre 1 godinu

moje misljenje za izjave tih nesposobnih politicara da ce blokirati autoput i tako oterati Vucica sa vlasti postoji samo jedan nacin ako su ulice prljave dolazi gradska cistoca i pere ulice to treba da urade i sa gazelom smrkovima ocistiti PRLJAVSTINU sa ulica i autoputeva

nenad

pre 1 godinu

Cemu prostor ovom bolesniku i mazohisti, koji za saku evrica stvara haos,Aleksicu,Mariniki, Lazovicu, sam talog drustva. Oni nisu vredni paznje, ali ne znaci da im se treba dalje dozvoliti maltretiranje ostalih normalnih ljudi, posebno onih koji prolaze kroz Srbiju.

Pera

pre 1 godinu

Ko je taj ulicar da mu se tolerise to sto radi mislim da je krajnje vreme da se izadje sa vodenim topovima i krene da se zavodi red u drzavi, to bi bio demokratski cin protiv anarhije a Cutu bi trebalo uhapsiti za poziv na nasilje jasno pise u zakonu kakva kazna sledi znaci samo primeniti zakon a ako hoce namerno da izazovu incident kako bi imali razlog da okrive vlast za nasilje onda im to nece proci, te nesrecnike podrzava kriminalna Srbija jer im je ova vlast stala na rep da ne mogu da se bave kriminalom i dilovanjem droge bez straha da mogu biti uhapseni kao sto je bio slucaj kod predhodne vlasti kada su imali ljude koje su finansirali tako da ih niko nije dirao. na ulicama je kriminalna Srbija a ne narod koji zeli dobro ovoj zemlji

sombor

pre 1 godinu

Cuta je budala koga treba zatvoriti u zatvor koji unistava srbiju a blokada puteva to nigde nema u citavom svetu dobro je Seselj reko to trba sve pobacati u dunav kad budu protesti

Cipelarnik

pre 1 godinu

Blago onome ko rano poludi, ceo zivot mu u veselju prodje.. Hoce li Cuta u veselju svom, makar jednom u skupstinu trezan da dodje?

aleksandar

pre 1 godinu

tu pijanu budalu treba proterati iz srbije nezaslužuje da živi sa nama....pijandura

Ljubiša

pre 1 godinu

Hahaha... Pa Ćuta je toliko glup da još nije shvatio da je kamionima zabranjen saobraćaj preko "Gazele" već 10 godina. Teretnjaci idu obilaznicom. E glupi Ćuto...

Baki

pre 1 godinu

Odlično !!! Bar će država imati ogromne koristi !!! Moraće da kupuju hranu , piće i ostale potrepštine i platiti hotele pa će država da zaradi mnogo evrića !!! HVALA VAM što mislite za dobro Srbije!

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija