• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.06.2023

18:34

(VIDEO) NISAM PRISUSTVOVAO SASTANKU SA KURTIJEM, BORELJU I LAJČAKU SAM DAO LEKARSKI IZVEŠTAJ PREBIJENIH SRBA! Vučić se oglasio iz Brisela!

Printscreen

Politika

(VIDEO) NISAM PRISUSTVOVAO SASTANKU SA KURTIJEM, BORELJU I LAJČAKU SAM DAO LEKARSKI IZVEŠTAJ PREBIJENIH SRBA! Vučić se oglasio iz Brisela!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima danas iz Brisela nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom i Žozepom Boreljom.

Vučić i Borelj su imali sastanak koji je počeo oko 16.30.

Predsednik Srbije sada se obraća građanima.

- Za nas je problem činjenica da ržim Aljbina Kurtija pokušava da ili protera ili uplaši Srbe i otera sa njihovih ognjišta. Nije bitno da li to radi napadima, zabranom ulaska vozila sa srpskim tablicama ili nešto drugo, cilj je isit, da ih zastraši i protera.

- Borelju i Lajčaku sam dao lekarski izveštaj da se vidi stepen povreda uhapšenih Srba. To toliko ide da jedan albanski doktor nije želeo da potpiše izveštaj, rekao je da ništa brutalnije nije video u životu. Eto tako oni hoće da proteraju Srbe.

Predsednik je istakao da je dijalog koristan, ali da u ovom trenutku ne vidi da može nešto da donse razgovor sa Kurtijem.

- Što se tiče razumevanja, građani Srbije moraju da shvate jednu stvar, nije Kosovo palo sa neba,i stvarano je godinama, to je njihovo čedo, sada je tinejdžer, malo je poblesavio, ali naša pozicija je teška, to hoću da znate. Sva prava koja Ukrajina recimo ima, mi nemamo i tako. Naše je da uradimo sve da čuvamo stabil nost, ako možemo možemo, ako ne ništa. Ja brinem, pre svega, zbog onoga što se dešava na ternu. Svaki dan imate lov na Srbe. Da li iko zna zašto su uhapšeni Srbi, niko ne zna. 

Na pitanje o evropskim predstavnicima, predsednik odgovara:

– Mogu da kažem da su oni uradili sve što je u njihovoj moći, šta će se dalje dešavati, mnogo manje zavisi i od Borelja i od nas već od onih koji nisu zainteresovani za deeskalaciju. U životu ne možete na sve da utičete, nešto možete, nešto ne. Moramo da razumemo koliko je to važno.

- Plašim se da je sve otišlo predaleko. Mnogi to vide, ali se plaše čuvara kolevke i neposlušnog tinejdžera. Nemamo kud, moramo da budemo uz svoj narod na KiM. Moramo da budemo i uz poštovanje Povelje UN, i Rezolucije 124. Naš narod mora da se drži hrabro, kao što su se uvek držali - zaključio je predsednik Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Andjela

pre 1 godinu

Pitanje koliko će EU imati sluha. Divljaci se iživljavaju nad Srbima. Izazivaju da Srbija reaguje kako bi je okrivili za sve.

iskra

pre 1 godinu

Kurti ima podrsku Zapada, nasajedina sreca je sto imamo Vucica koji zna sta radi i brani Srbiju na najbolji moguci nacin.

Miloš

pre 1 godinu

Nadam se da će neko stazi Kurtijevom bezobrazluku na put!

Kristina

pre 1 godinu

Nadam se da će Kurtiju neko stati na put i da više neće mučiti naš narod na KiM! Naše je da pomognemo našem narodu!

Krle

pre 1 godinu

Možda bolje da vidimo tvoje lekarsko, pošto si odavno zreo za hospitalizaciju...govno

Jelena

pre 1 godinu

Dobro je što im je dao dokaze kako Kurtijevi teroristi postupaju prema nedužnim Srbima koji su pretučeni do iznemoglosti. Nek vide i nek znaju.

Jelena

pre 1 godinu

Vučić je predočio sve dokaze kako se Kurtijevi olosi ponašaju prema uhapšenim Srbima i kako ih prebijaju do neprepoznatljivosti.

Nina

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se danas u Briselu nije sastao sa Kurtijem i neće se sastajati sve dok ne pusti neosnovano uhapšene Srbe! Kad zaustavi svoj teror tada mogu da se nastave pregovori.

Esa

pre 1 godinu

Dosta je zatvaranja Srba na KiM. Kurti je izgubio kompas

Ras

pre 1 godinu

Kurti ne treba da ucestvuje u pregovore o KiM. On ima samo jednu ideju. Ocistiti KiM od Srba.

Esa

pre 1 godinu

Ne treba vise pregovarati sa Kurtijem on nista ne zeli da dogovori. Samo traci vreme.

Esa

pre 1 godinu

Ne treba vise pregovarati sa Kurtijem on nista ne zeli da dogovori. Samo traci vreme

Miki

pre 1 godinu

Situacija na KiM je jako zabrinjavajuca zbog Kurtijevog rezima koji na sve nacine pokusava da izvede pogrom Srba sa KiM uz izostanak reakcije Medjunarodne zajednice koja izgleda sve to precutno odobrava.

Maja

pre 1 godinu

Vucic je predocio Zapadu sav teror koji nas narod na KiM trpi a na njima je da sada povuku pametne poteze i smire Kurtija kako situacija ne bi izmakla kontroli.

Mina

pre 1 godinu

Srbi su i previse trpili izivljavanja, teror, batine, uvrede, svakodnevna omalovazavanja, ponizenja, neopravdana hapsenja, maltretiranja. Dosta je bilo. Nadam se da ce EU zvanicnici shvatiti da je kap prelila casu i da nece moci dalje ovako. Preduzeti sankcije i mere po hitnom postupku!

Filip

pre 1 godinu

Nema smisla razgovarati sa Kurtijem, jer Kurti je izgubio i poslednju mrvu razuma, i ukoliko ga međunarodni faktor uskoro ne smiri, može izazvati sukobe na celom Zapadnom Balkanu.

Vele

pre 1 godinu

Tvoja neodgovorna politika ih je dovela z ćorsokak.Ti si ih silom naterao u u nstitucije.IZDAJNIČE LAŽLJIVI!!

Andjela

pre 1 godinu

Sa Kurtijem nema šta da se priča, sa njim čovek jedino da se bije, taj jezik samo razume.

Ružica

pre 1 godinu

Neka ga obuzdaju kako znaju, ako ih mi budemo obuzdavali, nece im biti dobro.

Mina

pre 1 godinu

Ko da prica sa teroristom,zlikovcem obicnim.Zapad bi trebao dvareaguje i to pod hitno a ne da daje vetar u ledja Kurtiju

Sara

pre 1 godinu

Predsednice sve pihvale,tako treba da vide da se neplasite nikoga.

Zlata

pre 1 godinu

Sa evropskim predstavnicima Boreljom i Ljčakom, Vučić je imao korektan razgovor i upoznao ih sa istinitom situacijom na KiM i terorom koji se vrši nad našim narodom. Hapšenje nedužnih Srba i fizičko maltretiranje Srbi više neće i ne mogu da trpe. To svi u EU treba da shvate i utiču na onoga ko svakodnevno izaziva incidenete i želi sukobe.

Maki

pre 1 godinu

Kurti mora da se dozove pameti i što pre pusti Srbe koji su uhapšeni.

Vukašin

pre 1 godinu

Vučić će sve uraditi da sacuva mir i uvek će da se hori za naše ljude na KiM

Mila

pre 1 godinu

Srbija i Vucic ce se boriti i izboriti za mir na KiM

Luka

pre 1 godinu

Vučić se bori da svi vide kakav je Kurti Srbomrzac

Tanja

pre 1 godinu

Srbi na Kosovu i Metohiji godinama trpe teror i nasilje od Kurtija. Njemu treba stati na put. Dosta je bilo terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Luka

pre 1 godinu

Vučić je održao svoju reč nije pričao sa Kurtijem svaka mu čast i to se očekivalo Vučić je kazao pravu istinu šta se dešava na KiM

Srećko

pre 1 godinu

Vuciceva borba za KiM se nastavlja i to je najbitnije

Sanja

pre 1 godinu

Vučić se bori za prevazilaženje veoma teške situacije sa kojom se suočavaju Srbi na Kosmetu

Sreten

pre 1 godinu

Nastavlja se Vuciceva borba za KiM i to je ono sto je najbitnije i najvažnije

Marija

pre 1 godinu

Vucic je bio jasan da nece razgovarati sa Kurtijem i tako je i uradio.

David

pre 1 godinu

Borba za Srbe na KiM se nastavlja Vučić je imao jako težak razgovor ali je kazao prvu istinu nadam se da će biti nekih pomaka

Boris

pre 1 godinu

Vučicu nije ni malo lako i to se zna Vuciceva borba za KiM se nastavlja

Filip

pre 1 godinu

Ni malo lak dan za Vucica cela Sebija zna da se Vučić bori za KiM

Micika

pre 1 godinu

I treba da se obaveste kako se prebijaju Srbi na KiM.

Ceca

pre 1 godinu

Bravo za Vucica koji se bori z KiM i koji nastavlja da radi ni malo lak sastanak ali sam ubedjen da će Vučić uraditi sve za KiM

masa

pre 1 godinu

Odavno je poznato da sa Kurtijem nema dogovora, u prilogu tome govore njegova (ne)dela nad srbima sa Kosova, jasno i precizno opisano na lekarskim izveštajima.

Krivi

pre 1 godinu

Kasno je sad da se obraćaš građanima. Zašto se nisi obratio građanima pre prihvatanja Briselskog sporazuma. Ko ti je dao pravo da predaješ Kosovo Šiptarima i Amerikancima? Prevarili su te. Sad bi da roniš suze. Kasno je velemajstore.

Lena

pre 1 godinu

Sta se dogovoriti sa covekom koji nije zainteresovan za mir,vec svakodnevno izaziva nerede i provokacije.

Lena

pre 1 godinu

KiM je za veliki broj evropskih drzava ne zavisno i to Kurtiju daje krila.Za nas nije i nikada ga necemo predati.

Fino

pre 1 godinu

I to je ta Evropska zajednica koja demokratiju stavlja na pijadastal! Ma... Nesposobni ste da resite ovo pitanje i to priznajte!

Ivan

pre 1 godinu

Da bi se nastavili razgovori Kurti mora da napusti svoju politiku brutalnog nasilja

Ivan

pre 1 godinu

Međunarodna zajednica i naročito zapad da reaguju i da privedu Prištinu pameti

Lena

pre 1 godinu

Aljbin Kurti ima preveliku mržnju prema srpskom narodu, koja se svakodnevno pojačava dok maltretira i teroriše Srbe.

Ena

pre 1 godinu

Predstavnici EU moraju da prihvate činjenicu da je jedini uzrok svih problema Kurti.

Karađorđe

pre 1 godinu

Vučić se bori kako zna i ume, da zaštiti nacionalne interese Srbije, ali svi građani Srbije su svesni da predstavnici EU imaju dvostruke aršine i da se prave naivni na teror Kurtija nad Srbima sa KiM.

Dr

pre 1 godinu

To je sramno šta se radi Srbima na Kosovu i Metohiji.

Lena

pre 1 godinu

Vučić je izavio je da će ići u Brisel, ali da neće razgovarati sa Kurtijem, jer sa takvim čovekom nema razgovora, dok ne ispuni sve zahteve na koje je obavezan. A opozicija koristi svaki trenutak da napadne i iznese svakave laži u svoju korist.

Mara

pre 1 godinu

Dok se ne oslobode svi Srbi iz pritvora koji su nedužni uhapšeni i opštine ne napuste lažni gradonačelnici tek tada će Vučić razgovarati sa Kurtijem.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija