• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.08.2023

15:25

Ovo je jedini razlog zbog kojeg Kurti sada ne sme da pokrene rat na KiM! Vučić: Napao bi i CG, Makedoniju

AP/Reuters

Politika

Ovo je jedini razlog zbog kojeg Kurti sada ne sme da pokrene rat na KiM! Vučić: Napao bi i CG, Makedoniju

Podeli vest

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je tokom svog gostovanja u "Novom jutru" prokomentarisao i činjenicu da se Vojska Srbije visoko kotira na svetskoj mapi, i pojasnio značaj za njeno konstanstno jačanje i napredak.

Predsednik Srbije je objasnio zbog čega je važno to što je naša Vojska jača:

- Ono što se juče dogodilo u Severnoj Makedoniji, odnosno poseta Kurtija Tetovu je skandal nad skandalima. Tamo je promovisana ideja Velike Albanije, pokazivani su simboli velike Albanije. On je predstavljen kao premijer svih Albanaca i premijer Tetova. Otvorena je ulica Adema Demaćija, a bio je i mentor i idol Aljbinu Kurtiju.  Da nismo toliko snažniji, toliko puta jači i moćniji po našoj tehnici znate za koliko bi nas Kurti napao na svakom delu - kaže predsednik Vučić.

Dodao je i to da je Šutanovac lepo primetio da bi Kurti odavno započeo rat da može.

- Ne bi on napadao samo centralnu Srbiju već i Severnu Makedoniju, Crnu Goru, a pitanje je šta bi bilo sa Albanijom - pojasnio je predsednik.

Foto: printscreen

Vučić o srpskoj vojsci

- Obratite pažnju. Mi moramo da pokušamo da sačuvamo mir. Uvek moramo da snažimo našu vojsku - kaže Vučić.

Prema rečima prvog čoveka Srbije, naša vojska je danas mnogosturko snažnija.

- Naša armija je snažnija nego što je bila, moramo da brinemo o stepenu sopstvene snage. Naša vojska je danas mnogoostruko snažnija.

Srpska vojska najjača u regionu

Podsetimo, na rang listi najjačih nacionalnih oružanih snaga, koju je objavila stranica "Global fajerpauer", Sjedinjene Države zauzimaju prvu poziciju dok je Srbija lider u regionu i nalazi se na 58. mestu.

Na osnovu faktora kao što su količina vojne opreme i vojnika svake zemlje, ali i njihova finansijska situacija, logistički kapaciteti i geografski uslovi, između ostalog, generiše se ocena "Pauer indeksa", pri čemu niža ocena ukazuje na snažniju vojsku.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija