• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2023

18:56

Vučić iz Njujorka: Siti smo te dvostrane krivice, govoriću o onome što se mnogima neće dopasti!

printscreen

Politika

Vučić iz Njujorka: Siti smo te dvostrane krivice, govoriću o onome što se mnogima neće dopasti!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je obraćajući se iz Njujorka gde prisustvuje 78. zasedanju Generalne skupštine UN da Srbija vodi intezivne razgovore sa međunarodnim predstavnicima za KiM.

- Preduzimamo sve što je u našoj moći. Dobro znamo šta nam je posao i kakav nam je posao zaštita interesa našeg naroda. Pozivam sve da reaguju, da urade sve što je u njihovoj moći da Srbi mogu da opstanu na prostoru KiM. Ja sam o tome obavestio, o svemu što se zbiva i španskog premijera, inače iskrenog i velikog prijatelja Srbije. Razgovarao sam ponovo i sa Šarlom Mišelom i sa mnogim predstavnicima EU. Nadam se da će dobro razumeti naše poruke - rekao je predsednik.

- Usklađujemo termine sa korejskim predsednikom, kineskim, važni sastanci. Možemo da očekujemo širu podršku Narodne Republike Kine. Brojimo sada članice saveta bezbednosti, potrebno je 9 da imamo na svojoj strani. U svakom slučaju radimo i reagovaćemo u skladu sa našim interesima i nikome nećemo dozvoliti da završe posao za dan, dva ili tri. U ranim jutarnjim satima po srpskom vremenu ćemo imati veoma značajne sastanke.

O sazivanju hitne sednice UN rekao je da će tražiti sazivanje.

- Sagledavamo sve mogućnosti, svakako ćemo tražiti, videćemo koji će dan biti sednica, pa čak i da neće da nam dozvole, neko mora da nam objasni, jer smo siti te dvostrane krivice. Očigledno je ko je ovde kriv, jasno je to i onima koji podržavaju takvo ponašanje Kurtija, više ne mogu da se kriju iza toga. Razgovarao sam i sa Vučevićem i Mojsilovićem - naveo je predsednik.

- Kao politički veteran, kao neko ko će najverovatnije biti najduže na vlasti, želim da ostavim svoj pečat. Biće u 5 sati popodne po srpskom vremenu, a govoriću činjenice, istinu i verujem da se mnogima neće dopasti - istakao je predsednik.

- Svi se pozivaju na principe, a vi to koristite u skladu sa svojim potrebama. A da mi danas govorite kako je teritorijalni integritet i suverenitet jedne zemlje najvažniji, a nemate principe kada se ruši teritorijalni integritet Srbije. Samo mi tražimo da kako se poštuje u Ukrajini, da se poštuje i kod nas, a to je teritorijalni integritet Republike Srbije. Biće interesantno, ja sam uzeo i izvadio od prethodna dva dana sve što su govorili, od predsednika Bajdena koji je imao veoma dobar govor, usaglasio bih se s njim, samo da nije imao drugu praksu kada je reč o Srbiji. Hoće li za nas biti kasno ili ne to je već drugo pitanje, a možete da vidite da i oni sa zapada i oni sa istoka, dižu glavu i počinju međusobno da se ujedinjuju i da traže svoje mesto pod suncem. To je jedan bespovratni proces. Kako da ekonomija ide napred, da ljudi žive bolje - dodao je šef države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija