• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.08.2023

10:03

Predsednik Vučić sa učesnicima kampa "Srbija te zove 2023" - Nemojte da sanjate male snove!

Tanjug/Z. Žestić

Politika

Predsednik Vučić sa učesnicima kampa "Srbija te zove 2023" - Nemojte da sanjate male snove!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2023".

- Draga deco, prijatelji, poštovani ministri, hvala vam što dolazite u Beograd, što radite najlepše stvari i što pokazujete ljubav prema Srbiji. Moj otac je poreklom sa druge strane Drine. Ponosan sam na vaše prisustvo ovde.Ovo nas čini ponosnim, što ovoliki broj dece, od Amerike, zapadne Evrope, Sevrene Makedonije, Albanije, Crne Gore, BiH, posebno Republike Srpske, što i naša deca sa KiM, što dolazite u Beograd, što radite najlepše stvari, a pre svega što pokazujete toliku ljubav prema našoj Srbiji  Nemojte da sanjate male snove, sanjajte velike snove - rekao je predsednik Vučić.

Devojčica iz Obrovca u Hrvatskoj je predsedniku Vučiću poklonila zastavu, a zajednički poklon svih učesnika kampa je dres sa njihovim potpisima.

Foto: Instagram

 

-  Hvala i našim košarkaškim reprezentativkama i svima koji su radili sa našom divnom decom. Sportski duh je ono što je nesalomivo, a to stvara dobre, vredne, marljive ljude. Oni koji se bave sportom, ti ljudi odlično znaju i da gube i da je pobeda uvek cilj, i ništa manje od toga. Molim vas da na jednu stvar obratite pažnju, ne postavljajte sebi male ciljeve, ne uživajte u ogovaranju drugih već razmišljajte o tome šta je to što možete da uradite za sebe, svoju porodicu i svoju zemlju. Rad i marljivost će uvek da se isplati - istakao je predsednik Vučić. 

- Kada budete marljivo radili onda ćete dostići najveće ciljeve. Sanjajte velike snove, da uradite velike stvari i kad pred sebe postavite visoke ciljeve, onda možete i da postignete to. Pred nama je Expo 2027, najavili smo ambiciozne planove i siguran sam da, i svi vi, iz svih delova i bivše Jugoslavije i iz svih delova Evrope, želim da kažem da ste dobrodošli, da vas ima koji možete da pomognete u organizaciji, u prijemu gostiju, da im pomognete da objasnite šta je sport, uloga čoveka, sporta. Da im pokažemo koliko volimo sport, kako možemo da povezujemo ljude - rekao je predsednik.

- Ovo je vaša zemlja, ma odakle da ste došli. Srbija vas uvek čeka, Srbija vas beskrajno voli. Što pre da prigrlite velike snove, pa se vidimo i sledeće godine. Živela Srbija! - zaključio je predsednik koji je svoj susret sa mladim sportistima objavio i na svom instagram profilu "budućnostsrbijeav".

- Draga deco, divni mladi ljudi, želim da znate koliko nam značite i koliko nas vaše prisustvo raduje. Ovaj program nas već četvrtu godinu zaredom čini ponosnim, jer dolazite u Beograd i pokazujete toliku ljubav prema našoj Srbiji.

Molim vas da sebi ne postavljate male ciljeve u životu i da uvek sanjate velike snove. Kada sanjamo, onda i uradimo sve što možemo da te snove ostvarimo, za sebe, za svoju porodicu i za svoju zemlju.

 Zato gurajte pravo, snažno i samo napred, a mi vas čekamo, znajući da ćete biti bolji i uspešniji od nas.Mi veće bogatstvo od vas nemamo. Hvala vam, deco, vidimo se i sledeće godine, ovde, u vašoj Srbiji koja vas beskrajno voli - napisao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija