• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: "Kosovo onlajn"/ Informer.rs

17.07.2023

12:22

Prištinski političari daju jeftina opravdanja - Kadiu: Nije ni bilo planirano da Bisljimi učestvuje na skupu u Tirani!

printscreen/"Kosovo onlajn"

Politika

Prištinski političari daju jeftina opravdanja - Kadiu: Nije ni bilo planirano da Bisljimi učestvuje na skupu u Tirani!

Podeli vest

Savetnik za medije potpredsednika tzv. kosovske vlade Besnika Bislimija, Kljisman Kadiu poručio je povodom informacija da je albanska vlada odbila zahtev da zamenik tzv. kosovskog premijera prisustvuje na samitu o Zapadnom Balkanu u Tirani, istakavši da Bisljimijevo učešće nije ni bilo planirano.

Kadiu je na Fejsbuku reagovao na pisanje albaskih medija da je Bisljimiju odbijeno učešće na sastanku u Tirani i time je jasno pokazao da prištinski političari daju jeftina opravdanja za sve ono što se dešava na samitu o Zapadnom Balkanu.

- Vest o učešću zamenika premijera Bisljimija na neformalnom sastanku u Tirani nije tačna. Nije planirano, a kamoli potvrđeno. Pošto nije bilo potvrde od zamenika premijera Bisljimija, tada nije bilo moguće ni odbiti njegovo učešće ili prisustvo. Dakle, čak i izveštaji nekih albanskih medija u vezi sa odbijanjem nisu ništa drugo do spekulacije, a budući da su takvi, možemo samo da nagađamo o njihovom poreklu - napisao je Kadiu.

 

 

Portparol Vlade lažne države Kosova Perparim Krieziu izjavio je da tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti neće učestvovati na neformalnom sastanku lidera Zapadnog Balkana u Tirani, već da će prisustvovati međunarodnom simpozijumu u Grčkoj.

Albanski mediji navode da je, s druge strane, albanska vlada odbila zahtev da zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi učestvuje na skupu u Tirani, jer je njegova funkcija "ispod nivoa" ostalih učesnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija