• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2023

06:41

Đilas kuka što Vučić nije raspisao izbore, a moli Boga da ih ne bude

printscreen

Politika

Đilas kuka što Vučić nije raspisao izbore, a moli Boga da ih ne bude

Podeli vest

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je prevario Beograđane, jer u aprilu ove godine nije raspisao izbore u Beogradu?!?

Đilas je, međutim, prećutao da je upravo Vučić nebrojeno puta javno nudio opoziciji vanredne izbore, i to ne samo u Beogradu već i parlamentarne.

Da ne podsećamo na to da je opoziciji predlagao da zatraže njegov opoziv u Skupštini Srbije i nudio im podršku poslanika Srpske napredne stranke za tu svrhu.

- Vučić je prošle godine u aprilu, posle sastanka koji smo imali u Predsedništvu Srbije, obećao Beograđanima da će vanredne izbore raspisati krajem prošle godine ili na proleće ove godine. On te izbore nije raspisao jer je većina građana Beograda protiv ove vlasti i svestan je da bi ih izgubio - rekao je Đilas i dodao da sa Vučićem više ne bi razgovarao.

Foto: Informer TV

 

 

Komentarišući Đilasovu izjavu, predsednik Skupštine Vladimir Orlić kaže da se narod Srbije štetočina poput Dragana Đilasa i njihovih nedela već jednom rešio u prošlosti.

- Ako je Đilas već zaboravio kako je lagao sopstvene pristalice pričama o procentima i rejtinzima pred izbore - Srbija nije zaboravila. Ako se ne seća nasilja i primitivizma koje su on i njegova firma primenjivali godinama - mi se sećamo. Ako mu je izbledelo sećanje na "vrednosti" i "normalnosti", pojam o "duši grada" - neka pogleda prilog britanskog "Ekonomista", koji kaže da je Beograd sve to dobio tek nakon što se rešio Đilasa, pa danas spada u top-pet gradova koji najbrže napreduju - poručio je Orlić.

Foto: Predrag Milosavljević

 

 

Politički analitičar Dejan S. Miletić ističe da su upravo Đilas i drugi lideri opozicije oni koji su zavaravali narod Srbije da je moguće doći na vlast bez izbora, jer su oni sve vreme izbegavali da izađu pred sud naroda.

- Opozicija nijednog trenutka nije želela izbore zato što je bilo jasno da bi na taj način Srbija pokazala da veruje predsedniku Vučiću i državi, koja se domaćinski odnosi prema državnim i interesima srpskog naroda. Krajnje je vreme da se pozabave malo ozbiljnije strateškim interesima svoje zemlje, a da politikanstvo i služenje stranim interesima ostave po strani - zaključuje Miletić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija